در حقیقت یکی از روشهای پیشگیری از بارداری، بهره گیری از قرص ال دی است. این قرص در خانواده قرص های هورمونی جای دارد اما در آن در مقایسه با قرص های قدیمی تر، از مقادیر کمتری هورمون بهره گرفته شده است و دارای دوز پایین تری است. لازم به ذکر است برای افرادی که حساس هستند؛ قرصهای پیشگیری از بارداری با دوز پایین همچون ال دی دارای عوارض کمتری بوده و در آینده و با استفاده های مجدد، مشکلات کمتری بوجود می آورند.
در واقع قرصهای هورمونی که به منظور پیشگیری از بارداری ساخته می شوند؛ در دو گروه جای می گیرند : گروه اول قرص هایی که دارای استروژن و پروژسترون هستند و دسته دوم نیز فقط دارای هورمون پروژسترون درون خود می باشند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به این پرسش پاسخ دهیم که چند ساعت بعد از رابطه می توان قرص ال دی خورد ؟
فهرست مطالب
قرص ال دی برای چه کسی مناسب است ؟
در اصل قرص ال دی راهی برای آن دسته افرادی است که پس از مقاربت و برقراری رابطه جنسی قصد دارند از بارداری احتمالی جلوگیری نمایند. این قرص در حقیقت دارای ترکیباتی مشابه هورمون های زنانه بوده که تخمک گذاری در زنان را به تعویق می اندازد.
مطلب مرتبط:
ترکیبات قرص های ال دی
گفتنی است هر یک عدد قرص ال دی مشتمل بر 0.03 میلیگرم اتینیل استرادیول که یک ترکیب استروژنی است + 0.3 میلیگرم نورژسترل یا 0.15 میلیگرم لوونورژسترل که ترکیبات پروژسترونی هستند؛ می باشد.
موارد کاربرد قرص های ضد بارداری
لازم به ذکر است از قرص ال دی به جز جلوگیری از قاعدگی، با هدف درمان نمودن برخی از بیماری ها و مشکلات زنان نیز بهره گرفته می شود؛ برای مثال متخصصان زنان و زایمان به منظور خونریزی های زیاد در دوران قاعدگی، درمان قاعدگی دردناک، کیست های خوش خیم رحم و تخمدان و نیز کنترل نمودن التهابات لگنی این قرص را تجویز می نمایند.
مطلب مرتبط:
قرص ال دی با هدف عقب انداختن پریود
دلایل مختلفی با هدف به تعویق انداختن قاعدگی وجود دارد؛ به عنوان مثال آن دسته افرادی که قصد دارند به مکان های زیارتی سفر نمایند؛ در صورتی که زمان سفر با قاعدگی دارای تداخل باشد؛ مجبور هستند تاریخ قاعدگی خود را تغییر بدهند. به دیگر عبارت می توان گفت آنان از خونریزی در زمان طبیعی خود جلوگیری به عمل می آورند و مانع از رخ دادن خونریزی قاعدگی در موعد مقرر خود می شوند.
گفتنی است یکی از معمول ترین راه ها با هدف انجام این کار، مصرف نمودن قرص های ضد بارداری علی الخصوص قرص های ال دی است. در عین حال انجام دادن این کار سبب به هم خوردن تعادل هورمون های بدن می گردد و عوارض متعدی دارد؛ لذا به یاد داشته باشید که این راه تا زمانی که ضروری نباشد؛ بههیچ عنوان توصیه نمی گردد.
طریقه مصرف قرص ال دی به منظور پریود نشدن
با هدف به تاخیر انداختن پریود، ضروری است بهره گیری از این قرص را از روز 5 الی 7 سیکل ماهانه شروع کنید اما مصرف را تا موقعی که قصد دارید قاعدگی عقب بیفتد؛ بی وقفه ادامه بدهید.
در این شرایط عموما قاعدگی با فاصله 2 الی 3 روز بعد از قطع مصرف قرص ضد بارداری اتفاق خواهد افتاد. چنانچه در طول دوره بهره گیری از قرص ال دی دچار لکه بینی شدید؛ به جای 1 قرص، 2 قرص مصرف نمایید تا مقدار بیشتر هورمون استروژن، مانع از شروع خونریزی شود.
مطلب مرتبط:
بیشتر بخوانید: آیا رابطه زناشویی مقعدی در دوران بارداری خطری دارد؟
علت های به تاخیر انداختن قاعدگی
همانطور که می دانید قاعدگی در خانم ها هر ماه با مشکلاتی اجتناب ناپذیر به همراه است. به تاخیر انداختن پریود می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که برخی از مهم ترین آنان عبارتند از : وجود داشتن یک مشکل روحی یا فیزیکی که تحمل پد های بهداشتی، کاپ قاعدگی یا تامپون را برای شخص سخت نماید؛ قاعدگی های شدید، طولانی و مکرر یا دردناک؛ بیماری هایی همچون آندومتریوز یا کمخونی شدید که پریود شدن سبب حاد شدن آنان می گردد؛ سردردها یا سایر نشانه های قاعدگی که بیشتر در طول هفته ای که قرصهای ضد بارداری مصرف می شوند مشاهده خواهند شد؛ حساس و دردناک شدگی سینه، نفخ کردن و نیز تغییرات رفتار و حساس شدگی فرد در هفته پیش از پریودی.
عوارض قرص ال دی
مصرف نمودن قرص های پیشگیری از بارداری همچون هر داروی دیگری ممکن است برای افراد، عوارض جانبی به همراه داشته باشند. با هدف پیش گیری از این عوارض، ضروری است تا این قرص را پیش از خوابیدن مصرف نمایید. لازم به ذکر است در آن دسته افرادی که اخیرا عمل جراحی انجام داده اند؛ بهره گیری از قرص ال دی قادر است سبب رخ دادن ترمبوآمبولیسم شود؛ لذا ضروری است تا از چند هفته پیش از عمل جراحی، بهره گیری از این دارو را متوقف نمود.
از مهم ترین عوارض شایع این قرص می توان به : سردرد خفیف، حالت تهوع، آکنه، افزایش احتمال مبتلا شدن به بیماری های صفراوی، تغییرات خلق و خوی، سینه های دردناک یا متورم، میزان کمی خون یا لکه بینی بین پریود، افزایش وزن و نیز افزایش رشد مو های زائد اشاره نمود.
مطلب مرتبط:
چه رابطه ای باعث بارداری می شود؟
عوارض قرص های ال دی بر اعصاب
این امکان وجود دارد تا ترکیبات قرص ضد بارداری با برخی از دارو های روانپزشکی همچون دارو های ضد صرع ایجاد تداخل نماید. برخی از دارو هایی که قرص ال دی با آنان ایجاد تداخل می نماید عبارت می باشند از: کاربامازپین و فنوباربیتال. در حقیقت مدت ها است که مردم قرص ال دی را به عنوان یکی از عوامل مسبب عصبی بودن خانم ها می شناسند؛ گرچه ضروری است تا بدانید که این موضوع درست نبوده و هیچ اساس علمی ندارد و به غلط در جامعه جا افتاده است.
طریقه مصرف قرص ال دی به صورت اورژانسی
گفتنی است چنانچه رابطه جنسی بدون بهره گیری از پوشش انجام گردد؛ در حین رابطه کاندوم پاره شود و یا نیز به دنبال تماس منقطع ناموفق، مقداری مایع منی وارد واژن شود و احتمال بارداری وجود داشته باشد؛ با هدف پیش گیری از بارداری میتوان از قرص ال دی اورژانسی بهره گرفت. در این روش، ضروری است تا نخستین دوز قرص ها حداکثر تا 72 ساعت پس از رابطه جنسی مشکوک مصرف گردد. گفتنی است در بهره گیری اورژانسی از قرص ال دی، دفعه اول 4 عدد و 12 ساعت بعد 4 قرص دیگر استفاده نمایید.
مطلب مرتبط:
رابطه زناشویی در ماه آخر بارداری
علائم بارداری ۴۸ ساعت بعد از رابطه
کلام آخر
ما در مطلب بالا به همراه روانکده به بررسی موضوعاتی مانند قرص ال دی برای چه کسی مناسب است ؟، ترکیبات قرص های ال دی، موارد کاربرد قرص های ضد بارداری، قرص ال دی با هدف عقب انداختن پریود، طریقه مصرف قرص ال دی به منظور پریود نشدن، علت های به تاخیر انداختن قاعدگی، عوارض قرص ال دی، عوارض قرص های ال دی بر اعصاب، طریقه مصرف قرص ال دی به صورت اورژانسی و بیساری مسائل دیگر پرداختیم تا بتوانیم به تمامی سوالات شما در مورد این مطلب داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید