یکی از بالا های خانمان سوز اعتیاد است. اعتیاد به مواد مخدر می تواند یک زندگی را به کل نابود کند. فردی که مخدر مصرف می کند کم کم کنترل و هوشیاری اش را از دست می دهد.
همچنین با مصرف زیاد این مورد فرد دچار سرخوشی حداکثر می شود در نتیجه زمانی که مصرف را کنار می گذارد، علائمی او را در بر می گیرد که می توان متوجه شد که فرد اعتیاد دارد و ناس مصرف می کند یا خیر. در ادامه این مطلب با روانکده همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
فهرست مطالب
اعیتاد به مواد مخدر
یکی از بیماری هایی جوز دسته پیش رونده ها به حساب می آید می توان به مواد مخدر به خصوص تریاک و ناس اشاره کرد. یعنی اثراتی که این دسته از مواد روی بدن انسان می گذارد رفته رفته بیشتر می شود. هر چه قدر نیاز به مصرف و کشیدن در فرد افزایش می یابد به طبع آن تهیه و مصرف آن هم افزایش می یابد.
ماده مخدر ناس
نسوار یا ناس ماده ای مخدر و اعتیاد آور است که با ترکیب برگ تنباکو و آهک تشکیل می شود. مواد مخدر ناس از طریق بزاق و مخاط دهان جذب بدن می شود و به جریان خون راه می یابد. با ورود نیکوتین موجود در ناس در بدن، فرد احساس سرخوشی و خوشحالی کاذب می کند.؛
طریقه مصرف ناس
همانپونه که ذکر شد ناس در اشکال گوناگونی وجود دارد و امکان دارد به طریقه های تدخین یا دود کردن، استنشاق از راه بینی، خوراکی و یا نیز تزریق استعمال شود. گفتنی است این ماده، بر حسب اینکه چگونه مصرف گردد؛ خلق و خوی فرد مصرف کننده را به شیوه های گوناگونی دچار تغییر می کند.
در حقیقت پس از مصرف این ماده به صورت تدخین و یا تزریق، فورا به فرد مصرفکننده احساس سرخوشی شدیدی دست می دهد که به این حالت، راش یا فلش گفته شده و این حالت تنها چند دقیقه دوام داشته و از نظر شدت آن را همچون ارگاسم روانی توصیف نموده اند.
مطلب مرتبط: مصرف ناپروکسن برای ترک متادون
در عین حال مصرف ناس به شکل استنشاقی و یا خوراکی نیز فرد را دچار سرخوشی کرده اما سبب بوجود آمدن حالت شدید راش نمی شود.
عوارض ماده مخدر ناس
بعد از این که ناس در بدن پخش شد. سیستم دفاعی بدن به کار می افتد و سعی می کند سموم موجود در آن را از بین ببرد. اما به دلیل موجود بعضی از مواد شیمیایی سبب ایجاد واکش هایی در عروق و مغز می شود که نتیجه آن خماری شدن فرد است.
که این خماری شدن خودش هم علائمی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد
عوارض کوتاه مدت ناس
- گیجی و پریشانی
- زیاد شدن ضربان قلب و فشار خون
- و ریتم تنفس
- تحریک پذیری و عصبی بودن
- گلگون شدگی چهره
- از دست دادن اشتها
- کم شدگی وزن بدن
- گشادی مردمک ها
- افزایش درجه حرارت بدن و تب
- قرمزی چشم ها
- اسهال
- تنفس بد بو
- تهوع و استفراغ
- تکلم سریع
- تغریق بیش از اندازه
عوارض طولانی مدت ناس
- از دست دادن حافظه
- کمبود ویتامین ها و مواد معدنی
- روان پریشی
- مقاومت کم در مقابل بیماری ها
- هذیان گویی
- خشکی و خارش پوست
- خستگی مزمن
- زخم های پوستی و آکنه
- اضطراب و افسردگی
- رعشه
- پوسیدگی دندان ها و بی قراری
مطلب مرتبط: یک سی سی متادون چند گرم تریاک است؟
بیشتر بخوانید: نام قرص های نعشه کننده
علائم رفتاری مصرف کننده ناس
پیش تر در باره علادم ظاهری فردی که ناس مصرف کرده را مورد بررسی قرار دادیم اما در این بخش می خواهیم به علائم رفتاری آن بپردازیم.
معتادان به ناس احتمالاً زمان زیادی را بین حالت بیداری و خماری می گذرانند و رفتار آن ها معمولا رابطه مستقیمی با بر طرف شدن وابستگی آن ها به مواد مخدر دارد. مصرف ناس سبب اختلالات اضطرابی و پرخاشگری و گوشه گیری در بیمار می شود.
مصرف مواد مخدر می تواند منجر به افسردگی شدیدی شود. در حقیقت ، مصرف کردن طیف گسترده ای از اختلالات و مشکلات سلامت روان را به وجود می آورد و امکان دچار شدن فرد به آن افزایش میابد.
مواد مخدر حافظه کوتاه مدت را مختل می کند. به گونه ای که مصرف بیش از حد سبب می شود فرد مصرف کننده شب گذشته را به کلی فراموش کند و آن را به خاطر نیاورد. در پایان ، ممکن است این مشکلات موقتی تبدیل به مشکلات دائمی شود و همیشه ماندگار شود. از سایر مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر می توان به مواردی همچون اختلالات جنسی مانند اختلال نعوظ در مردان اشاره کرد.
تاثیر مواد مخدر در روانشناسی
مواد مخدر بر عملکرد مغز، خلق و خو، تفکر و رفتار تأثیر می گذارد که به همین دلیل ناس یا در کل مواد مخدر را می توان جزو بیماری های روانی نیز حساب کرد .
برای بسیاری از افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند سرگرمی و سر خوشی بی نظیری را برای آن ها فراهم می کند. اما این تازه شروع کار است. ناس به سیستم عصبی آسیب می رساند و به راحتی رفتار را تغییر می دهد. در برخی موارد، منجر به درد عاطفی و آسیب جسمی می شود که سبب بروز پریشانی و ناراحتی زیادی می شود
مطلب مرتبط: چگونه نوشیدن الکل را ترک کنیم؟
روش های درمان اعتیاد
اعتیاد به ناس مانند اکثر اعتیاد های دیگر قابل درمان است و با پیشرفت علم و فناوری رفته رفته راه و روش های درمان افزایش می یابد اما اولین قدم در حوزه ترک اعتیاد تمایل صادقانه به ترک آن است.
بعد از آن باید مرحله سم زدایی و خماری از ناس شروع شود که مشکلات جسمی و روحی متعددی را با خود به همراه می آورد. اما بعد از پایان این مراحل که معمولا به آن مرحله توان بخشی هم می گویند. رفته رفته با زندگی روزمره خو می گیرد و به آن عادت می کند
نتیجه گیری
در این مقاله درباره مواد مخدر و ناس صحبت کردیم و مواردی را بیان کردیم که به راحتی می توان فهمید که فرد ناس مصرف کرده است یا خیر. نظر شما در این باره چیست آیا در دور اطراف شما فردی وجود دارد که مواد مخدر مصرف کرده یا کشیده باشد؟ نظرات و تجربیات خودتان در علیرضا نیکنم با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
من درگیر طرحواره ایثار هستم. چطوری درمانش کنم؟؟
خیلی عالی بود ممنونم🌺🌹
سلام کتاب دفتر آرامش من نسخه پی دی اف هم داره که خرید کنیم ؟