تاریخ امروز :7 آذر 1403

چگونه خشم خود را کنترل کنیم؟

یادگیری نحوه کنار آمدن در صورت مبارزه با عصبانیت می تواند دشوار باشد ،  اما راه هایی وجود دارد که می توانید یاد بگیرید که چگونه خشم خود را مدیریت کنید.اولین چیزی که در مورد یادگیری مدیریت مسائل خشم باید بدانید این است  که خشم در واقع یک احساس بد نیست. احساس خشم یا ناامیدی ایرادی ندارد، اما مهم این است که چگونه با خشم خود کنار می آیید و چگونه آن را ابراز می کنید. با روانکده همراه باشید.

راه های کنترل خشم

خشم یک احساس عادی است که در برخی موارد می تواند خوب باشد و در برخی موارد می تواند مشکل ایجاد کند. اگر عصبانیت منجر به پرخاشگری، طغیان یا حتی درگیری فیزیکی شود، می تواند مشکل ساز شود. در هر صورت کنترل خشم یم مسئله بسیار مهم است . در این جا شما را با برخی از روش های کنترل خشم آشنا می کنیم . با ما همراه باشید.

بهتر است بدانید قبل از اینکه به فکر کنترل خشم خود باشید ، بایستی علائم پرخاشگری خود را برسی کنید سپس به فکر درمان خود باشید.

  • شمارش معکوس

تا 10 شمارش معکوس کنید. اما اگر بسیار زیاد عصبانی هستید، از 100 شروع کنید. در مدت زمانی که برای شمارش طول می کشد، ضربان قلب شما کاهش می یابد و احتمالاً عصبانیت شما فروکش می کند.

  • نفس عمیق بکشید

تنفس شما کم عمق تر می شود و با عصبانیت سرعت می گیرد. این روند را با نفس‌های آهسته و عمیق از بینی و بازدم برای چند لحظه از دهان خود معکوس کنید.

  • قدم بزنید

ورزش می تواند به آرامش اعصاب شما و کاهش عصبانیت کمک کند. به پیاده روی بروید، دوچرخه سواری کنید و…. هر چیزی که باعث پمپاژ خون به  اندام های شما شود می تواند به شما در کنترل عصبانیت کمک کند.

راه های کنترل خشم 

  • عضلات خود را شل کنید

آرامش پیشرونده عضلانی از شما می‌ خواهد که گروه‌های ماهیچه‌ ای مختلف بدن خود را به آرامی منقبض کرده و به آرامی آرام کنید. همانطور که تنش می کنید و رها می کنید، نفس های آهسته و عمیق بکشید.

  • یک کلمه را تکرار کنید

کلمه یا عبارتی را پیدا کنید که به شما کمک کند آرام و تمرکز مجدد داشته باشید. وقتی ناراحت هستید این کلمه را بارها و بارها با خودتان تکرار کنید. آرام باش، آرام باش و  خوب خواهی شد همگی مثال‌های خوبی هستند تا بتوانید خشم و عصبانیت خود را کنترل کنید.

  • کشش

کشش گردن و کشش  شانه نمونه های خوبی از حرکات غیر شدید یوگا هستند که می توانند به شما در کنترل بدن و مهار احساساتتان کمک کنند.

  • فرار ذهنی

وارد یک اتاق ساکت شوید، چشمان خود را ببندید و تمرین کنید که خود را در یک صحنه آرامش بخش تجسم کنید. تمرکز بر جزئیات در صحنه خیالی: آب چه رنگی است؟ ارتفاع کوه ها چقدر است؟ صدای جیر جیر پرندگان چگونه است؟ این تمرین می تواند به شما کمک کند در میان خشم آرامش پیدا کنید.

  • چند آهنگ پخش کنید

بگذارید موسیقی شما را از احساساتتان دور کند. هدفون را روی گوش هایتان  قرار دهید ، موسیقی مورد علاقه خود را با صدای بلند پلی کنید و همراه آهنگ زمزمه کنید.

  • صحبت را متوقف کنید

هنگامی که شما عصابی می شوید ، ممکن است وسوسه شوید که کلمات خشمگین را به پرواز درآورید، اما احتمال آسیب رساندن به شما بیشتر از سود است. وانمود کنید که لب هایتان چسبیده اند، درست مانند دوران کودکی. این لحظه بدون صحبت به شما زمان می دهد تا افکار خود را جمع آوری کنید.

  • تایم اوت بگیرید

به خودت استراحت بده دور از دیگران بنشین در این زمان آرام، می توانید رویدادها را پردازش کنید و احساسات خود را به حالت خنثی برگردانید. حتی ممکن است این زمان دوری از دیگران آنقدر مفید باشد که بخواهید آن را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین مرکز روانشناسی کودکان در تهران

  • در دفترچه یادداشت خود بنویسید

چیزی که نمی توانید بگویید، شاید بتوانید بنویسید. آنچه را که احساس می کنید و چگونه می خواهید پاسخ دهید یادداشت کنید. پردازش آن از طریق کلام نوشتاری می تواند به شما کمک کند تا آرام شوید و رویدادهایی را که منجر به احساسات شما می شود ارزیابی کنید.

راه های کنترل خشم 

  • فوری ترین راه حل را پیدا کنید

ممکن است از این که فرزندتان قبل از رفتن به ملاقات دوستش دوباره اتاقش را به هم ریخته است، عصبانی شوید. در را ببند. می توانید به طور موقت به خشم خود پایان دهید و آن را از دید خود دور کنید. در هر شرایطی به دنبال وضوح مشابه باشید.

  • روال خود را تغییر دهید

اگر رفت و آمد آهسته شما به محل کار شما را قبل از نوشیدن قهوه عصبانی می کند، مسیر جدیدی پیدا کنید. گزینه هایی را در نظر بگیرید که ممکن است بیشتر طول بکشد اما در نهایت شما را کمتر ناراحت می کند.

  • با یک دوست صحبت کنید

در اتفاقاتی که شما را عصبانی کرده اند، با صحبت کردن با یک دوست قابل اعتماد و حامی که احتمالاً می تواند دیدگاه جدیدی به شمت ارائه دهد، به خودتان کمک کنید تا آنچه را که اتفاق افتاده است را پردازش کنید.

  • شکرگزاری را تمرین کنید

زمانی که به نظر می رسد همه چیز اشتباه است، لحظه ای روی آنچه درست است تمرکز کنید. درک اینکه چقدر چیزهای خوبی در زندگی دارید می تواند به شما کمک کند خشم خود را کنترل کنید و شرایط را تغییر دهید.

  • یک تایمر تنظیم کنید

احتمالاً اولین چیزی که هنگام عصبانیت به ذهن می رسد، چیزی نیست که باید بگویید. قبل از پاسخ دادن به خودتان زمان مشخصی بدهید. این زمان به شما کمک می کند آرام تر باشید.

  • نامه بنویسید

برای شخصی که شما را عصبانی کرده است نامه یا ایمیل بنویسید. سپس، آن را حذف کنید. اغلب، ابراز احساسات به شکلی تنها چیزی است که می خواهید، حتی اگر در چیزی باشد که هرگز دیده نمی شود.

  • کسی که شما را عصبانی کرده است را ببخشید

شجاعت بخشیدن کسی که به شما ظلم کرده است مهارت عاطفی زیادی می طلبد. اگر نمی‌توانید تا این حد پیش بروید، حداقل می‌توانید وانمود کنید که آنها را می ‌بخشید و احساس می‌ کنید عصبانیتتان از بین می ‌رود.

راه های کنترل خشم 

  • عصبانیت خود را ابراز کنید

گفتن چه احساسی دارید ایرادی ندارد، به شرطی که آن را به روش صحیح مدیریت کنید. از یک دوست مورد اعتماد بخواهید که به شما کمک کند . طغیان ها هیچ مشکلی را حل نمی کنند، اما گفتگوی بالغانه می تواند به کاهش استرس و کاهش خشم شما کمک کند. همچنین ممکن است از مشکلات بعدی جلوگیری کند.

تمامی مواردی که در لیست بالا به آن ها اشاره کردیم ، به طور قطع می توانند خشم شما را کنترل کنند. از این رو اگر به دنبال این هستید که عصبانیت خود را کنترل کنید ، این مطلب به شما کمک شایانی می کند. خشم درونی نیز نوعی خشم است که این نوع خشم عوارض بسیار خطرناکی را بر جای می گذارد ، برای داشتن اطلاعات بیشتر می توانید مطلب خشم درونی را مطالعه کنید.

کلام آخر

ما در این مطلب از روانکده به برسی موضوع ترایپوفوبیا پرداختیم امیدواریم این مطلب از سایت روانکده همانند دیگر مطالب سایت برای شما عزیزان مفید واقع گردد. همچنین شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

2.9/5 - (69 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *