تاریخ امروز :15 آبان 1403
چطور-بچه-های-شاد-و-موفقی-داشته-باشیم؟

چطور بچه های شاد و موفقی داشته باشیم؟

یکی از بزرگترین اهداف زندگی پدر و مادرها این است که هر کاری در توان دارند انجام دهند تا مطمئن شوند؛ فرزاندانشان شادترین و موفق‌ترین افراد هستند. در این مطلب از روانکده شما را با ویژگی‌های کودک شاد آشنا خواهیم کرد و راهکارهایی کاربردی برای تربیت بچه‌های شاد و موفق به شما معرفی خواهیم کرد.

8 راز تربیت فرزندان شاد و موفق

پدر و مادر بودن مستلزم تلاش زیاد، قدرت ذهنی، ثبات و صبر است و به همین دلیل بزرگ کردن کودک می تواند دشوار باشد. درعین حال؛ کودکان لذت زندگی والدین هستند و داشتن فرزند شاد احساس موفقیت را در والدین به نهایت می رساند. فهرستی از روش‌هایی که والدین با استفاده از آنها می‌توانند به فرزندان خود کمک کنند تا زندگی شاد و موفقی داشته باشند:

  • با فرزند خود شوخی کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای اینکه فرزندتان را برای موفقیت اجتماعی آماده کنید؛ شوخی کردن و خنداندن او می‌ باشد. شما با بازی و شوخی با کودک مهارت‌های لازم برای تفکر، خلاقیت و تعامل اجتماعی را در اختیار او قرار می دهید و همچنین سطح استرس او را متعادل می‌کنید.

  • پدر و مادری شاد باشید

از سنین بسیار پایین؛ شادی کودکان اغلب با شادی والدین آنها مرتبط است. احتمال اینکه والدین شاد؛ فرزندان شادی داشته باشند بیشتر است؛ پس شاد باشید! یادتان باشد فرزندان ما به همان اندازه که ما می‌خواهیم آنها شاد باشند؛ از ما می‌خواهند که شاد باشیم.

8-راز-تربیت-فرزندان-شاد-و-موفق

  • شبکه ای از ارتباطات برای فرزندتان ایجاد کنید

به فرزندتان کمک کنید با خانواده، دوستان، همسایگان و حیوانات خانگی ارتباط بگیرد تا پیوندهای باکیفیتی داشته باشد که بعداً او را از ناراحتی عاطفی محافظت کنند. در کنار ارتباط عاطفی خود با فرزندتان؛ شبکه ای از ارتباطات را برای شادی طولانی‌مدت و رفاه عاطفی مادام العمر فرزند خود فراهم کنید.

  • به فرزندتان احساسات مثبت منتقل کنید

ابراز احساسات منفی به کودک به بروز رفتارهای پرخاشگری در او می‌انجامد. با انتقال احساسات مثبت به نوزادان و کودکان خردسال؛ بسیاری از مشکلات پرخاشگری فرزندتان را کاهش خواهید داد. حتی ابراز احساسات مثبت نسبت به فرزندتان می‌تواند به روابط عاشقانه او در آینده مرتبط باشد.

مطلب مرتبط:

آموزش مهارت نه گفتن در کودکان

  • با هم جشن بگیرید

با جشن گرفتن می توانید خانواده و درنتیجه فرزندان شادی داشته باشید. بنابراین هر زمان که ممکن است خانواده را برای جشن‌های کوچک و بزرگ دورهم جمع کنید تا شادی را با فرزندتان به اشتراک بگذارید.

  • قبول کنید که شما مسئول شادی فرزندتان نیستید!

به عنوان والدین بپذیرید که نمی‌توانید فرزندتان را به تک تک آرزوهایش برسانید. شما با فراهم کردن هر چیزی که در کوتاه مدت فرزندتان می‌خواهد؛ انتظارات غیر واقعی را در دراز مدت در او ایجاد می کنید. افرادی که در دوران کودکی فرصت مقابله با خشم، غم و ناامیدی را ندارند؛ در دوران نوجوانی و به طور بالقوه حتی در بزرگسالی مهارت‌های کمی برای مقابله با احساسات منفی خواهند داشت و در فراز و نشیب های دنیای واقعی درمانده خواهند شد.

بیشتر بخوانید: تفاوت استرس و اضطراب

  • چیزهای درست را در فرزندتان تحسین کنید

مطالعات نشان می دهند که شادی و عزت نفس با هم مرتبط هستند. در تحسین و تشویق فرزند خود دقت داشته باشید تا نتیجه معکوس نگیرید.

به عنوان مثال، اگر دخترتان را فقط به خاطر زیبا بودنش تعریف کنید، اگر پیر شود و زیبایی خود را از دست بدهد چه اتفاقی می افتد؟ قطعا به عزت نفس و شادی او آسیب می‌زند!

بنابراین جنبه های خاصی را ارزشمند بدانید و به جای نتیجه؛ تلاش و سخت کوشی را تحسین کنید.

  • به فرزندتان آزادی بدهید

فرزند شما برای موفقیت و شادی باید در معرض تجربیات قرار گیرد و گاهی به تنهایی عمل کند. به او اجازه دهید در صورت لزوم انتخاب های خود را داشته باشد و شکست را تجربه کند. همچنین به او یاد دهید که چگونه از این تجربه‌ها درس بگیرد. پذیرش شکست و موفقیت فرزندتان باعث ارتقاء عزت نفس سالم در او خواهد شد.

از-کجا-بفهمیم-فرزندان-شادی-داریم؟

از کجا بفهمیم فرزندان شادی داریم؟

بسیاری از والدین می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که فرزند شادی دارند؛ اما ممکن است فرزند‌شان تمایل نداشته باشد درباره احساسات و مشکلات خود با آنها صحبت کند. راه دیگر این است که در رفتارهای او به دنبال نشانه‌های کودک شاد بگردند. 10 نشانه‌ رفتاری بچه های شاد و موفق عبارتند از:

  1. می دانند که حق انتخاب دارند و می‌توانند وضعیت را بهتر کرده و مشکلات را حل کنند.
  2. عملکرد عادی دارند (خوب می‌خوابد، غذا می‌خورد، می‌خوابد، بدون شکایت و عصبانیت با بچه‌ها بازی می کند و رشد خوب و متناسبی با زمان دارد.)
  3. به هویت خود اعتماد دارند و با مردم ارتباط برقرار می‌کنند و حمایت و محبت دیگران را می‌پذیرند.
  4. می‌دانند که اشتباه کردن پایان دنیا نیست و قادر به اصلاح اشتباهات خود هستند و به ‌جای اینکه به گذشته فکر کنند؛ به سمت آینده حرکت می‌کنند و با مسائل رویارو می‌شوند.
  5. برنامه دارند و از انتظاراتی که در خانه و مدرسه از او وجود دارد؛ آگاهند. این کودکان بدون احساس ناتوانی یا عصبی شدن قادر به ریسک کردن و انجام وظایف خود هستند.
  6. مستقل هستند و با حس کنجکاوی و نگرشی باز مشتاق یادگیری و کشف دنیای پیرامون خود می‌باشند.
  7. رشد عاطفی سالمی دارند و در تعامل با دیگران ابتکار عمل دارند و آزادانه احساسات خود را در موقعیت ‌های خاص بیان می‌کنند.
  8. به دنبال جلب توجه بی ‌مورد نیستند و اغلب به کار خود مشغولند.
  9. از آنچه دارند راضی و خوشحال هستند و مثل بچه‌های لوس چشمشان به دنبال داشته‌های دیگران نیست.
  10. می توانند بین دوستان خود و بزرگسالان مرزبندی کنند و با بزرگترها با احترام رفتار می کنند و به آنها گوش می دهند.

مطلب مرتبط:

نحوه رفتار با کودکان خجالتی

کلام آخر

مادر یا پدر بودن در نهایت یک سفر سخت و با ارزش است. اگرچه همه معتقدند که بهترین شیوه های فرزندپروری را می دانند؛ اما هر کودک و هر خانواده ای منحصر به فرد است. بهترین والدین کسانی هستند که واقعاً فرزند خود را می شناسند و هر کاری که می توانند انجام می دهند تا مطمئن شوند که او شاد و موفق است.

درباره “چطور بچه های شاد و موفقی داشته باشیم؟” بیشتر بخوانید:

2 یک نظر

  1. رضوانه کوهستانی پاسخ

    ممنون از مطالب بسیار مفید و آموزنده
    دخترم ۱۰ ساله هست،مطالبی که گفتین کاملا برام ملموس و قابل درک بود،
    اگر کتابی در این مورد معرفی کنید ممنون میشم

  2. بهمن حقیقی پاسخ

    یک مقاله دیگر هم درباره تفکر خلاق نوشه بودید. میخواستم بدونم که میشود از آن برای کودکان هم استفاده کرد؟
    اصلاً چگونه باید تفکر خلاق را در کودکان را گسترش داد؟ این راهکارهایی که در این مقاله نوشته شده خونه رو برای پدر و مادر بیشتر شبیه جهنم میکنه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *