همیشه اعتیاد به مواد مخدر ختم می شوند انسان ها میتوانند به یک رفتار اعتیاد داشته باشند و خود را مجبور بدانند که این رفتار به صورت پی در پی انجام دهد. اعتیاد های رفتاری نیز مانند دیگر اعتیاد ها عمل میکنند و فرد باید هر دفعه این رفتار را با شدت بیشتری انجام دهد که لذت بیشتری ببرد و روان خود را آسوده کند.
مطالب مرتبط: چگونه با تغییرات سازگار شویم؟
در اعتیاد های رفتاری تا کاری را که به ا اعتیاد دارد را انجام ندهد احساس کلافگی می کند و نمی تواند که ذهن خود را آرام کند این رفتار می تواند باعث این شود که فرد زندگی خود را مختل کند و همه کار ای خودرا کنار بگذار و به اعتیاد خودش بپردازد. شاید برای شما سوال ایجاد شده باشد که آیا اعتیاد های رفتاری قابل درمان هستند و می توان آن ها را کاهش داد و یا حذف کرد؟! جواب شما بله است.
شما میتوانید با استفاده از متخصصان و روانپزشکان و روان درمانگران این رفتار ها را اصلاح کنید. با ما در سایت روانکده همراه باشد تا به انواع اعتیاد های رفتاری و مضرات آن و روش های درمان آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: شخصیت INTP چیست؟
اعتیاد ها به رفتار های گفته میشود که فرد بصورت پی در پی و گاهی بدون علت آن را انجام میدهد و نمیتواند که آنها را خواست خودش ترک کند. اعتیاد های رفتاری در همه سطوح زندگی فرد میتواند ظهور کند مثلا فرد به حمام کردن و خرید کردن و سکس و قمار و یا هر گونه فعالیت دیگ اعتیاد داشته باشد. بوصرت کلی اععتیاد یعنی اینکه فرد احساس می کند که اجبار به انجام آن فعالیت دارد و این احساس در صورتی است آن فرد میداند که ممکن است با انجام دادن این رفتار ها به خودش و یا حتی دیگران آسیب برساند ولی باز هم این رفتار ها را انجام میدهد.
اعتیاد رفتاری به اجبار یا وسواس نسبت به یک رفتار یا فعالیت خاص، با وجود پیامدهای منفی اشاره دارد. مانند اعتیاد به مواد، اعتیاد رفتاری نیز می تواند منجر به مشکلات شدید جسمی، عاطفی و اجتماعی شود. در سال های اخیر، افزایش آگاهی و تحقیقات در مورد انواع مختلف اعتیادهای رفتاری صورت گرفته است. در این مقاله به بررسی رایج ترین انواع اعتیادهای رفتاری می پردازیم.
اعتیاد به قمار: اعتیاد به قمار نوعی از اعتیاد رفتاری است که علیرغم پیامدهای منفی، شامل تمایل اجباری به قمار است. افرادی که به قمار اعتیاد دارند ممکن است مبالغ هنگفتی را خرج کنند، مسئولیت ها را نادیده بگیرند و در صورت ناتوانی در قمار دچار ناراحتی قابل توجهی شوند. اعتیاد می تواند منجر به ویرانی مالی، قطع روابط و حتی مشکلات قانونی شود.
اعتیاد به اینترنت: اعتیاد به اینترنت که به عنوان اختلال استفاده از اینترنت نیز شناخته می شود، نوعی اعتیاد رفتاری است که با استفاده بیش از حد از اینترنت مشخص می شود. افراد مبتلا به اعتیاد به اینترنت ممکن است ساعت ها را به صورت آنلاین سپری کنند، مسئولیت ها را نادیده بگیرند و دچار مشکلات جسمی و اجتماعی شوند. اعتیاد به اینترنت می تواند به اشکال مختلف مانند اعتیاد به بازی های آنلاین، اعتیاد به رسانه های اجتماعی یا اعتیاد به پورنوگرافی ظاهر شود.
اعتیاد به بازی های ویدیویی: اعتیاد به بازی های ویدیویی نوعی اعتیاد رفتاری است که شامل استفاده بیش از حد از بازی های ویدیویی می شود. افراد مبتلا به اعتیاد به بازی های ویدیویی ممکن است ساعت ها به بازی های ویدیویی بپردازند، مسئولیت ها را نادیده بگیرند و پیامدهای منفی مانند نمرات ضعیف یا انزوای اجتماعی را تجربه کنند.
دیدگاهتان را بنویسید