ترس یک واکنش طبیعی است که به بدن ما هشدار می دهد که مراقب باشد. اضطراب نوعی ترس است که به جای ترس از چیزی که در حال حاضر است، بیشتر با نگرانی و آینده سروکار دارد. به گونه ای که فرد ترس از ترسیدن آینده خود دارد. با این مطلب از روانکده همراه باشید تا شما را با روش های غلبه بر ترس آشنا کنیم.
روش های غلبه بر ترس
اگر شما از جمله افرادی هستید که می خواهید بر ترس خود غلبه کنید ، با ما همراه باشید. ترس یکی عواملی است که بر زندگی فرد بسیر تاثیر می گذارد ، روش های زیر می توانند به شما در غلبه بر ترس کمک کنند.
- درباره ترس خود بیشتر بدانید
این اولین قدم می تواند سخت ترین مرحله باشد، اما کاملاً ضروری است. شما نمی توانید بر ترسی که در مناطق غبارآلود ناخودآگاه شما پنهان مانده است غلبه کنید. شما باید با آن روبرو شوید. وقتی صورت خود را به سمت یک شخص برگردانید، آن شخص را می بینید و یاد می گیرید که چگونه به نظر می رسد و چگونه رفتار می کند. وقتی به سمت ترس خود می روید به جای دور شدن از آن، چیزهایی در مورد ترس خود مشاهده می کنید که قبلاً نمی دانستید. این آگاهی به شما کمک می کند که بر ترس خود غلبه کنید.
برای کمک به خود در مواجهه با ترس ها و اضطراب های خود، سعی کنید در یک دوره دو یا سه هفته ای یک دفتر خاطرات داشته باشید. هر الگویی را که متوجه می شوید ثبت کنید. آیا با شنیدن صدای زنگ در، استرس می گیرید؟ آیا علائم اضطراب بیشتری را در صبح یا عصر تجربه می کنید؟ وقتی ترس هایتان به وجود می آیند تمایل دارید چه کار کنید؟ هر چیزی که مهم به نظر می رسد را یادداشت کنید. انتقال الگوها و علائم ترس به نوشتار می تواند به رفع ترس کمک کند. به گونه ای که آن ترس ها دیگر آنقدر بزرگ و غیرقابل عبور نیستند.
مهمتر از همه این است که ، یادگیری همه چیز در مورد ترس به شما ایده ای برای مقابله با آن می دهد.
- از تخیل خود در راه های مثبت استفاده کنید
تخیل چیز شگفت انگیزی است. تخیل به شما قدرت، خلاقیت و توانایی تفکر خارج از چارچوب را می دهد. متأسفانه، یک تخیل فعال زمانی می تواند ابزار مضری باشد که باعث شود به چیزهای منفی فکر کنید. تخیل شما می تواند ترس شما را بزرگ تر کند و وضعیت شما را بسیار بدتر از آنچه هست به نظر برساند و یا می تواند شما را به سمت بهبودی برساند.
به جای اینکه اجازه دهید تخیل شما را به دالان های تاریک ترس هدایت کند، عمداً از آن برای غلبه بر ترس استفاده کنید.
چطوری این کار را انجام میدهی؟ یک محیط آرام را انتخاب کنید که در آن آرام هستید و مضطرب نیستید. چشمان خود را ببندید و خود را در موقعیتی تصور کنید که به طور معمول باعث ترس می شود. به عنوان مثال، اگر می ترسید در یک ساختمان شلوغ گم شوید، خود را در یک فرودگاه شلوغ تصور کنید. حالا تصور کنید که با آرامش اوضاع را مدیریت می کنید . این گونه می توانید ترس های خود را مدیریت کنید.
- مغز و ارگان های بدن خود را کنترل کنید
ترس و اضطراب شما از قسمت خاصی از مغز شما سرچشمه می گیرد و به احساسات اجازه می دهد بر تفکر منطقی غلبه کند. هنگامی که احساس کردید علائم ترس شما ظاهر می شود، سعی کنید از قسمت دیگری از مغز خود استفاده کنید. به عنوان مثال به اعداد فکر کنید. این گونه می توانید بر ترس خود غلبه کنید و حواس خود را پرت کنید.
- روی تنفس خود تمرکز کنید
نفس کشیدن مهم تر از آن چیزی است که فکر می کنید. معمولاً اضطراب با نفس های کوتاه شروع می شود. نفس های کوتاه باعث تعدادی واکنش های منفی در بدن شما می شود که به سرعت تبدیل به یک حمله اضطرابی می شود. کلید غلبه بر شیوع سریع اضطراب، این است که تنفس خود را کنترل کنید.
بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین مرکز روانشناسی کودکان در تهران
خوشبختانه، انجام تنفس عمیق سخت نیست و همه ما آن را می توانیم انجام دهیم. هنگامی که متوجه شدید که در حال ترسیدن هستید، توقف کنید و روی تنفس خود تمرکز کنید. نفس بکشید و سپس به آرامی آن را بیرون دهید. اطمینان حاصل کنید که بازدم شما طولانی تر از دم شما است. این فقط یک ترفند روانشناختی نیست ، تنفس عمیق بدن شما را مجبور می کند تا از نظر فیزیکی خود را آرام کند.
- ذهن آگاهی را تمرین کنید
ذهن آگاهی یک فعالیت فکری منفعل است که به شما امکان می دهد از ترس خود بیشتر آگاه شوید ، چرا که آگاهی به شما کمک می کند بر ترس و اضطراب خود غلبه کنید.
این نکات تمرکز حواس را در برخی از زمان های کمتر شدید ترس و اضطراب خود تمرین کنید. هنگامی که علائم ترس خود را تشخیص دادید، بنشینید و به آنچه برای شما اتفاق می افتد فکر کنید. این مانند ایجاد یک مدخل ژورنال ذهنی است. به هنگام ظهور علائم را مشاهده کنید. هیچ کاری در موردش انجام نده فقط بنشینید و با ادامه ی لحظه ی خود را پیگیری کنید. منفعل بودن، خودآگاهی شما را افزایش می دهد و از انجام کارهای معمولی که هنگام تجربه ترس انجام می دهید، باز می دارد. این به شما کمک می کند که از یک رکود خارج شوید.
شما با انجام روش های ذکر شده در بالا می توانید به مرور بر تمامی ترس های خود غلبه کنید و زندگی آرام و بدون ترس و اضطرابی را تجربه کنید.
مطالب مرتبط
کلام آخر
ما در این مطلب از روانکده به برسی موضوع بسیار مهم چگونگی غلبه به ترس پرداختیم امیدواریم این مطلب از سایت روانکده همانند دیگر مطالب سایت برای شما عزیزان مفید واقع گردد. همچنین شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید