تاریخ امروز :7 آذر 1403
افزایش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان

افزایش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان

اعتماد به نفس می تواند وسیله ای باشد که توسط آن می توان در برابر مشکلات دنیا ایستادگی کرد و آن ها را حل کرد، اگر کسی بداند که توانایی حل مشکل را دارد به راحتی می تواند در برابر آن ها ایستادگی کند و آن ها را حل کند.

وقتی کودکی کاری را با موفقیت انجام می دهد شناختی نسبت به توانایی هایش پیدا می کند که سبب ایجاد و افزایش اعتماد به نفس می شود در ادامه با روانکده همراه باشید تا درباره اعماد به نفس در کودکان و نوجوانان با هم صحبت کنیم.

راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان چگونه است

یک سری تکنیک و طرفند هایی وجود دارد که با اسفتادخ و. رعایت کردن آن ها می توان به راحتی اعتماد به نفس در کودکان را افزایش داد.

عشق بورزید

هر کودکی نیاز به دوست داشته شدن از جامعه به خصوص خانواده دارد، سعی کنید به فرزند خود عشق بورزید تا او هم عشق ورزیدن را یاد بگیرد. درعین حال عشق ورزیدن سبب افزایش اعتماد به نفس در فرزندان و کودکان می شود.

تعریف و تمجید کنید

تعریف و تمجید کنید

مهم است که به فرزندتان ستایش و بازخورد مثبت بدهید، زیرا بچه ها – به ویژه جوانان – آنچه را که فکر می کنید را با ارزش و دستاوردهای خود اندازه گیری می کنند ؛ اما در ستایش خود واقع بینانه باشید ؛ اگر کودکی موفق نشود یا هیچ استعدادی را در مهارت خاصی نشان ندهد، تلاش او را ستایش کنید، اما نتایج غیر واقعی را تحسین نکنید.

کودکان و فرزندان در سنی هستد که افکار خود را با توانایی و دست آورد های خود مقایسه می کنند. سعی کنید توانایی ها و موفقیت های فرزندتان را مورد ستایش قرار دهید اما هندوانه زیر بغلش ندهید و تعریف و تمجید بی جا نکنید.

خود را دوست داشته باشید

قبل از این که بتوانید دوست داشتن را به فرزند خود یاد بدهید باید خود را دوست داشته باشید و آن را به فرزند خود القا کنید. برای مثال وقتی به موفقیتی رسیدید آن را با فرزند خود جشن بگیرید و درباره موفقیت و نحوه رسیدن به آن با فرزند خود صحبت کنید.

انعطاف پذیر بودن

انعطاف پذیر بودن را به کودک خود یاد دهید، کودکان باید بدانند که همیشه شرایط طبق خواسته هایشان پیش نمی رود و باید خود را نسبت به شرایط وقف دهند.

مشکلات و ناکامی ها، انتقاد و درد وجود خواهد داشت. استفاده از این موانع به عنوان تجربیات یادگیری به جای در نظر گرفتن وقایع به عنوان شکست یا ناامیدی است.

تعریف اعتماد به نفس

تعریف اعتماد به نفس

اعتماد به نفس تعریف آن چنان پیچیده ای ندارد ولی تعاریف و تفاسیر زیادی از آن بیرون آمده به طور ساده اعتماد به نفس را می توان شناخت خود معنا کرد. اما افراد بزرگ و نام دار تعاریف مختفی از اعتماد به نفس دارند که در ادامه به چند مورد از آن اشاره می کنیم

سوزانا مک ماهون اینگونه بیان می کند:

اعتماد به نفس راهی برای حضور در جهان است که به شما اجازه می‌دهد که خود را بشناسید و از خود مراقبت کنید.

اعتماد به نفس از زبان مری ولفورد:

اعتماد به نفس آگاهی از زمانی که در حال تقلا هستیم و نیز داشتن توانایی کافی برای تعهد به انجام کاری برای فائق‌آمدن بر آن است.

آنلی روفوس می گوید:

اعتماد به نفس شامل احترام به خود و داشتن شجاعت است برای گفتن حقیقت درمورد اینکه چه کسی هستید، چه چیزی را دوست دارید و چه چیزی را باور دارید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین مرکز روانشناسی کودکان در تهران

اما اگر بخواهیم یک توضیح جامع از اعتماد بنفس بدهیم

اعتماد به نفس یعنی انسان به خود و عمل های خود باور داشته باشد و خود را گران قیمت و توانا بداند و باور داشته باشد که آنقدر قدرتمند هست که از پستی و بلندی های زندگی عبور کند.

لازم به ذکر است که درهر چیزی تعادل مهم است اعتماد به نفس ویژگی بسیار خوب و کارآمد است که هر فرد چه مرد و چه زن باید آن را داشته باشد اما باید توجه کرد که اعتماد به نفس به خود شیفتگی تبدیل نشود. حالا این سوال پیش می آید که خودش شیفتگی چیست و چه تفاوتی با اعتماد به نفس دارد.

اعتماد به نفس من کم است ؟

ویژگی هایی وجود دارد که با بررسی آن ها می توان از میزان اعتماد به نفس موجود اطلاع یافت.

عدم تعاریف پذیری

بگذارید با یک مثال ساده بیان کنم، شما برای یک کار به خصوصی  تلاش کرده اید و آن را انجام و به پایان رسانده اید، اما با یک جمله ” من کار آن چنان مهمی انجام نداده ام و این را هر کسی می توانست انجام دهد ” به آن خاتمه داده اید.

این نشان دهنده عدم اعتماد به نفس است، شما برای آن کار تلاش کرده اید و لایق و سزاوار آن هستید.

اعتماد به نفس چیست و چگونه آن را افزايش دهيم

 نگران بودن در مورد تفکر دیگران

افرادی وجود دارند که زندگیشان را با نظر دیگران تطابق می دهند و نظر دیگران برایشان مهم است، این هم نشانه عدم اعتماد به نفس است، یعنی شما به سلایق و رفتار های خودتان باور ندارید و رفتارهای دیگران بر شما ارجحیت دارد.

اما افراد با اعتماد به نفس بالا خودشان را دوست دارند و همانگونه که هستند خود را پذیرفته اند این به آن معنی نیست که گوش شنوایی ندارند نه، این افراد از نظر دیگران تا جایی که صلاح می دانند برای پیشرفت خود استفاده می کنند.

عدم اعتماد به تصمیمات خود

افرادی وجود دارند که تصمیمات دیگران را هدف خود قرار داده اند نسبت به آن ها پیش می روند و هی با خود تکرار می کنند که قطعا دیگران بیشتر از من میدانند.

 عدم مسئولیت پذیری

یعنی سعی بر این دارند که دیگران را مسئول اشتباهات خود می دانند و از قبول کردن آن شانه خالی می کنند.

همچنین این افراد از رهبر بودن و در کنترل گرفتن کاری فرار می کنند و با خود تکرار می کنند من توانایی انجام این کار را ندارم که این مورد هم جزو ویژگی های بارز عدم اعتماد به نفس است

عدم انتقاد پذیری

عدم اطلاع از توانایی ها و ویژگی های خود زمینه ای برای عدم اعتماد به نفس است چون فرد از توانایی های خود اطلاعی ندارد و از دیگران انتقادی منی می شنود تخریب پذیری زیادی رویش شکل می گیرد و سریع انگیزه اش را از دست می دهد.

عقب نشینی برای جلب رضایت دیگران

افرادی با اعتماد به نفس پایین برای متشنج نکردن محیط در گفت و گو کوتاه می اید هر چند اگر حق هم با آن ها باشد.

اکنون با بررسی و مطالعه این موارد هر فرد از داشتن یا نداشتن اعتماد به نفس خود آگاه می شود و می تواند اقدامات مورد نیاز را انجام دهد.

نتیجه گیری

افزایش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان، موضوع این مقاله از روانکده بود، نظر شما در این باره چیست آیا در این زمینه تجربیاتی دارید؟ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

درباره “افزایش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان” بیشتر بخوانید:

3/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *