تاریخ امروز :7 آذر 1403
انواع استرس

انواع استرس

هر عاملی که به بدن فشار اضافی و غیر منطقی وارد کند و باعث  شود که بدن دچار حالت تنش شود استرس گفته میشود. عوامل مختلفی با ریشه های مختلفی میتواند انسان را به استرس بکشاند. این عوامل میتواند روحی مثل رفتار های غیر منتظره و یا شیمیایی مثل مسمومیت غذایی و یا فیزیکی مانند احساس سرمای شدید باشد. در مواقع استرس ما رفتار های خود آگاه و نا خود آگاهی را از خود نشان می دهیم بعضی این رفتار های نمود بیرونی پیدا میکنند

مانند تغییر رنگ پوست بالا رفتن فشار خون و لرزیدن دستان گشاد شدن مردمک میتواند از این نمود ها باشد که البته در افراد مختلف این رفتار ها می تواند متفاوت باشد.

تمامی این حالت ها برای این است که با استرس مقابله شود و در راستای آن بدن و مغز هوشیار تر میشود به این. معنی که مردم. چشم برای بیشتر یدن بزرگ و گشاد میشود عضلات در حالت آماده باش قرار میگیرد و مغز می تواند سریعتر تصمیم بگیرد درواقع اضطراب و استرس به خودی خود مشکلی ندارد ولی مشکل از زمانی شروع میشود که این استرس و اضطراب به یک روتین تبدیل میشود و با شدت گرفتن باعث میشود که دیگر عمل های زندگی فرد مختل شود و توان کارهای دیگر را از او بگیرد امروز با ما در روانکده همراه باشید تا بیشتر به استرسو انواع استرس و دلایل به وجود آمدن آن بپردازیم.

انواع استرس

انواع مختلف استرس

در اینجا به چند نوع عمومی استرس می‌پردازیم

استرس ‌های کوتاه مدت و لحظه ای

این استرس ها می تواند در اثر اتفاقاتی در طول روز درون ما بروز کند و با رفع آن عامل استرس را معمولا استرس نیست رفع می‌شود

استرس ‌های مکرر حاصل از عوامل

این استر ها که به استرس های مزمن نیز معروف هستند معمولا طولانی تر از حالت قبلی هستند.

 

انواع اهمال کاری بیشتر بخوانید: انواع اهمال کاری

استرس یک تجربه جهانی است که می تواند افراد را از هر طبقه ای تحت تاثیر قرار دهد. در واقع، طبق انجمن روانشناسی آمریکا، 75 درصد از بزرگسالان گزارش کردند که در ماه گذشته سطوح متوسط ​​تا زیاد استرس را تجربه کرده اند. در حالی که استرس یک تجربه رایج است، مهم است که بدانیم همه استرس ها یکسان ایجاد نمی شوند.
انواع مختلفی از استرس وجود دارد که می تواند افراد را به روش های مختلف تحت تاثیر قرار دهد.

استرس حاد نوعی استرس است که کوتاه مدت است و معمولاً در پاسخ به یک رویداد یا موقعیت خاص رخ می دهد. به عنوان مثال، قرار گرفتن در یک تصادف رانندگی یا مجبور به ارائه یک سخنرانی در محل کار می تواند باعث استرس شدید شود. در حالی که این نوع استرس می تواند ناراحت کننده باشد، معمولاً پس از گذراندن وضعیت فروکش می کند.

از طرف دیگر استرس مزمن نوعی استرس مداوم و طولانی مدت است. استرس مزمن می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله کار مداوم یا مشکلات مالی، مشکلات مزمن سلامتی یا مشکلات روابط. بر خلاف استرس حاد، استرس مزمن می تواند اثرات منفی بر سلامت جسمی و روانی داشته باشد.

انواع استرس

برای درک اینکه چگونه استرس مزمن می تواند بر بدن تأثیر بگذارد، مهم است که نقش پاسخ استرس را در نظر بگیرید. پاسخ استرس یک فرآیند فیزیولوژیکی پیچیده است که برای کمک به بدن در واکنش به استرس طراحی شده است. با این حال، زمانی که پاسخ استرس به طور مکرر یا برای مدت طولانی فعال شود، می تواند اثرات منفی بر بدن داشته باشد.

استرس مزمن می تواند باعث واکنش استرس بیش از حد فعال شود که می تواند منجر به افزایش سطح کورتیزول و سایر هورمون های استرس شود. این هورمون ها می توانند طیف وسیعی از اثرات منفی را روی بدن ایجاد کنند، از جمله:

افزایش فشار خون: کورتیزول می تواند باعث انقباض عروق خونی شود که می تواند منجر به فشار خون بالا شود.
افزایش خطر بیماری قلبی: استرس مزمن با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
تضعیف سیستم ایمنی: استرس مزمن می تواند سیستم ایمنی را ضعیف کند و مبارزه با عفونت ها و بیماری ها را برای بدن دشوارتر کند.

3.7/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *