تاریخ امروز :7 آذر 1403

آیا گل اعتیاد آور است

این روز ها ماده ای تحت عنوان گل بسیاری از نوجوانان و جوانان را درگیر نموده و همین طور سبب درگیری ذهن و دغدغه خانواده های بسیاری نیز شده است. در ادامه این مطلب از روانکده قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که آیا گل اعتیاد آور است یا نه. همچنین به شرح توضیحات در رابطه با گل، تاثیرات مصرف آن و نیز علائم اعتیاد به آن بپردازیم.

گل چیست و چه کاربردی دارد

در حقیقت گل براساس اسامی ای که فروشنده ها با توجه به قسمت هایی از گیاه و درجه خلوص و روش تولید آنان روی این ماده می گذارند؛ اسم های گوناگونی همچون حشیش، علف، ماری جوانا و … دارد.

آیا گل اعتیاد آور است

این در حالیست که که ماده ی اولیه تمامی آنان همان گیاه شاهدانه یا کانابیس است. لازم به ذکر است این ماده ی مخدر گاهی از برگ، ساقه، گل و قسمت های مختلف گیاه تهیه می گردد و در غلظت های گوناگونی در بازار و میان جوانان عرضه می شود. لذا گل یا همان ماری جوانا از شاهدانه ساخته شده و به شکل دود کردنی و یا خوراکی مصرف می گردد. این گیاه موقعی که دود می شود؛ دارای بوی بسیار بدی است.

فرق بین گل با ماری جوانا

گفتنی است این دو مخدر بر خلاف تصور اغلب افرد تفاوت هایی دارند و این تفاوت در اصل مرتبط با مقدار تترا هیدرو کانابینول موجود در هر کدام است که این ماده مخدر به میزان 8 درصد در ماری جوانا و بیش از 24 درصد در گل وجود دارد.

چرا گل در پزشکی دارای استفاده دارویی و درمانی است؟

گفتنی است مصرف نمودن گل در بعضی از کشور ها به دلایل اقتصادی و سیاسی کاملا آزاد است؛ با این حال اما این مسئله علتی بر بی ضرر بودن این ماده نیست. افرادی هستند که با توجیه این که در پزشکی و با هدف درمان نمودن بیماری ها از گل استفاده می شود.

اینگونه تصور می نمایند که این ماده بی ضرر است و سبب ایجاد اعتیاد نمی شود؛ این در حالیست که این باور کاملا اشتباه بوده و این ماده به منظور مصرف دارویی و درمان، تحت فرمولاسیون خاصی با خلوص و غلظت مشخصی تولید می گردد و نیز دارای دستور مصرفی کاملا متفاوت است و مصرف آن بدون تجویز و دستور پزشک توصیه نمی گردد.

نحوه اعتیاد به مصرف گل

لازم به ذکر است مصرف نمودن حشیش در دفعات اول موجب سرخوشی و زیاد شدن تمرکز  و توهم های گذرا و لذت بخش می گردد و این مورد سبب تشویق جوانان و نوجوانان به مصرف بیشتر این ماده می گردد؛ با این حال اما بعد از چندین بار مصرف و ایجاد وابستگی، این نتایج کاملا معکوس می شود.

در حقیقت اغلب افراد بر این باور می باشند که این ماده مخدر اعتیاد آور نبوده و می توان آنرا به آسانی کنار گذاشت که این یک باور غلط است. گفتنی است گل بسیار اعتیاد آور بوده و در مراحل نخستین به فرد احساس سرخوشی می دهد اما با گذر زمان چنانچه فرد مصرف را کنار گذارد؛ دچار استرس مزمن، عصبی بودن و پرخاشگری می گردد.

 

ماده موجود در گیاه شاهدانه در اصل همان THC بوده که این ماده در بخش های مختلف شاهدانه با غلظت های گوناگونی موجود است و موجب رخ دادن تغییراتی در مغز می شود و عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهد؛ لذا مغز قدرت تحلیل و کنترل هیجانات را از دست می دهد.

نشانه های مصرف نمودن گل

گل یا ماری جوانا یا هر نام دیگری از این ماده مخدر موقعی که استعمال بشوند؛ در رفتار و چهره فرد باعث بوجود آمدن تغییراتی می شوند که به آسانی قابل تشخیص است؛ از مهم ترین این علائم می توان به : خنده های بیش از اندازه و بدون دلیل، نداشتن تعادل و گیجی، داشتن احساس خستگی موقعی که مصرف نمی شود، قرمز شدگی چشم ها و از یاد بردن اتفاقات و کاهش حافظه اشاره نمود.

بیشتر بخوانید: نام قرص های نعشه کننده

آیا گل اعتیاد آور است

در حقیقت این علائمی که ذکر شدند؛ علائمی هستند که از سمت دیگران قابل مشاهده بوده و می توان بواسطه آنان تشخیص داد فرد گل مصرف کرده است؛ با این حال اما علائمی نیز وجود دارند که تنها در فرد ایجاد شده و مصرف کننده نیز این علائم را دارد که عبارتند از:

توهم و ابتلا به اختلال پارانویا، احساس سر خوشی زیاد، یاوه گویی، احساس گرسنگی و غذا خوردن بیش از اندازه، علاقه به حضور در جمع دوستان و روشن تر دیدن رنگ ها

عوارض مصرف نمودن گل

موقعی که مصرف گل سبب اعتیاد و وابستگی در فرد می گردد؛ نشانه هایی که در ابتدا سبب اشتیاق افراد به مصرف گل می شوند؛ به صورت معکوس و شدیدتر بروز می نمایند و سبب می شوند تا تمرکز فرد مختل شده و توانایی یادگیری را در افراد کاهش می دهند و به حافظه ی بلند مدت و کوتاه مدت افراد آسیب وارد می نمایند.

در حقیقت اعتیاد به گل و مصرف نمودن دائمی آن موجب اختلال در عملکرد های طبیعی فرد می شود و با گذر زمان، فرد تمایل به انجام هیچ کاری را ندارد و در کار و روابط اجتماعی نیز دچار مشکل می گردد.

لازم به ذکر است در افرادی که زمینه های ژنتیکی بیماری های روانی را دارند؛ مصرف نمودن حشیش سبب تشدید اضطراب آنان شده و می تواند فرد را تا جنون یا بیماری های اسکیزوفرنی نیز برساند. در اغلب مواقع پس از اعتیاد به این مواد، فرد دیگر قادر به زندگی عادی نیست.

در حالت کلی عوارض مصرف گل به دو گروه عوارض کوتاه مدت و بلند مدت طبقه بندی می شوند.

از عوارض کوتاه مدت آن می توان به:

  • پایین آوردن حافظه و مهارت های رانندگی و روابط جنسی
  • خشکی دهان
  • عدم تشخیص رویا و واقعیت
  • نداشتن تمرکز
  • رفتار های خشونت بار و داشتن اضطراب
  • قرمزی و خون آلودی حدقه چشم
  • خواب آلودگی
  • پر خوری
  •  سرفه های پشت سر هم

اشاره کرد.

آیا گل اعتیاد آور است

عوارض بلند مدت مصرف گل نیز عبارتند از:

  • خنثی بودن در برابر مشکل ها
  • احساس ترس زیاد
  • امکان رخ دادن سرطان
  • اختلالات جنسی
  •  تخریب سیستم ایمنی بدن
  • آسیب پذیری در مقابل بیماری ها
  • ایجاد مشکل در نتفس و ریه
  • ناباروری
  • بی انگیزگی
  • افسردگی

نتیجه گیری

در این مقاله درباره مخدری به نام گل صحبت کردیم و تمام جوانب آن را مورد بررسی قرار دادیم. نظر شما درباره این دارو چیست؟ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین برای دریافت مشاوره می توانید با روانکده در تماس باشید

به این مقاله امتیاز دهید

5 یک نظر

  1. عبدالحسین بیگی پاسخ

    بله نداشتن انگیزه کافی موضوع خیلی مهمی هستش که گاهی ممکن هستش نه تنها باعث جلوگیری از رسیدن به موفقیت بلکه زندگی عادی افراد رو دچار بحران میکنه. خیلی عالی بود. خداقوت…

  2. حبیب الله میر پاسخ

    سلام و تشکر بابت این مطلب مفید. ممکنه در مورد روند این شیوه درمانی در کشور، دیدگاه مراجع قانونی مثل سازمان نظام روانشناسی، و نرخ‌نامه‌های احتمالی هم اطلاعاتی بفرمایید؟ برای یکی از نزدیکان من مکلی در مراجعه به یک هیپنوتراپیست پیش آمده و به مشاوره و اطلاعاتی در این زمینه نیاز دارم.
    سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *