استرس احساس تنش جسمی یا عاطفی است که میتواند در پی هر اتفاقی که موجب عصبانیت نا امید و ترس و ناراحتی شما شود ایجاد شود. استرس همیشه بد نیست و بدن با تزریق هورمون و ایجاد استرس مغز را هوشیار میکند و ماهیچه ها را برای واکنش سریع آماده می کند. این عامل برای حفاظت از بدن است و در مواقع حساس گاهی می تواند مثبت باشد. با مادر سایت علیرضا نیک نام همراه باشید.
فهرست مطالب
انواع اصلی استرس
استرس مزمن
این نوع است طولانی مدت میباشد. هر نوع استرسی که زمان طولانی ادامه دار میباشد استرس مزمن گفته میشود. استرس های مطمن میتوانند امقدر ادامه دار باشند که شما دیگر متوجه نشوید و تبدیل به یک حالت طبیعی شود ولی شما باید بدانید که در این حالت هم کماکان اثرات خیلی بد و ناخودآگاه را بر روی جسم و روح فرد داشته باشد.
برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با قرص آرامبخش و ضد استرس ، کلیک کنید.
استرس حاد
این استرس سریع و زود گذر است و زمان هایی که شما به یکباره در یک موقعیت تنش زا قرار میگیرد ایجاد میشود. مواقعی مانند زمانی که به یکباره پا روی ترمز میکوبید و یا با کسی دعوا میکنید و …. همه افراد در طول عمرشان بار ها در موقعیت استرس حاد قرار می گیرند. این رفتار بدن برای پاسخ و واکنش بهتر برای اتفاقات است و اکثر مواقع برای بدن مفید و لازم است به شرطی که انقدر زیاد نباشد که دیگر توان کنش را از فرد بگیرد و آن را ناتوان کند.
عوارض استرس چیست ؟
اغلب عوارض استرس زمانی که بصورت مزمن درآید دیده می شوند که رایج ترین آن ها عبارتند از :
- فشار خون بالا
- بیماری های قلبی
- سکته مغزی
- دیابت
- چاقی
- افسردگی یا اضطراب
- مشکلات پوستی ، مانند آکنه یا اگزما
- احتلالات قاعدگی
علائم استرس چیست ؟
- اسهال یا یبوست
- درد مزمن
- سردرد
- کمبود انرژی
- اختلال تمرکز
- مشکلات جنسی
- سفتی گردن
- خستگی
- احتلال خواب
- مشکلات گوارشی
- کاهش با افزایش اشتها
- کاهش یا افزایش وزن
استرس تجربه ای است که بسیاری از افراد به طور منظم با آن مواجه می شوند. این یک پاسخ طبیعی به فشار یا خواسته هایی است که بر ما تحمیل می شود. به طور خلاصه، استرس واکنش بدن به هر تغییری است که نیاز به تعدیل یا واکنش دارد.
بیشتر بخوانید: انواع رویکرد روانشناسی
استرس می تواند توسط عوامل مختلفی از جمله کار، روابط، مشکلات مالی، مسائل بهداشتی و حتی عوامل محیطی مانند صدا یا آلودگی ایجاد شود. در حالی که استرس یک تجربه رایج است، اما می تواند اثرات منفی بر سلامت جسمی و روانی داشته باشد.
پاسخ فیزیولوژیکی به استرس به عنوان پاسخ “جنگ یا گریز” شناخته می شود. هنگامی که ما با یک موقعیت استرس زا مواجه می شویم، بدن ما موجی از هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول تولید می کند. این هورمون ها بدن را برای مبارزه یا فرار از منبع استرس آماده می کنند.
در حالی که این پاسخ می تواند در موقعیت های کوتاه مدت مفید باشد، استرس مزمن می تواند باعث ایجاد طیف وسیعی از مشکلات سلامتی شود. به عنوان مثال، استرس می تواند باعث تنش عضلانی، سردرد، مشکلات گوارشی و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته شود.
استرس همچنین می تواند اثرات منفی بر سلامت روان داشته باشد. استرس مزمن می تواند به ایجاد اضطراب و افسردگی کمک کند. همچنین می تواند بر خواب تأثیر بگذارد و به خواب رفتن یا به خواب ماندن دشوار شود، که می تواند استرس را تشدید کند.
یکی از مهمترین چیزهایی که باید در مورد استرس درک کرد این است که یک تجربه ذهنی است. آنچه ممکن است برای یک فرد استرس زا باشد، ممکن است برای دیگری استرس زا نباشد. به عنوان مثال، برخی از افراد ممکن است تحت فشار رشد کنند و آن را انگیزه دهند، در حالی که برخی دیگر ممکن است همین وضعیت را طاقت فرسا بیابند.
دیدگاهتان را بنویسید