تاریخ امروز :1 دی 1403

اگر در تلاش هستید تا با افراد حسود در زندگی خود کنار بیایید، یا به دنبال راهی برای خاموش کردن آتش حسادت خود هستید؛ جای درستی آمده‌ اید. در این مقاله از روانکده با راهنمای کامل در مورد نحوه برخورد با افراد حسود در خدمت شما خواهیم بود.

برخورد با افراد حسود

تعریف حسادت

گاهی حسادت صرفاً به خواستن چیزهایی اشاره دارد که دیگران دارند؛ چه ساعت رولکس باشد یا یک کیف بامزه! این احساس می تواند بی ضرر باشد و فقط به این دلیل که دوست دارید ساعت دوست خود را داشته باشید؛ لزوماً به این معنی نیست که از او رنجیده اید یا از زندگی خود ناراضی هستید.

اما گاها حسادت بسیار عمیق تر می شود و سطح بالایی از ناامنی را دربرمی‌گیرد. در این حالت شخص حسود فقط ساعت دوستش را نمی خواهد؛ بلکه معتقد است که اگر شخص دیگری چیزی داشته باشد که او ندارد؛ آن شخص آن چیز را از او گرفته است!

برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با اینکه با افراد فضول چطور برخورد کنیم؟ کلیک کنید.

حسادت یک احساس پیچیده است و افراد حسود حتی ممکن است زندگی را به عنوان یک بازی حاصل جمع صفر ببینند.

متأسفانه حسادت بدبختی بی پایانی را به زندگی تحمیل می کند و این قدرت را دارد که روابط را خراب کند، شما را در مقابل نزدیکترین دوستانتان قرار دهد و باعث شود احساس کنید دارید دیوانه می شوید.

چه چیزی باعث حسادت یک فرد می شود؟

مانند بسیاری از مسائل روانشناختی ریشه‌دار؛ ریشه حسادت را می‌توان در نارضایتی از خود ردیابی کرد. فرد حسود ممکن است فاقد عزت نفس، اعتماد به نفس یا احساس بی کفایتی نسبت به خود باشد.

تا حدودی؛ طبیعت انسانی است که خودش را با دیگران مقایسه کند و گاها اجتناب از این عادت سخت است. افراد حسود تمایل دارند خود را با دیگران مقایسه کنند تا خود را بالا ببرند و وقتی می بینند کسی بهتر از آنها عمل می کند؛ واکنش خوبی نشان نمی دهند.

احساس بی کفایتی فرد حسود باعث ایجاد احساس اضطراب و ناامنی می شود؛ برای افرادی که دارای سطح بالایی ازاحساس بی کفایتی درونی هستند؛ حسادت آنها می تواند حتی با مسائل به ظاهر پیش پا افتاده نیز تحریک شود.

آیا می توان حسادت را متوقف کرد؟

اگر یکی از نزدیکان شما – مانند یک دوست صمیمی یا یکی از اعضای خانواده – از حسادت رنج می برد؛ احتمالاً می خواهید بدانید که آیا ممکن است آنها بر بیماری خود غلبه کنند یا خیر.

باید بگوییم در بیشتر موارد امکان پذیر است؛ هیچ کس با حسادت به دنیا نمی آید و این احساسی است که در طول زمان بسته به نحوه زندگی و روابط بین فردی ما ایجاد می‌شود.

از آنجایی که ریشه حسادت ناامنی است؛ کسانی که با این احساس دست و پنجه نرم می کنند باید به درون خود مراجعه کنند و حس اعتماد را در خود پرورش دهند.

در نهایت؛ این مسئولیت فرد حسود است که بر حسادت خود غلبه کند؛ اما شما نیز می توانید با رفتارهای خود و مراقبت از تحریک احساسات حسادت در او؛ به توقف حسادت او کمک کنید.

نحوه برخورد با افراد حسود

در واقع وقتی شخصی احساس حقارت می کند؛ اغلب احساسات خود را به شکل حسادت یا نفرت بیان می کند. این احساسات می تواند باعث ایجاد موقعیت های ناراحت کننده شود و موجب شود فردی که مورد حسادت قرار می‌گیرد؛ نسبت به موفقیت خود احساس بدی داشته باشد.

شما با مقابله مستقیم با افراد حسود و استفاده از استراتژی های مختلف  می‌توانید به آنها کمک کنید تا بر حسادت خود به شما غلبه کنند و برای همیشه به این الگوی سمی پایان دهند. در ادامه 8 روش موثر برای برخورد با افراد حسود را به شما می‌آموزیم:

  1. همیشه مثبت بمانید

اگر حسادت کسی او را مجبور کرده است که به شما توهین کند؛ وسوسه انگیز است که تلافی کنید؛ اما به یاد داشته باشید پاسخ دادن به بدی با بدی بیشتر هرگز راه حل نیست.

به جای اینکه ناراحت شوید؛ خود را مجبور کنید که مثبت اندیش باشید و به خودتان وفادار بمانید.

به این بیاندیشید که طرف مقابل مشکلات عمیقی دارد؛ نه شما.

لبخند بزنید تا به او و خودتان ثابت کنید که شما آن آدم وحشتناکی نیستید که فرد حسود می‌خواهد از شما بسازد.

برخورد با افراد حسود

  1. سعی کنید فرد حسود را قضاوت نکنید

حسادت یک احساس زشت است و طبیعی است که کسی را که آن را نشان می دهد دوست نداشته باشیم؛ به خصوص زمانی که او با اعمال ناخوشایندی مانند تمسخر دیگران سعی دارد احساس خوبی درمورد خودش بدست آورد.

با این حال؛ سعی کنید افراد را به خاطر حسادت قضاوت یا شرمنده نکنید. به یاد داشته باشید که ریشه این مشکل ناامنی است؛ پس به جای تحریک حقارت و حسادت او؛ سعی کنید احساس امنیت فرد حسود را تقویت کنید.

فن بیان جذاب بیشتر بخوانید: فن بیان جذاب

  1. از همدلی برای از بین بردن احساسات منفی فرد حسود استفاده کنید

به جای اینکه فرد حسود را به عنوان یک فرد بزرگسال بداخلاق یا قلدر ببینید که به شما بد کرده؛ سعی کنید کودک درون ترسیده و غمگین او را ببینید و با او حس همدلی ایجاد کنید.

به این فکر کنید که همه ما یک “کودک درونی” داریم که وقتی کسی ناامنی مان را تحریک می کند؛ بازیش می‎گیرد.

شاید به دلیل که اخیراً شغل خود را از دست داده است؛ از موفقیت حرفه ای شما احساس خطر می کند.

تبدیل احساسات آزاردهنده به همدلی یک تغییر ذهنیت واقعی است و باعث ایجاد ارتباط عمیق‌تر می‌شود و حتی می‌تواند به فرد حسود کمک کند تا زندگی خود را تغییر دهد.

  1. تمرکز را روی فرد حسود قرار دهید

در صورت مشاهده کوچکترین نشانه ای از حسادت؛ از صحبت کردن در مورد خود خودداری کنید.

زیرا هرچه بیشتر در مورد شادی و عالی بودن زندگی تان صحبت کنید؛ بیشتر در معرض خطر احساس ناامنی فرد حسود خواهید بود.

بهترین کار این است که با مکالمه مثبت و پرسیدن سوالاتی در مورد جنبه‌ای از زندگیش که می‌دانید از آن راضی است و نشان دادن خوشحالی خود به او احساس مهم بودن و امنیت بدهید.

  1. نظرات منفی فرد حسود را به دل نگیرید

وقتی کسی که با او در ارتباط هستید؛ به شما حسادت می‌کند و اظهارنظر بد یا آزاردهنده‌ای می‌دهد؛ در واقع شما را به بازی دعوت می‌کند. اگر تلافی کنید؛ دعوت او را می پذیرید؛ اما می توانید از بازی انصراف دهید!

در این مواقع لبخند زدن و سکوت شما بهترین راه برای از بین بردن خصومت است و این فرصت را به شما می دهد که فرد را از احساس ناامنی دور کنید.

  1. مستقیماً از فرد حسود بپرسید چه چیزی او را آزار می دهد

با آرامش و مودبانه به کسی که نسبت به موفقیت شما حسادت می کند نزدیک شوید و دلیل آن را از او بپرسید. برای مثال می‌توانید یکی از این پیشنهادهای زیر را امتحان کنید:

“من متوجه شده ام که شما با من متفاوت رفتار می کنید. آیا کاری انجام داده ام که شما را آزار داده؟”

“می خواهم مطمئن شوم که شما را ناراحت نکرده ام، آیا همه چیز خوب است؟”

برای او توضیح دهید که می خواهید رابطه مثبت تری ایجاد کنید. در برخی موارد؛ ممکن است این رابطه غیرقابل ترمیم باشد و فرد اقدام خود را انکار کند؛ اما در بیشتر مواقع، فرد ممکن است به دلیل صراحت شما به شما احترام بگذارد و برای بهبود رفتار خود تلاش کند.

  1. در مورد تجربیات منفی خود به فرد حسود بگویید

برخی افراد احساس می کنند تنها کسانی هستند که تجربیات منفی دارند. صحبت در مورد مشکلات و مبارزات شخصی خود با فرد حسود؛ ممکن است به او کمک کند تا بفهمد تنها نیست و رابطه اش را با شما بهبود بخشد.

زمان هایی که در کاری شکست خورده اید را با او به اشتراک بگذارید، در مورد کارهایی که برایتان سخت است صحبت کنید، یا از شخص حسود بخواهید در کاری به شما کمک کند تا به اعتماد به نفس او کمک کند.

  1. فرد حسود را از زندگی خود حذف کنید

متأسفانه مواقعی مجبور می شوید بپذیرید هیچ کاری نمی توانید انجام دهید و راهی برای ترمیم رابطه شما با فرد حسود وجود ندارد.

برخورد با افراد حسود

ممکن است بی‌رحمی به نظر برسد؛ اما شما باید رفاه و سلامت روان خود را در اولویت قرار دهید و به هیچ وجه نباد خود را کیسه بکس افراد حسود قرار دهید.

این وظیفه شما نیست که به عنوان درمانگر آنها عمل کنید؛ پس زمانی که افراد به مرزهای شما احترام نمی گذارند یا رفتار خود را درست نمی کنند؛ میزان تعامل خود را با آنها محدود کنید یا فرد را به طور کامل از زندگی خود حذف کنید.

کلام آخر

فردی با عزت نفس سالم که نسبت به خود احساس خوبی دارد؛ وقت خود را صرف مقایسه خود با افراد دیگر نمی کند. او معمولاً حسادت نمی کند زیرا در رقابت با هیچ کس دیگری نیست. با این حال همه گاهی اوقات کمی حسادت می کنند.

با مطالعه این مطلب نحوه کنار آمدن با افراد حسود را آموختید؛ دفعه بعد که فردی نشانه های حسادت را نشان داد؛ می دانید که تلافی یا واکنش منفی جوابگو نیست.

4.5/5 - (23 امتیاز)

1 یک نظر

  1. امیرحسین سعادت پاسخ

    سرکار خانم دکتر.مطالب عالی..اکثر مردم حسودند.چه باید کرد؟
    باحسودچطور راحت میشود زندگی کرد.که طرف مقابل که حسودنیست آسیب روحی نبیند؟
    تشکر فراوان از پاسخ سرکارعالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *