تاریخ امروز :7 آذر 1403
درون گرایی چیست و به چه کسانی درون گرا میگویند

درون گرایی چیست و به چه کسانی درون گرا میگویند

هر کس با خلق و خوی خاصی به دنیا می‌آید و از روش خاصی با دنیا تعامل برقرار می کند و انرژی بدست می‌آورد. درونگرایی و برونگرایی؛ تیپ‌های شخصیتی هستند که تا حد زیادی توسط ژن‌ها تعیین می شود.

علی رغم تصوری که برخی افراد دارند؛ درونگرا بودن یک اشکال یا امری غیررایج  نیست و تحقیقات نشان می‌دهند که از هر سه نفری که می‌شناسید یک نفر شخصیت درونگرا دارد. در این مطلب از روانکده بررسی می کنیم که دورنگرایی چیست و چه چیزی نیست! و چگونه می توانیم افراد درونگرا را بفهممیم و درک کنیم.

درونگرا کیست؟

درونگرا فردی با رفتارهای آرام و متفکرانه است که محیط آرام را ترجیح می دهد و بعد از معاشرت احساس خستگی می کند و نیاز به تنهایی دارد تا تجدید انرژی کند و شارژ شود. دلیل علمی این امر این است که مغز درونگراها به شیوه ای متفاوت از مغز برونگراها به دوپامین واکنش نشان می دهد.

درون گرایی چیست و به چه کسانی درون گرا میگویند

مطلب مرتبط: چه راه هایی برای غلبه بر ترس وجود دارد

علائم درونگرایی

دورنگرا‌ها با یکدیگر متفاوت هستند؛ اما اگر می خواهید بدانید که درونگرا هستید یا نه؟ نشانه‌های بارز درونگرایی را که در ادامه بیان می کنیم در خود جستجو کنید و اگر آنها را مشاهده کردید می توانید مطمئن شوید که فردی درونگرا هستید. مهم‌ترین ویژگی‌های فرد درونگرا:

  • همیشه احساس متفاوت بودن دارد.
  • از تنها بودن لذت می‌برد و احساس آرامش می گیرد.
  • احساس می کند که نیازی به حرف زدن یا بودن در کنار دیگران ندارد.
  • ترجیح می دهد بیشتر در خانه بماند تا اینکه به یک رویداد اجتماعی برود.
  • از مطالعه، نوشتن، باغبانی یا نقاشی لذت می‌برد.
  • تعداد کمی دوست نزدیک را به یک گروه بزرگ ترجیح می‌دهد.
  • در تنهایی تمرکز بیشتری دارد و بهتر کار می‌کند.
  • از تعاملات اجتماعی غیرضروری پرهیز می‌کند.
  • در کار و روابط به دنبال معنا و مفهوم است و برقراری روابط کم‌عمق، اهداف کم‌عمق یا گفت‌وگوهای کم‌عمق برایش دشوار است.
  • افراد جدید، جمعیت زیاد و محیط های پر سر و صدا برای او آزاردهنده می باشند.
  • زمان زیادی را صرف فکر‌کردن می‌کند.
  • اغلب گرفتار رویاپردازی می‌شود.
  • به کارهای گروهی تمایل ندارد.
  • ترجیح می‌دهد در مرکز توجه نباشد.
  • انتخاب کلمات مناسب برای بیان افکارش در گفتگو سخت است و معمولا بعد از پایان گفتگو به واکنش مناسب فکر می‌کند.
  • برای او نوشتن خیلی راحت‌تر از گفتن است.
  • در موضوعات و فعالیت ‌هایی که برایش جالب است؛ عمیق‌تر از دیگران غوطه‌ور می شود.

درون گرایی چیست و به چه کسانی درون گرا میگویند

تصورات غلط و کلیشه ای درباره درونگراها

متاسفانه، بسیاری از مردم کاملا مفهوم درونگرا بودن را درک نمی‌کنند. آنها درون گرایی را با کمرویی، افسردگی یا اضطراب اجتماعی برابر می‌دانند. وقتی درونگراها ساکت می‌شوند؛ به اشتباه آنها را به بدخلقی یا بی‌توجهی متهم می‌کنند و وقتی تنها زندگی می‌کنند؛ اغلب به آنها اتهام خودخواهی یا دشمنی با دیگران می‌زنند. اما واقعیت این است که :

  • درونگراها لزوما از لحاظ اجتماعی دست و پا چلفتی نیستند

کمرویی یا ناشیگری اجتماعی یک خصوصیت جدا از درون گرایی است و افراد برونگرا و درونگرا هر دو ممکن است خصیصه خجالتی بودن را داشته باشند.

مطلب مرتبط: آموزش گام به گام عزت نفس

بسیاری از درونگراها می توانند در موقعیت های اجتماعی بسیار پرجذبه باشند. (درونگراها ۶۰ درصد کل وکلا را تشکیل می دهند؛ حرفه ای که مستلزم اعتماد به نفس زیادی است که در مقابل دیگران صحبت کند.)

  • درونگراها از مردم متنفر نیستند

کم حرف بودن درونگراها اغلب بد تفسیر می‌شود و مردم آن را نشانه‌ای برای دوست نداشتن دیگران می‌دانند. اما حقیقت این است که درونگراها اغلب از روابط کم عمق و صحبت های کوچک دوری می کنند؛ زیرا آن را بی معنا می دانند و می‌خواهند با افرادی که رابطه پرمفهوم‌تری با آنها دارند صحبت کنند.

 بسیاری از درونگراها تا زمانی که معاشرت برایشان معنی و مفهومی به همراه داشته باشد؛ از روابط اجتماعی لذت می‌برند.

  • درونگراها بی‌ادب نیستند

کم بودن انرژی اجتماعی درونگراها به معنای بی‌ادب بودن آنها نیست؛ بلکه فقط به کمی تنهایی نیاز دارند تا تجدید انرژی کنند و قطعا پس از آن رفتار دوستانه‌تری خواهند داشت.

  •  درونگراها می توانند با تیم کار کنند

درونگرا بودن یک فرد به این معنا نیست که او نمی‌تواند در کار گروهی و تیمی موفق باشد؛ بلکه صرفا این فرد ترجیح می‌دهد در محیط پرسروصدا با هدفون صداها را حذف کند تا تمرکز بیشتری داشته باشد و دوست دارد بعد از همکاری در تیم به محیطی آرام برود و ریلکس کند.

بیشتر بخوانید: با افراد خسیس چگونه باید رفتار کرد؟

با افراد درونگرا چگونه رفتار کنیم؟

همانطور که قبلا اشاره کردیم درونگرایی یک ویژگی ذاتی است که فرد با آن متولد می شود؛ بااین حال تجربیات زندگی نیز روی شکل گیری آن موثرند.

اگر رفتار آرام و متفکرانه‌ یک درونگرا از طرف والدین، معلمان و دیگران درک و تشویق شود؛ به احتمال قوی او بااطمینان خاطر شخصیت خود را می‌پذیرد؛ اما اگر مورد تمسخر یا نکوهش قرار گیرد ممکن است دچار اضطراب اجتماعی شود یا احساس کند که مجبور است به چیزی وانمود کند که نیست!

مطلب مرتبط: آیا عزت نفس همان اعتماد به نفس است؟

همه درونگراها مثل هم نیستند و سطح تحمل اجتماعی شدن در آنها متفاوت است. بعضی از درونگراها فقط به کمی تنهایی برای شارژ مجدد نیاز دارند و می‌توانند زمان زیادی را به معاشرت بگذرانند و برخی دیگر سریع تخلیه انرژی شده و احساس خستگی می‌کنند؛ گویی مغزشان همه‌ی انرژی‌های ذهنی خود را مصرف کرده است.

بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که سعی نکنید یک درونگرا را عوض کنید؛ بلکه فقط او را درک کنید و گاهی به او زمان بدهید تا با دنیای پهناور درونی خود تنها باشد.

درون گرایی چیست و به چه کسانی درون گرا میگویند

آیا یک درونگرا می‌تواند برونگرا شود؟

یک مطالعه پژوهشی توسط روانشناس جروم کاگان نشان می‌دهد که حتی براساس واکنش نوزادان به محرک‌ها از چهار ماهگی به بعد؛ می‌توان پیش‌بینی کرد که آنها ماهیت دورنگرا دارند یا برونگرا!

نتیجه این پژوهش ثابت می‌کند که درونگرا بودن از زمان تولد و در تمام طول زندگی با فرد باقی می‌ماند.

برخی از افراد درونگرا آرزو می‌کنند برونگرا شوند تا بتوانند شاد و خوش بین باشند؛ اما حقیقت این است که درونگراها هم مثل همه می توانند با تمرین در مهارت‌های اجتماعی کارآمدتر شوند و راحت بودن در موقعیت‌های اجتماعی برایشان یک موضوع عادی شود؛ همچنان که بسیاری از ستارگان بزرگ درونگرا مانند لیدی گاگا، ادری هپبورن و جانی دپ به شخصیت‌هایی دوستانه و کاریزماتیک دست یافته‌اند.

مطلب مرتبط: چگونه اعتماد به نفس دختر نوجوان را تقویت کنیم؟

به یاد داشته باشید که طبیعت آرام یک درونگرا بخشی از شخصیت اوست و اگر طبیعت خود را بپذیرد و با آن نجنگد؛ شکوفا می‌شود و حتی از برونگراها خوشحال‌ترخواهد بود و از زندگی لذت خواهد برد.

کلام آخر

دنیا به وجود افرادی که؛ قبل اینکه وارد عمل می‌شوند فکر می‌کنند و برای داشتن روابط پرمعنی ارزش قائلند نیاز دارد. وقتی فرد درونگرا شخصیت درونگرای خود را بپذیرد و به غریزه خود اعتماد کند؛ می تواند به طور واقعی شاد باشد و به موفقیت برسد.

درباره “درون گرایی و به چه کسانی درون گرا میگویند” بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *