اختلال شخصیت وابسته که از زیر دسته اختلال های شخصیتی کلی است میتواند زندگی فرد را مختل کند. فردی که به اختلال شخصیت وابسته است برا محتاج نیاز ها و ارضاع خواسته های خودخودش را به دیگران وابسته میبیند و سعی میکند که همیشه دیگران را خوشحال و خوشنود سازد تا به هر نحوی که شده است روابط خود را حفظ کند. الگو های رفتاری این نوع بیماران مانند دیگر انواع مبتلایان به اختلال شخصیت تکرار شونده هستند و کاملا غیر قابل انعطاف در مقابل شرایط محیطی.
5 درصد از کل بیماری های روانی از بیماران اختلال شخصیت هستند همچنین این بیمارام بین زنان و فرزندان آخر و کسانی که در کودکی دچار بیمار بوده اند بیشتر دیده میشوند. با سایت روانکده همراه باشید.
نشانه اختلال شخصیت وابسته
این دسته از افراد معمولا دارای علامت هایی هستند که اگر فرد دارای تعدادی از آنها یا حداقل 5 تا از آنها بود میتوان برای معاینه و تشخیص دقیق تر به پزشک. متخصص مراجعه کند، ما امروز تعدادی از این نشانه ها را برای شما می آوریم:
- به قضاوت و توانایی خود اعتماد و اطمینان ندارند
- در تنهایی احساس ناراحتی یا درماندگی میکنند زیرا از نداشتن قدرت مراقبت و حمایت میترسند
- بهمحض پایان یک رابطه صمیمی یک رابطه جدید را جستوجو میکند تا منبع حمایت و پشتیبانی از او شود
- بهصورت اغراقآمیز ذهنش درگیر این مسئله است که مبادا روزی برای مراقبت از خود تنها بماند
- اولویت آنها برآوردن نیازهای حامیشان است
- نسبت به انتقاد بهشدت حساس هستند
- تمایل دارند سادهلوح و خیالباف باشند
- معمولاً روابط اجتماعی این افراد محدود به افرادی است که میتوانند به آنها وابسته هستند
- احتمال اینکه مورد سوءاستفاده روانی و جسمی قرار بگیرند زیاد است زیرا جرات دفاع از خود را ندارند.
افرادی که به اختلال شخصیت وابسته مبتلا هستند بسیار مستعد بیماری های همچون افسردگی و وسواس و اضطراب و اعتیاد هستند مخصوصا اعتیاد به الکل، این افراد همچنین ممکن است بار ها مورد اذیت و سوءاستفاده دیگران قرار بگیرند زیاد هرکار در مقابل افراد سلطه جو میکنند تا فقط روابط خود را حفظ کنند.
بیشتر بخوانید: شخصیت INTP چیست؟
اختلال شخصیت وابسته (DPD) یک وضعیت سلامت روانی است که بر توانایی فرد برای عملکرد مستقل در زندگی روزمره تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به DPD نیاز شدیدی دارند که دیگران از آنها مراقبت کنند و اغلب برای حمایت عاطفی و فیزیکی به دیگران متکی هستند. این وابستگی می تواند منجر به پریشانی قابل توجه و همچنین دشواری در روابط شخصی و کار شود. در این مقاله، علل، علائم و گزینههای درمانی DPD را بررسی میکنیم.
علل اختلال شخصیت وابسته
علت دقیق DPD مشخص نیست، اما مانند بسیاری از شرایط سلامت روان، تصور می شود که این بیماری نتیجه ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و بیولوژیکی باشد. تجارب دوران کودکی، مانند غفلت یا محافظت بیش از حد، ممکن است به توسعه DPD کمک کند. علاوه بر این، ویژگی های شخصیتی، مانند عزت نفس پایین و روان رنجوری، ممکن است خطر ابتلا به این اختلال را افزایش دهد.
علائم اختلال شخصیت وابسته
علائم DPD معمولاً شامل الگوی رفتار وابسته و وابسته است که اغلب به صورت ترس شدید از تنها ماندن یا رها شدن ظاهر می شود. افراد مبتلا به DPD ممکن است برای اجتناب از جدا شدن از عزیزان خود، از جمله قربانی کردن نیازها و خواسته های خود، تلاش زیادی کنند. آنها همچنین ممکن است در تصمیم گیری و مسئولیت پذیری زندگی خود مشکل داشته باشند.
سایر علائم رایج عبارتند از:
- مشکل در شروع یا تکمیل کارها به طور مستقل
- نیاز شدید به اطمینان و تایید دیگران
- عدم اعتماد به نفس و عزت نفس
- مشکل در ابراز مخالفت با دیگران
- ناتوانی در تحمل تنها بودن
- تمایل به تحمل بدرفتاری یا بدرفتاری دیگران
- اجتناب از موقعیت های اجتماعی و تجربیات جدید
- تمایل به وابستگی عاطفی سریع به دیگران
- افراد مبتلا به DPD ممکن است علائم فیزیکی مانند خستگی، سردرد و مشکلات گوارشی را نیز تجربه کنند که اغلب به اضطراب و استرس آنها مربوط می شود.
دیدگاهتان را بنویسید