تاریخ امروز :1 دی 1403
سیتالوپرام-و-هر-آچه-باید-در-مورد-آن-بدانید

سیتالوپرام و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید

افسردگی از رایج ترین و شایع ترین بیماری ها و اختلالات در جوامع امروزی است که به نوعی ازجمله مشکلات ناخواسته ای است که افراد مبتلا را با برخی بیماری های فردی، روحی، روانی و جسمی درگیر می کند به گونه ای که در هر جامعه ای افراد را بدون توجه به جنسیت و سن و سال در طول زندگی به صورت مقطعی و یا با در بر گفتن تمام طول عمر در گیر می کند.

افسردگی با دارا بودن انواع گوناگون خود که رایج ترین نوع افسردگی، افسردگی مقطعی است بسیاری از افراد مبتلا به آنرا که بسته به اختلال و بیماری که از آن رنج می برند و تصمیم به بهبود را دارند آزار داده است.

افسردگی مقطعی از شایع ترین انواع افسردگی در تمامی جوامع امروزی با داشتن بسیاری دلایل این توانایی و احتمال را دارا است تا تمامی احتمالات زندگی آینده افراد مبتلا و اطرافیان و حتی حال حاظر فرد را تحت تاثیر قرار دهد که به همین دلیل باید در صورت تشخیص و یا احتمال ابتلا به افسردگی باید سریعا برای بهبود و پیشگیری زیر نظر پزشک معالج قرار گرفت.

امروزه بسیاری از افراد با تیپ های شخصیتی و انواع سلیقه ها و طرز افکار به دلیل ترکیب شدن بیماری افسردگی با انواع اختلالات و بیماری ها از مشکلات روحی، روانی و جسمی ناخوشایندی برخوردار هستند که یکی از انواع بیماری های ترکیبی افسردگی اختلال شخصیتی دوقطبی و بیماری شیدایی و… است.

البته امروزه با تحقیقات گسترده متخصصان و محققان و پزشکان متخصص در این زمینه بسیاری از روش ها و متد های درمانی کشف و حتی اختراع شده اند که هر کدام بر اساس ویژگی های دروره ای بیماری افسردگی از سوی پزشکان بر اساس افراد مبتلا به این بیماری تجویز و توصیه می شوند.

دلایل استفاده از سیتالوپرام

نحوه درمان افسردگی

همانطور که در مطالب بالا گفته شد از سوی پزشکان و متخصصان روش ها و مت های درمانی بسیاری برای درمان و کنترل و حتی پیشگیری بیماری افسردگی وجود دارد اما در میان این روش های مختلف و متعدد دارو درمانی یکی از رایج ترین و اصلی ترین روش هایی است که مورد استفاده قرار می گیرد.

دارو درمانی بیماری افسردگی چگونه است؟

در روش و شیوه دارو درمانی افراد مبتلا به افسردگی با مراجعه به پزشک معالج و متخصص در زمینه درمان بیماری افسردگی از برنامه دارویی بهره مند می شوند که در پیشگیری، کنترل و درمان این بیماری بر اساس قرارگیری در مقطعی از بیماری که متناسب با شیوه درمان است.

چرا که بیماری افسردگی با تشخیص اولیه از سوی فرد در معرض این بیماری از دارو های متخص پیشگری و در مراحل اولیه از دارو های مختص درمان و در مراحل غیر قابل درمان از دارو های مختص کنترل این بیماری قابل معالجه است.

بهترین دارو های ضد افسردگی

از جمله دارو های ضد افسردگی در روش دارو درمانی در بیماری افسردگی می توان به دارو هایی مانند آمي‌تريپتيلين، كلومیپيرامين، سيتالوپرام، دوسولپين، دوگزپين، فلوكستين، ايمی ‌پرامين، لوفپرامين، نورترپتيلين، پروگزتين، فنلزين، ربا گزتين، سرترالين، ترانيل سيپرومين، ترازودون، ونلافاكسين، ميرتازاپين، موكلوبميد و بسیاری دارو های دیگر اشاره کنیم که افراد بسیاری مبتلا به افسردگی تاثیرات چشم گیری در روند بهبود خود از این دارو ها دریافت کرده اند.

در میان تعداد مختلف و بسیار دارو های ضد افسردگی برخی دارو های از رواج بسیاری در بین تجویزات پزشکان و مصرف بیماران برخوردار هستند که سیتالوپرام نیز یکی از جمله این دارو ها است که در ادامه به بررسی تمامی ویژگی ها، نکات، دلایل تجویز، موارد عدم مصرف، عوارض جانبی و بسیاری جزئیات از این دارو به همراه روانکده خواهیم پرداخت.

معجزه سیتالوپرام

سیتالوپرام از جمله دارو های درمان و کنترل کننده بیماری ها و اختلال هایی مانند افسردگی، ترس و یا فوبیا است که تاثیرات بسیاری در بهبود روند زندگی افراد مبتلا داشته و هر فرد مبتلا به بیماری افسردگی با مراجعه به پزشک معالج باید از بیماری مخصوص به نوع، مرحله، فاز، دوز و ویژگی های بیماری خود از دارو مخصوص استفاده کند.

معجزه-سیتالوپرام

نکات کلی که در مصرف و استفاده از داروی سیتالوپرام به انها توجه کرد موارد زیر است:

دلایل تجویز: افسردگی، ترس، فوبیا

بیشتر بخوانید: اختلال خلقی دیس تایمی ( افسرده خویی) چیست؟ از تشخیص تا درمان

موارد عدم مصرف: تشنج، صرع، بیماری کلیه یا کبد، گلوکوم با زاویه باریک، خونریزی یا اختلال لخته شدن خون، اختلال شخصیتی دوقطبی، سابقه سو مصرف مواد یا افکار خودکشی، سابقه شخصی و یا خانوادگی سندرم، عدم تعادل الکترولیت، بیماری قلبی، نارسایی قلبی، اختلال در ریتم قلب، ضربان قلب آهسته، یا سابقه اخیر حمله قلبی

عوارض جانبی: سبکی سر، تاری دید، در و تورم چشم، سر درد، درد قفسه سینه، سرگیجه شدید، غش، ضربان قلب تند، واکنش شدید عصبی، سفتی عضلات، تب بالا، تعریق، بی قراری، توهم، تهوع، استفراغ، اسهال،

مصرف در زمان شیردهی و بارداری: به دلیل برخورداری از برخی عوارض و تاثیرات ناخوشایند برای جنین در زمان بارداری و تاثیر گذاری بر روی شیر مادر توصیه نمی شود.

آیا قرص سیتالوپرام خواب آور است؟

در جواب این سوال باید گفت به دلیل تاثیر این دارو بر روی افسردگی و لنواع هورمون های موثر بر روی اعمال روحیه ضد افسردگی بر روی افراد مبتلا به این بیماری این دارو به صورت های مختلفی مانند قرص های 10 و 20 و یا محلول و یا شیوه های دیگر مورد تجویز قرار می گیرد که بله این دارو از خاصیت خواب آوری نسبی و در برخی افراد خواب آوری شدید برخوردار است.

تاثیرات-سیتالوپرام-بر-مغز

تاثیرات سیتالوپرام بر روی مغز چیست؟

سیتالوپرام به دلیل تاثیر مستقیم بر روی واکنش ها، فعالیت ها، روحیات، ذهنیت و بسیاری ویژگی های افراد مبتلا به بیماری افسردگی روند بهبود را بر اساس تجویز ها و توصیه های پزشک متخصص را طی می کند که تمامی این تاثیرات به دلیل ارتباط مستقیم دارو سیتالوپرام با نواحی خاص مغز افراد مبتلا است که باعث افزایش تولید ناقل عصبی سرتونین می شود.

این تاثیر بر روی افزایش تولید ناقل عصبی سرتونین در مغز افراد مبتلا به افسردگی در گذشته تصور می شد تا چند فته بعد از مصرف برنامه دارو اثرات خود را نشان می دهد اما در طی تحقیقات و پژوهشات گسترده در چند سال اخیر به این نتیجه رسیده شد که دارو سیتالوپرام تنها بعد از سه ساعت تاثیرات خود را روی مغز درمان شوندگان بروز می دهد.

مطالب مرتبط: 

بهترین و بد ترین دارو های ضد افسردگی

درمان افسردگی

همه چیز درباره دارو های ضد افسردگی

مهم ترین علائم افسردگی

کلام آخر

ما در مطلب بالا به همراه روانکده به بررسی مسائلی مانند نحوه درمان افسردگی، دارو درمانی در افسردگی چگونه است؟، بهترین دارو های ضد افسردگی، معجزه سیتالوپرام، آیا قرص سیتالوپرام خواب آور است؟، تاثیرات سیتالوپرام بر روی مغز چیست و بسیاری نکات و توصیه هایی که باید در مصرف سیتالوپرام به آنها توجه کرد پرداختیم.

5/5 - (1 امتیاز)

4 یک نظر

  1. بهنام زارعی پاسخ

    سلام من چهارده سالمه سه روزه همش فگر های منفی تو مغزم هست تپش قلب هم بیشتر است کف های دستم عرق می کنه فگر می کنم همه جانم می لرزه حتا اونقدر حالم بد میشه که گریه می کنم میشه برام کمک کنید.

  2. حیدر شریفی پاسخ

    ___اجتماعی 0٪___________
    جستجوگر60%_____________قاعده مند۳۳.۳۳٪___________جسور و سازنده۱۰٪____________
    هنری۸۳.۳۳٪________واقع گرا۸٪______________
    سلام وقت بخیر…نتیجه تست من این شد
    من امسال میرم دهم و چند روز پیش انتخاب رشته کردم من از قبل دلم میخواست برم تجربی ولی چون قبول نشدم باید بین علوم انسانی و کامپیوتر یکی رو انتخاب میکردم و ازاونجایی که من اصلا آدم اجتماعی نیستم و از رشته انسانی هم خوشم نمیومد رفتم کامپیوتر میخوام بدونم این رشته برام مناسب هست یا نه؟؟؟و اینکه من به کارای هنری خیلی علاقه دارم و استعداد هم دارم ولی بعد از یه مدت ازش زده میشم مثلا اگه خودم به تنهایی بخوام یه هنری یاد بگیرم با اینکه میتوونم ولی یکم بعدش بی حوصله میشم و حتما باید یه استاد یا مربیی بالاسرم باشه تا کارمو خوب انجام بدم….
    ممنون میشم راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *