تاریخ امروز :14 مهر 1403
راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی

راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی

راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی : راه های زیادی برای افزایش اعتماد بنفس در صحبت کردن و یا سخنرانی وجود دارد که در این مقاله چندین مورد از این راه ها را برای شما معرفی می کنیم.

1 – جلو آینه با خود تمرین کنید

متنی را از قبل در روی کاغذ و یا در ذهن خود آماده کنید و به صورت تکراری با خود در آینه صحبت کنید و حتی می توانید به جای آینه یک شی را در نظر بگیرید مثل کمد، در و یا در چیز دیگر را در نظر بگیرید و یا آن صحبت کنید کنید و ترس از صحبت کردن خود را از بین ببرید و برای سخنرانی زیرسازی بکنید.

راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی

2 – انتخاب ابزار مناسب ارائه

ابزار مناسبی برای ارائه سخنرانی خود انتخاب کنید، تحقیقات و متن های خود را کامل کنید و برای مثال یک فایل PDF و یا پاورپوینت برای ارائه بهتر و دقیق تر آماده کنید چون این کار باعث می شود کیفیت ارائه شما افزایش یابد و این امر نیز باعث می شود اعتماد بنفس شما بهبود یابد.

3 – به افرادی که واکنش نشان می دهند و ارتباط چشمی با شما دارند توجه کنید

همیشه در سخنرانی ها افرادی وجود دارند که توجه بیشتری به گفته های شما دارند و از شما در حال سوال پرسیدن هستند پس به ان ها توجه داشته باشید و آماده پاسخ دادن به سوال باشید و می توانید برخی از افراد را نیز خطاب قرار دهید و ارتباط چشمی با برخی از افراد در سخنرانی برقرار کنید تمامی این موارد اعتماد بنفس بالا و مهارت شما در سخنرانی را نشان می دهد.

راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی

4 – با دلیل و مدرک صحبت کنید

زمانی که متن سخنرانی و یا پاورپونیت سخنرانی خود را برای ارائه آماده می کنید از صحت مطالب اطمینان حاصل کنید و با دلیل و مدرک منطقی و یا علمی صحبت کنید چون اگر سوالی از شما پرسیده شود و شما نتوانید حرف خود را ثابت کنید باعث می شود در همان لحظه تمامی اعتماد بنفس خود را از دست بدهید و کاملا خالی شوید و شاید دیگر نتوانید ادامه دهید چون جواب ندادن به یک سوال که مخاطبش شما هستید بسیار غیر حرفه ای و بد خواهد بود.

5 – زبان بدن خود را کنترل کنید

زبان بدن به هنگام سخنرانی بسیار مهم است، یعنی تمامی حضاری که در سخنرانی هستند علاوه بر سخنان شما به بدن شما نیز توجه دارند و می تواند اعتماد بنفس بالا را در حرکات دست و سر و نگاه کردن شما ببینند و حتی از تکیه کلام هایی که استفاده می کنید می توان می زان اعتماد بنفس و حرفه ای بودن شما را پیش بینی کرد پس اهمیت زیادی دارد.

مثال : برای مثال به هنگام سخنرانی ثابت نباشید، راه بروید، دستان خود را تکان دهید و اشاره کنید.

انواع افسردگی بیشتر بخوانید: انواع افسردگی

راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی

6 – به هنگام سخنرانی زیاد فکر نکنید

زمانی که شروع به سخنرانی کردید باید متن و سخنان خود را از قبل تمرین کرده باشید و آماده سخنرانی باشید ولی زمانی که شما بین حرف ها و سخنان خود مکث می کنید و فکر می کنید نشان دهنده این است که شما حرفه ای نیستید و نتوانسته اید یک سخنرانی کامل را انجام دهید و در عین حال باعث می شود که اعتماد به نفس خود را در آن لحظه به صفر برسانید.

7 – خودتان باشید

به هنگام سخنرانی سعی نکنید خودتان را اذیت کنید فقط کافی است خودتان باشید، راحت باشید و در برخی از بخش های سخنرانی خودمانی صحبت کنید و صمیمی رفتار کنید، لبخند  چهره خود را از یاد نبرید و حس خشونت را با قیافه خود به مخاطب القا نکنید.

خودتان باشید می توان ساده گفت ، سعی نکنید از کلمه های قلمبه سلمبه استفاده کنید، سخنرانی عادی خود را انجام دهید.

راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی

8 – حضار را بخندانید

یکی از روش های دیگری که باعث افزایش اعتماد بنفس شما در سخنرانی می شود خنداندن حضار در سخنرانی است چون باعث می شود فضا صمیمی تر شود و این صمیمی شدن به شما حس اطمینان خاطر و راحتی می دهد و شما می توانید به سخنرانی خود ادامه دهید.

و حتی می توانید در سخن خنده دار خود یک پیام غیر مستقیم داشته باشید تا بیشتر برای حضار جذاب باشد و نشان دهنده شروع یک سخنرانی خوب باشد.

نتیجه

راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی : نتیجه می گیریم که سخنرانی کار بسیار سختی نیست و با تمرین و تکنیک های افزایش اعتماد بنفس می توانید به راحتی در جمع های بزرگ و کوچک سخنرانی کنید، فقط کافی است موارد گفته شده در مقاله را عملی کنید.

درباره “راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی” بیشتر بخوانید:

6 یک نظر

  1. میثم مرادی پاسخ

    نگاه متفاوت و جذابی بود. کاربردی و تأثیرگذار. کلا «عمل کردن» خاصیت زیادی دارد و معمولا راه‌گشاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *