همه انسان ها نیاز دارند که گاهی وقت ها با کسی صحبت کنند و مشکلات خود را بیرون بریزند تا شاید بتوانند کمی از دغدغه های ذهنی خود را کم تر کنند. ولی معمولا بعد از کمی با صحبت با افراد توجه میشوند که نه تنها از دغدغه های فکر آنها کاسته نشده بلکه ذهن آنها آشفته تر شده و به آن افزوده شده است.
مطالب مرتبط: برای اینکه اعتماد به نفس داشته باشیم چه کنیم
به این توانایی که بتوانیم بدون قضاوت و جهت گیری به سخم و دغدغه های افراد گوش کنیم همدلی می گویند گاهی افراد همدلی را با ترحم اشتباه میگیرند. در ترحم قضاوت وجود دارد و امکان ملامت فرد به عنوان یک والد وجود دارد ولی در همدلی باید سعی کرد که از همه اینها دوری کنیم و با آغوش باز و بدون ملامت به حرف های فرد گوش فرا دهیم. همدلی یک رفتاری است که باید با تمرین آن را به دست بیاوریم که بتوانیم هم برای خود و هم اطرافیانمان مفید باشیم. امروز ما در سایت روانکده تصمیم داریدم که به روش های همدلی و انواع آن بپردازم و در ادامه بگوییم که همدلی دارای چه اهمیتی است. اگر شما به دنبال تقویت روحیه همدلی خود هستید با ما تا پایان این مقاله همراه باشید تا شما مرا بیشتر با این رفتار پسندیده آشنا کنیم.
بیشتر بخوانید: شخصیت INTP چیست؟
همدلی توانایی درک و به اشتراک گذاشتن احساسات دیگران است. این یک جزء حیاتی از تعامل و روابط انسانی است، زیرا به ما امکان می دهد در سطح عاطفی عمیق با دیگران ارتباط برقرار کنیم. همدلی یک ویژگی پیچیده است که می تواند به طرق مختلف بیان شود. در این مقاله انواع مختلف همدلی را بررسی خواهیم کرد.
همدلی شناختی
همدلی شناختی، همچنین به عنوان دیدگاهگیری شناخته میشود، توانایی درک احساسات دیگران با قرار دادن خود در جای اوست. این نوع همدلی اغلب با قشر جلوی مغز مغز مرتبط است و شامل تصور اینکه شخص دیگری بر اساس رفتار، لحن صدا و زبان بدن او چه احساسی دارد را شامل می شود.
افراد دارای همدلی شناختی در خواندن نشانه های اجتماعی خوب هستند و اغلب می توانند با دقت حدس بزنند که شخص دیگری چه احساسی دارد. این نوع همدلی به ویژه در محیط های حرفه ای مانند مذاکرات تجاری یا خدمات مشتری مفید است.
همدلی عاطفی
همدلی عاطفی که به عنوان همدلی عاطفی نیز شناخته میشود، توانایی احساس کردن آنچه که شخص دیگری دارد، است. این نوع همدلی با سیستم لیمبیک مغز مرتبط است و شامل تجربه احساسات مشابه با شخص دیگر است.
افرادی که همدلی عاطفی دارند به شدت با احساسات دیگران هماهنگ هستند و به راحتی می توانند خلق و خوی دیگران را درک کنند. این نوع همدلی به ویژه در روابط شخصی مفید است، زیرا به افراد اجازه می دهد در سطح عاطفی با هم ارتباط برقرار کنند.
همدلی دلسوزانه
همدلی دلسوزانه که به عنوان نگرانی همدلانه نیز شناخته می شود، توانایی احساس درد دیگران و اقدام برای کاهش آن است. این نوع همدلی با قشر کمربندی قدامی مغز مرتبط است و شامل احساس نگرانی و دلسوزی عمیق برای کسی است که در رنج است.
دیدگاهتان را بنویسید