تاریخ امروز :7 آذر 1403
علت نشخوار فکری؟

علت نشخوار فکری

نشخوار فکری پدیده ای رایج است که زمانی رخ می دهد که ما دو یا چند موقعیت یا مشکل نامطلوب را می بینیم و به طور ذهنی روی آن ها تمرکز می کنیم. این منجر به از بین رفتن تمرکز، تحریک رفتارهای منفی و همچنین تأثیر اجتماعی کلی می شود. با روانکده همراه باشید.

برای مثال، فردی که اخیراً جدایی را تجربه کرده است، ممکن است در رابطه و شریک سابق خود به عنوان راهی برای مقابله با احساسات شدید غم و اندوه و از دست دادن نشخوار فکر کند. در حالی که نشخوار فکری ممکن است باعث تسکین موقت شود، همچنین می تواند منجر به چرخه ای از افکار و احساسات منفی شود که شکستن آنها دشوار است.

این باورهای منفی می تواند منجر به یک سبک تفکر منفی شود که با انتقاد از خود، سرزنش خود و شک و تردید به خود مشخص می شود. این سبک تفکر منفی می تواند خروج از چرخه نشخوار فکری را چالش برانگیز کند، زیرا افراد تمایل دارند روی رویدادهای منفی و باورهای منفی خود نشخوار فکر کنند.

علت نشخوار فکری

ریشه های اجتماعی نشخوار فکری

در نهایت، عوامل اجتماعی می توانند به نشخوار فکری کمک کنند. افرادی که فاقد حمایت اجتماعی هستند یا روابط تیره ای با دوستان و اعضای خانواده دارند ممکن است بیشتر در معرض نشخوار فکری باشند. انزوای اجتماعی و تنهایی می تواند منجر به افکار و احساسات منفی شود و نشخوار فکری ممکن است راهی برای احساس ارتباط با دیگران باشد، حتی اگر فقط در افکار خود باشد.

به‌علاوه، افرادی که آسیب‌های روحی مانند تجاوز جنسی یا خشونت خانگی را تجربه کرده‌اند، ممکن است به‌عنوان راهی برای پردازش این تجربه و درک آنچه اتفاق افتاده، نشخوار فکری کنند. در حالی که این یک پاسخ طبیعی به تروما است، می‌تواند منجر به چرخه‌ای از افکار و احساسات منفی شود که شکستن آنها می‌تواند چالش برانگیز باشد.

نشخوار ذهنی چیست؟

به اختلالی گفته میشود که فرد در آن بیش از حد به گذشته و افکار منفی فکر می کند برای مثال کسی که دچار تروما شده است مدام به آن اتفاق بد فکر میکند و نمیتواند آن را رها کند و زندگی خود را مختل میکند. نشخوار ذهنی می تواند علامت طیف وسیعی از بیماری های روانی باشد و یا آن سبب به وجود بیماری های روانی شود. نشخوار فکری علاوه بر اینکه می تواند عوارض روانی داشته باشد بر روی جسم هم می تواند تاثیرگذار باشد و مشکلات و آسیب های جدی همراه داشته باشد. با علیرضا میکنام همراه باشید.

علت نشخوار فکری؟

عوامل ایجاد نشخوار فکری

  • عوامل تنش‌زا
  • ضربه‌های روانی
  • ایده‌آل‌گرایی
  • عزت نفس پایین
  • در پیش داشتن یک رویداد استرس‌آور
  • داشتن ترس یا فوبیا
  • زمینه ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای ذهنی

 

 ارتباط نشخوار فکری با سایر مشکلات

  • افسردگی
  • اضطراب
  • اختلال وسواس اجباری
  • اسکیزوفرنی
  • فوبیاها

 

انواع اهمال کاری بیشتر بخوانید: انواع اهمال کاری

علت نشخوار فکری

علت بروز نشخوار فکری چیست؟

بصورت ملی نمی توان دقیق گفت که نشخوار فکری از یک عمل یا اتفاق واحد می تواند حاصل شود، خیر اینگونه نیست نشخوار فکری می تواند عوامل متعدد و زیاد و متفاوتی داشته باشد که هریک بتوانند فرد را به سوی نشخوار فکری کشاند، ولی ما در این مطلب چند یک از علت های معمول که به گفته متخصصان آمریکایی که از تحقیقات خود حاصل کرده اند که به نشخوار فکری میرسد را برایتان در اینجا آورده ایم:

  • باور به این‌که با نشخوار فکری، بینشی جدید نسبت به زندگی یا مشکل خود به دست خواهید آورد
  • داشتن سابقه ضربه روحی یا جسمی
  • مواجهه با استرس‌های مداومی که نمی‌توانید آن‌ها را کنترل کنید

نقش تنظیم هیجان

یکی دیگر از ریشه های نشخوار فکری، تنظیم ضعیف احساسات است. تنظیم هیجان فرآیند مدیریت و کنترل هیجانات فرد است. افرادی که با نشخوار فکری دست و پنجه نرم می کنند اغلب در تنظیم احساسات خود مشکل دارند و ممکن است احساسات منفی شدیدی مانند غم و اندوه، خشم یا ترس را تجربه کنند. این احساسات می توانند طاقت فرسا باشند و نشخوار فکری می تواند راهی برای مدیریت آنها باشد.

نشخوار فکری یک فرآیند شناختی رایج است که شامل افکار تکراری و مزاحم درباره تجربیات گذشته یا حال فرد است که اغلب با احساسات منفی مانند غم و اندوه، اضطراب و خشم همراه است. در حالی که هر کسی هر از گاهی درگیر نوعی نشخوار فکری می شود، نشخوار فکری بیش از حد و طولانی مدت می تواند اثرات مضری بر سلامت و رفاه روانی فرد داشته باشد. در این مقاله به بررسی علل نشخوار فکری و چگونگی رفع آنها می پردازیم.

عوامل روانشناسی

یکی از دلایل اولیه نشخوار فکری عوامل روانی مانند استرس، اضطراب و افسردگی است. این شرایط می تواند افکار و احساسات منفی را تحریک کند که می تواند منجر به نشخوار فکری شود. به عنوان مثال، زمانی که فردی تحت استرس یا احساس اضطراب است، ممکن است رویدادها یا تجربیات منفی را در ذهن خود تکرار کند و سعی کند بفهمد چه چیزی اشتباه بوده و چگونه آن را برطرف کند. به طور مشابه، وقتی فردی افسرده است، ممکن است روی افکار و احساسات منفی متمرکز شود، که می تواند او را در چرخه منفی نشخوار فکری گیر کند.

ویژگی های شخصیتی

برخی از ویژگی های شخصیتی، مانند روان رنجوری و کمال گرایی نیز می توانند به نشخوار فکری کمک کنند. افراد عصبی تمایل بیشتری به اضطراب و احساسات منفی دارند که می تواند منجر به نشخوار فکری شود. آنها همچنین ممکن است تمایل به نگرانی بیش از حد داشته باشند و در رها کردن افکار و تجربیات منفی مشکل داشته باشند. از سوی دیگر، کمال گرایان ممکن است در مورد اشتباهات و شکست های گذشته نشخوار کنند و در تلاش برای یافتن راه حلی برای جلوگیری از اشتباهات آینده باشند.

تروما و تجربیات گذشته

تروما و تجربیات گذشته نیز می توانند باعث نشخوار فکری شوند. به عنوان مثال، افرادی که در دوران کودکی سوء استفاده یا غفلت را تجربه کرده اند ممکن است در مورد تجربیات گذشته خود و تأثیر آن بر زندگی فعلی خود نشخوار فکر کنند. به طور مشابه، کسانی که یک رویداد آسیب زا را پشت سر گذاشته اند ممکن است فلاش بک و افکار مزاحم را تجربه کنند که می تواند منجر به نشخوار فکری شود.

عوامل اجتماعی و فرهنگی

عوامل اجتماعی و فرهنگی نیز می توانند به نشخوار فکری کمک کنند. برای مثال، افرادی که بخشی از فرهنگ‌هایی هستند که بر مقایسه و موفقیت اجتماعی تأکید دارند، ممکن است بیشتر در معرض نشخوار فکری در مورد شکست‌ها و کاستی‌های خود باشند. انزوای اجتماعی و عدم حمایت نیز می تواند منجر به نشخوار فکری شود، زیرا افراد ممکن است فرصت های کمتری برای پردازش احساسات و به دست آوردن دیدگاه در مورد تجربیات خود داشته باشند.

سوگیری های شناختی

سوگیری های شناختی، مانند توجه انتخابی و سوگیری های حافظه نیز می توانند به نشخوار فکری کمک کنند. سوگیری توجه انتخابی زمانی اتفاق می افتد که افراد بر اطلاعات منفی تمرکز کرده و اطلاعات مثبت را نادیده می گیرند. سوگیری های حافظه زمانی اتفاق می افتد که افراد به طور انتخابی وقایع و تجربیات منفی را به یاد می آورند و موارد مثبت را فراموش می کنند. این سوگیری ها می توانند الگوهای افکار منفی را تقویت کنند و به نشخوار فکری کمک کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *