تاریخ امروز :15 آبان 1403
آیا فلوکستین اعتیاد آور است؟

آیا فلوکستین اعتیاد آور است؟

قرص فلوکستین  با نام دیگر پروزاک از دارو های معروف می باشد که به منظور درمان نمودن افسردگی استفاده می گردد. هر انسانی امکان دارد در طول زندگی‌ اش است افسردگی را تجربه نماید؛ لذا مصرف نمودن داروی فلوکستین، موضوع ناشناخته ‌ای نیست.

لازم به ذکر است اطبا و داروساز ها به این قرص، داروی قرن می‌گویند؛ چراکه دارای عملکرد فوق‌العاده‌ای می باشد. با این حال اما هر چقدر هم که دارویی فوق‌العاده و خوب باشد؛ همچنان دارای عوارض بوده و ضروری است تا با تجویز پزشک مصرف شود.

طبق تحقیقات صورت گرفته، قرص فلوکستین خواب را مختل می‌ نماید و امکان دارد تا موجب بوجود آمدن تهوع و سرگیجه گردد. از سایر عوارض این دارو می‌توان به وابستگی و کم شدن اشتها اشاره نمود.

آیا فلوکستین اعتیاد آور است؟

در ادامه این مطلب قصد داریم تا در ارتباط با داروی فلوکستین صحبت نماییم و به این پرسش پاسخ دهیم که آیا قرص فلوکستین اعتیادآور است؟ تا آخر همراه روانکده بمانید.

کاربرد داروی فلوکستین

همانگونه که ذکر شد؛ از رایج ‌ترین دارو های استفاده شده در افسردگی، می توان به فلوکستین اشاره کرد. این دارو با مهار نمودن باز جذب هورمون سروتونین، باعث افزایش میزان این هورمون در مغز می شود. آن دسته افرادی که دارای افسردگی می باشند؛ با مصرف نمودن این دارو، اضطرابشان کم شده و آرام می گردند. همچنین به دنبال مصرف نمودن این قرص، اشتها زیاد می گردد و سطح انرژی بدن نیز بهبود می یابد.

همچنین بخوانید: آیا ماری جوانا اعتیاد آور است ؟

لازم به ذکر است داروی فلوکستین تنها به منظور درمان نمودن افسردگی نبوده، بلکه با هدف درمان نمودن اختلالات روانی متداول همچون وسواس، پرخوری عصبی و هراس نیز استفاده می گردد. گفتنی است بعضی از متخصصان نیز با هدف درمان نمودن زودانزالی و بهبود سندرم پیش از قاعدگی، این دارو را تجویز می نمایند.

عوارض داروی فلوکستین

با توجه به اینکه داروی فلوکستین دارای عملکرد فوق‌ العاده‌ ای بوده و تاثیر زیادی نیز بر روی بهبودی فرد می‌ گذارد؛ به مقدار زیادی اعتیادآور می باشد.

در حقیقت افرادی که این قرص را مصرف می‌نمایند؛ موقعی که می ‌بینند به دنبال مصرف نمودن این دارو اضطرابشان کم شده و دیگر به مقدار اندک در حال و هوای افسردگی هستند؛ اقدام به ادامه دادن مصرف این قرص می کنند و اینگونه تصور می‌ نمایند که این موضوع دارای عوارض نمی باشد؛ با این حال اما مصرف نمودن هر دارویی به شکل خودسرانه و طولانی مدت قادر است برای بدن مضر باشد و جسم انسان نیز با هدف بهبود اوضاع به آن دارو عادت نماید.

از عوارضی که فرد به دنبال مصرف نمودن این دارو تجربه می نماید می توان به تهوع، سرگیجه، خواب‌آلودگی، اضطراب، کم اشتهایی، خستگی، عرق کردن و خمیازه‌ کشیدن اشاره نمود.

البته فقط این موارد نبوده و امکان دارد فرد به دنبال مصرف نمودن این دارو به خودکشی فکر نماید؛ هیجان‌ و انرژی غیرقابل کنترلی را تجربه نموده و میل و رغبتش به رابطه جنسی را از دست بدهد.

همچنین بخوانید: آیا دیازپام اعتیاد آور است ؟

لازم به ذکر است این عوارض در بدن هر فردی متفاوت است و امکان دارد به صورت ‌های گوناگونی بروز یابد. بعضی از افراد به دنبال مصرف فلوکستین، دچار تاری دید شده و تپش قلب پیدا می‌کنند.

برخی دیگر ممکن است دچار کاهش وزن شده یا شاهد تغییر در وضعیت ادرار و مدفوع ‌شان باشند. لرزش بدن، ضعف عضلانی، کبودی و خونریزی نیز از سایر عوارض این دارو می باشد.

قرص آرامبخش و ضد استرس بیشتر بخوانید: قرص آرامبخش و ضد استرس

آیا فلوکستین اعتیاد آور است؟

احتیاطات در مصرف فلوکستین

ضروری است تا پیش از مصرف و نیز در حین مصرف این دارو، پزشکتان را در جریان حساسیت ‌ها و بیماری ‌های زمینه ‌ای خود بگذارید. برای مثال آن دسته افرادی که مبتلا به دیابت می باشند؛ ضروری است تا در حین مصرف این دارو، سطح قند خونشان بررسی شود.

این امکان وجود دارد تا برخی از آقایان به دنبال مصرف نمودن داروی فلوکستین دچار نعوظ دردناک شوند. توصیه می گردد در اینگونه شرایط مصرف دارو را قطع نموده و با پزشک خود مشورت نمایید. همچنین در صورتی که دارای مشکلات کبدی، دیابت، کمبود سدیم در خون، کم‌آبی، زخم معده، گلوکوم و تشنج می باشید؛ ضروری است تا با هدف مصرف نمودن فلوکستین با پزشک مشورت نمایید.

با توجه به اینکه مصرف نمودن این قرص موجب اختلالات خواب و سرگیجه می گردد، پس چنانچه باید رانندگی کنید و یا نیز برای کارهایی به هوشیاری کامل محتاج می باشید؛ به منظور مصرف این دارو حتما با پزشک صحبت کنید و این کار را خودسرانه انجام ندهید.

لازم به ذکر است گرچه فلوکستین داروی بسیار قوی‌ای به منظور درمان نمودن افسردگی می باشد؛ اما به هیچ وجه نباید آن را به دیگران توصیه نمایید؛ چراکه مصرف نمودن این دارو تنها با نسخه‌ پزشک ممکن می باشد.

مقدار مصرف فلوکستین

در حقیقت قرص‌های فلوکستینی که در بازار فروخته می شوند؛ عموما 10 و 20 میلی گرمی می باشند. روانپزشک با هدف سنجش نمودن تاثیر دارو در گام نخست 10 میلی گرم را توصیه نموده و چنانچه بیمار نیاز داشته باشد؛ اقدام به افزایش دوز آن می‌کند. لازم به ذکر است روان پزشک بر حسب سابقه بیماری های قبلی، سابقه مصرف خانوادگی و نیز شدت افسردگی اقدام به مشخص کردن دوز فلوکستین می نماید.

عموما این دارو را با آب می‌ بلعند. جویدن قرص فلوکستین از مواردی است که توصیه نمی گردد. بهتر است پس از مصرف نمودن این دارو، هرگونه احساس بد یا عوارضی که تجربه کردید را حتما با روانپزشک مطرح کنید. همچنین امکان دارد بعضی‌ها این دارو را به منظور مشکلات قبل از قاعدگی مصرف می‌نمایند. در این حالت، امکان دارد پزشک هر روز مصرف نمودن فلوکستین را برای شما تجویز نموده باشد.

مطلب مرتبط: آیا کلونازپام اعتیاد آور است

تداخلات دارویی فلوکستین

در حقیقت در حالت تداخل دارویی، دارو اثر خود را از دست داده یا حتی عوارض جانبی جدی ‌تری را نیز بوجود می آورد. در صورتی که پیش از مصرف نمودن فلوکستین، داروی دیگری را مصرف می‌ نمودید و یا نیز هم اکنون در حال مصرف دارویی می باشید؛ حتما با پزشک خود در میان بگذارید.

آیا فلوکستین اعتیاد آور است؟

لازم به ذکر است از مهم‌ترین داروهایی که با فلوکستین دارای تداخل می باشد؛ قرص آسپیرین است. امکان دارد این دارو خطر خو‌نریزی را در حین مصرف نمودن فلوکستین برای فرد زیاد نماید. همچنین بعضی از دارو های‌ خواب آور یا ضد اضطراب همچون دیازپام و آلپرازولام نیز با فلوکستین دارای تداخل می باشند.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی قرص فلوکستین پرداختیم و مزایا و معایب آن را مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم. نظر شما در این باره چیست؟ آیا شما یا در اطرافیانتان کسی بوده که با این دارو  سر کار داشته باشد؟ تجربیاتتان را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

همچنین برای دریافت مشاوره های تخصصی در زمینه اعتیاد و حتی سایر زمینه ها می توانید با روانکده در تماس باشید و بهترین وتخصصی ترین مشاوره ها را دریافت کنید.

درباره “آیا فلوکستین اعتیاد آور است؟” بیشتر بخوانید:

1 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *