فهرست مطالب
همیشه خوب است که یک سری از استاندارد هارا در کارهایمان رعایت کنیم وی بعضی وقت ها در بعضی افراد این استانداردها انقدر بالا می روند که تبدیل به کمال گرایی میشود و باعث میشود که این افراد از همه کار های خود را به تعویق بیندازند. امروز با مادر سایت روانکده همراه باشید.
انواع کمال گرایی
- کمال گرایی خودگرا
- کمال گرایی تحمیل شده اجتماعی
- کمال گرایی دیگر گرا
راه های تشخیص کمال گرایی
- این افراد برای کارهایی که نیاز به زمان کمی دارند، زمان زیادی صرف می کنند.
- یا بیش از حد مقرراتی هستید و برای همه کارهایتان لیست می نویسید و قوانین مقرر می کنید یا کلا بی خیال می شوید.
- افراد مبتلا به کمال گرایی تا وقتی که مطمئن نشوند می توانند بطور کامل و بی نقص کاری را انجام دهند، آن را شروع نمی کنند.
- احساس میکنند در هر کاری که تلاش می کنید شکست می خورند
- محصول نهایی را به عنوان مهمترین بخش تعهد خود تلقی می کنند و به کمتر از آن راضی نیستند حتی اگر پیشرفت های خوبی هم در آن کار داشته باشند.
- تا زمانی که نتیجه کاری مطابق با استانداردهای آن نباشد آن را تمام شده نمی دانند.
علل کمال گرایی
- انتظارات فرهنگی
- توقعات بالا و سختگیرانه والدین
- تفکر سیاه و سفید
- تلاش برای احساس کنترل
- والدین انتقادگر، بد رفتار
- تحسین شدن بیش از حد بخاطر دستاوردهایی که داشته اید
- عزت نفس پایین یا احساس ناکافی بودن
تفاوت های شخصی کمال گرایی مثبت با نگرانی از اشتباه در کمالگرایی منفی:
- معیارهای شخصی معمولا با افزایش انگیزه همراهاند؛
- نگرانی برای اشتباه کردن به افسردگی و اضطراب منجر میشود؛
- در صورت رعایت نکردن استانداردهای شخصی، این معیارها به نگرانی از اشتباه کردن تبدیل میشوند؛
- استانداردهای شخصی هرگز در کمالگرایی پایدار نمیمانند، به این معنی که اگر فردی کمالگرا به استاندارد مدنظر خود رسید، آن را بالاتر میبرد.
کمالگرایی اغلب بهعنوان یک ویژگی مثبت مطرح میشود که افراد را به رسیدن به اهداف خود و برتری در اهداف خود سوق میدهد. با این حال، یک جنبه تاریک برای کمال گرایی وجود دارد که می تواند به همان اندازه آسیب زا باشد. کمال گرایی منفی شکلی فراگیر و ناتوان کننده از کمال گرایی است که می تواند منجر به انبوهی از مشکلات روحی و روانی شود. در این مقاله، کمال گرایی منفی چیست، علل و پیامدهای آن و همچنین چند راهکار برای مدیریت آن را بررسی خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: انواع اهمال کاری
کمال گرایی منفی چیست؟
کمال گرایی منفی نوعی کمال گرایی است که به جای رسیدن به موفقیت، بر اجتناب از شکست متمرکز است. افرادی که به طور منفی کمال گرا هستند، معمولاً استانداردهای بسیار بالایی برای خود تعیین می کنند و از عواقب کوتاهی می ترسند. این ترس از شکست می تواند آنقدر طاقت فرسا باشد که در توانایی آنها برای عملکرد مؤثر در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند.
کمال گرایی منفی با یک طرز فکر سفت و سخت و همه یا هیچ مشخص می شود که جای کمی برای خطا یا انعطاف باقی می گذارد. افرادی که به طور منفی کمال گرا هستند، اغلب یک منتقد درونی خشن دارند که آنها را به خاطر هرگونه اشتباه یا کاستی مورد سرزنش قرار می دهد. آنها همچنین ممکن است به شدت از خود انتقاد کنند و خود را سرزنش کنند، که می تواند منجر به احساس شرم، گناه و اعتماد به نفس پایین شود.
علل کمال گرایی منفی
کمال گرایی منفی می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله:
تجربیات دوران کودکی: افرادی که فشار زیادی را برای عملکرد خوب در دوران کودکی تجربه کردهاند ممکن است بیشتر در معرض کمالگرایی منفی قرار بگیرند. به عنوان مثال، والدینی که فرزندان خود را به پیشرفت تحصیلی یا ورزشی سوق می دهند، ممکن است به طور ناخواسته ترس از شکست را القا کنند که تا بزرگسالی ادامه دارد.
تروما: افرادی که آسیب هایی مانند سوء استفاده یا غفلت را تجربه کرده اند، ممکن است کمال گرایی منفی را به عنوان راهی برای مقابله با احساس درماندگی و عدم کنترل که اغلب با تجربیات آسیب زا همراه است، توسعه دهند.
ژنتیک: شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کمال گرایی منفی ممکن است یک جزء ژنتیکی داشته باشد. افرادی که سابقه خانوادگی اضطراب، افسردگی یا اختلال وسواس فکری-اجباری دارند، ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به کمال گرایی منفی باشند.
دیدگاهتان را بنویسید