به تعویق انداختن کاری یا جمعی از کار ها تا آخرین لحظه یا گذشتن از مهلت آن ها را اهمال کاری می گویند. برخی از محققان اهمال کاری را به عنوان «شکلی از شکست خود تنظیمی که با تاخیر غیر منطقی وظایف علیرغم پیامد های بالقوه منفی مشخص می شود» تعریف می کنند.
به گفته جوزف فراری، استاد روانشناسی در دانشگاه دیپل در شیکاگو و نویسنده کتاب «تعویق انداختن: راهنمای بدون پشیمانی برای انجام آن»، حدود 20 درصد از بزرگسالان ایالات متحده به تعویق انداختن مزمن هستند.
مهم نیست که چقدر سازماندهی و متعهد هستید، به احتمال زیاد متوجه شده اید که ساعت ها درگیر کار های بی اهمیت (تماشای تلویزیون، گشت و گذار در فضای مجازی، خرید آنلاین و .. ) هستید، در حالی که باید آن زمان را صرف کار یا مدرسه می کردید.
چه در حال به تعویق انداختن یک پروژه برای کار، اجتناب از انجام تکالیف یا نادیده گرفتن کار های خانه یا هر عملی باشید، اهمال کاری می تواند تأثیر عمده ای بر شغل، نمرات و زندگی شما داشته باشد.
در بیشتر موارد، به تعویق انداختن کار نشانه مشکل جدی نیست. این یک گرایش رایج است که اکثر مردم در یک مقطع زمانی به آن تسلیم می شوند اما اگر این اتفاق بیشتر از حد معمول برای شما می افتد نشانه این است که شما به اختلال اهمال کاری دچار شده اید. تا آخر این مقاله با روانکده همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
فهرست مطالب
دلایل اهمال کاری
آن زمان را به خاطر بیاورید که فکر می کردید یک هفته فرصت دارید تا پروژه ای را به اتمام برسانید اما شما آن را تا آخرین روز مهلت نگه داشتید و در روز آخر پروژه مورد نظر را تمام کردید؟ ؟ یا در مورد زمانی که تصمیم گرفتید آپارتمان خود را تمیز نکنید، زیرا «در حال حاضر تمایلی به انجام آن نداشتید؟»
ما اغلب فرض می کنیم که پروژه ها آنقدر که باید طول نمی کشند، که این تفکر می تواند منجر به احساس امنیت کاذب شود، زمانی که معتقدیم هنوز زمان زیادی برای تکمیل این وظایف داریم.
همچنین بخوانید: مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست؟
ویدیو درباره اهمال کاری
تماشای این ویدیو در درک بهتر این موضوع که اهمال کاری چیست می تواند کمک زیادی بکند، شما را به تماشای این ویدیو کوتاه دعوت می کنیم.
یکی از بزرگ ترین عواملی که به تعویق انداختن کار کمک میکند، این تصور است که ما باید برای انجام یک کار در یک لحظه خاص، الهام یا انگیزه داشته باشیم.
واقعیت این است که اگر منتظر بمانید تا در چارچوب ذهنی مناسبی برای انجام برخی کار ها قرار بگیرید، احتمالا متوجه خواهید شد که زمان مناسب هرگز فرا نمی رسد و کار هرگز کامل نمی شود.
در زیر چند عامل دیگر که باعث به تعویق انداختن کار می شوند آورده شده است:
تنبلی
محققان پیشنهاد می کنند که اهمال کاری می تواند به ویژه در بین دانش آموزان برجسته باشد. یک متا آنالیز در سال 2007 که در بولتن روانشناسی منتشر شد، نشان داد که 80 تا 95 درصد از دانشجویان کالج به طور منظم کار ها و پروژه های خود را به تعویق می اندازند، به خصوص زمانی که نوبت به تکمیل تکالیف و دروس می رسید.
به گفته محققان، برخی از تحریفات شناختی عمده وجود دارد که منجر به اهمال کاری تحصیلی می شود. دانش آموزان تمایل دارند:
- زمان باقی مانده برای انجام وظایف را بیش از حد تصور می کنند.
- میزان انگیزه آن ها در آینده را بیش از حد می دانند.
- مدت زمان انجام برخی فعالیت ها را دست کم می گیرند.
افسردگی
به تعویق انداختن کار نیز می تواند نتیجه افسردگی باشد. احساس نا امیدی، درماندگی و کمبود انرژی می تواند شروع و اتمام ساده ترین کار را دشوار کند. افسردگی همچنین می تواند منجر به شک و تردید به خود در ناتوانی انجام کار نیز شود.
همچنین بخوانید: بهترین راه های افزایش تمرکز
وقتی نمی توانید بفهمید که چگونه با یک پروژه مقابله کنید یا نسبت به توانایی های خود احساس نا امنی کنید، ممکن است راحت تر آن را به تعویق بیندازید و روی کار های دیگر خود فعالیت کنید.
اختلال وسواس اجباری (OCD)
به تعویق انداختن کار نیز در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری – اجباری بسیار رایج است. یک دلیل این است که OCD اغلب با کمال گرایی نا سازگار و نا سالم مرتبط است، که باعث ترس از انجام اشتباهات جدید، شک در مورد این که آیا کاری را به درستی انجام می دهید یا خیر و نگران انتظارات دیگران از شما است.
افراد مبتلا به OCD نیز اغلب تمایل به عدم تصمیم گیری دارند، که باعث می شود به تصمیم گیری به تعویق بیفتند.
بیش فعالی
بسیاری از بزرگسالان مبتلا به اختلال کمبود توجه / بیشفعالی (ADHD) با اهمال کاری دست و پنجه نرم می کنند. وقتی حواس تان به محرک های بیرونی و همچنین افکار درونی پرت می شود، شروع یک کار دشوار است، به خصوص اگر آن کار نیاز به تمرکز بیشتری داشته باشد.
همچنین بخوانید: علائم اضطراب شدید چیست؟
دلایل بیشتر برای اهمال کاری
علاوه بر دلایلی که در بالا گفته شد و باعث به تعویق انداختن کار ها می شود، اغلب بهانه ها یا توجیه هایی برای توجیه رفتار خود می آوریم. به گفته محققان، 15 دلیل کلیدی برای به تعویق انداختن کار افراد وجود دارد:
- ندانستن این که چه کاری باید انجام شود.
- ندانستن این که کاری را چگونه انجام دهند.
- نمی خواهد کاری انجام دهد.
- مهم نیست که انجام شود یا نه.
- وقتی کاری انجام می شود اهمیتی برایش ندارد.
- برای انجام آن احساس مسئولیت نمی کنید.
- عادت کردن به انتظار تا آخرین لحظه.
- باور داشته باشید که زمانی که تحت فشار هستید بهتر کار می کنید.
- فکر می کنید که می توانید آن را در آخرین لحظه تمام کنید.
- نداشتن ابتکار عمل برای شروع.
- فراموش کردن.
- به دلایل بیماری یا سلامت ضعیف.
- منتظر لحظه مناسب.
- نیاز به زمان برای فکر کردن در مورد کار.
- به تأخیر انداختن یک کار به نفع کار دیگر.
اهمال کاری چیست؟
اهمال کاری به فرایندی می گویند که طرف کار هایش را به تعویق می اندازند یا از مهلت آن ها می گذرد. برخی از محققان اهمال کاری را به عنوان «شکلی از شکست خود تنظیمی که با تاخیر غیر منطقی وظایف علیرغم پیامد های بالقوه منفی مشخص می شود» تعریف می کنند.
انواع اهمال کاری
برخی از محققین اهمال کاری را به دو نوع اصلی تقسیم می کنند: تعلل کننده های غیرفعال و فعال.
- اهمال کنندگان منفعل: کار را به تأخیر می اندازند زیرا در تصمیم گیری و عمل کردن در آن زمنیه مشکل دارند.
- اهمال کنندگان فعال: کار را هدفمند به تأخیر می اندازند زیرا کار آن ها را تحت فشار قرار می دهد و به آن ها اجازه می دهد «احساس چالش و انگیزه کنند».
برخی دیگر انواع اهمال کاران را بر اساس سبک های رفتاری مختلف اهمال کاری می کنند، از جمله:
- کمال گرا: به دلیل ترس از ناتوانی در انجام کامل یک کار، وظایف را به تعویق می اندازد.
- رویا پرداز: وظایف را به تعویق می اندازد زیرا در توجه به جزئیات خوب نیستند.
- Defier: معتقد نیست که کسی باید برنامه زمانی خود را برای او دیکته کند.
- نگران: به دلیل ترس از تغییر یا ترک آسایش وظایف خود را به تعویق می اندازد.
- بحران ساز: وظایف را به تعویق می اندازد زیرا دوست دارند تحت فشار کار کنند.
- Overdoer: بیش از حد کار می کند و با پیدا کردن زمان برای شروع و تکمیل کار مشکل دارد.
سخن آخر
با مطالعه این مقاله ابتدا با اهمالی کاری آشناده شدید سپس دلایل و عوامل به وجود آمدن اهمال کاری را متوجه شدید. با توجه به اطلاعات به دست آمده در این مورد دیگر می توانید بهتر و با کیفیت تر از قبل خود را کنترل کرده و تمرکز خود را جمع کنید.
اقا من اهمال کاری دارم تا اخراج نشدم یه چند راهکار بگید
ببخشید بیش فعالی رو چجوری درمان کنیم اینجا یکم توضیح دادید
همکارم بیش فعالی داره اینو بگید چجوری درمان کنم تا نکشتمش
سلام من چهارده سالمه سه روزه همش فگر های منفی تو مغزم هست تپش قلب هم بیشتر است کف های دستم عرق می کنه فگر می کنم همه جانم می لرزه حتا اونقدر حالم بد میشه که گریه می کنم میشه برام کمک کنید.