تاریخ امروز :15 آبان 1403
مسئولیت-پذیری-در-کار

مسئولیت پذیری در کار

در محیط کار در حالی که برای تقویت مهارت های خود و تثبیت ارزش خود تلاش می کنید؛ می‌توانید با خارج شدن از منطقه آسایش خود و پذیرفتن مسئولیت بیشتر، برای رشد شخصی و حرفه ای گام بردارید. گاهی اوقات مسئولیت بیشتر ممکن است ناراحت کننده و سخت باشد؛ اما این راهی است که به شما کمک می کند تا پیشرفت واقعی داشته باشید؛ پس خودتان را به چالش بکشید.

در این مقاله از روانکده می‌آموزید که مسئولیت پذیری کاری چیست و چرا در محیط کار مهم است؛ همچنین راه هایی برای دستیابی به مسئولیت بیشتر در محل کار و رسیدن به اهداف شغلی به شما معرفی خواهیم کرد.

مسئولیت پذیری در کار به چه معناست؟

مسئولیت پذیری کاری عبارت است از پایبندی به خط مشی و رویه های کاری و انجام تمام وظایف شغلی که در شرح وظایف فرد ذکر شده است. فردی که در محل کار مسئولیت پذیر است؛ خود را به عنوان یک کارمند ارزشمند و یک همکار قابل اعتماد معرفی می کند.

اعمال روزانه در محل کار، رفتار در رویدادهای خاص مربوط به کار و نحوه رفتار با سایر کارکنان همگی در مسئولیت پذیری در محل کار نقش دارند.

البته نوع مسئولیت های شغلی و انتظاراتی که از رفتار کارکنان در محل کار وجود دارد به محیط کار و نقش خاص هر فرد بستگی دارد.

مسئولیت-پذیری-در-کار-به-چه-معناست؟

مطلب مرتبط:

عوارض استرس و فشار عصبی

چرا مسئولیت پذیری در کار مهم است؟

مسئولیت‌پذیری در محل کار مهم است؛ چون حرفه ای بودن شما را نشان می دهد، می تواند موجب ارتقاء شغلی شما شود، به ایجاد پیوندهای حرفه ای با همکاران کمک می کند و به رهبری شرکت نشان می دهد که شما کارمند ارزشمندی هستید.

سرپرستان برای کارمندانی که مسئولیت پذیر هستند ارزش قائل هستند؛ زیرا می دانند که می توانند به او اعتماد کنند که وظایف را به موقع انجام دهد و کارهایی با کیفیت بالا ارائه دهد. در کل مسئولیت پذیری در کار باعث پیشرفت مشاغل فردی و افزایش بهره وری شرکت می شود.

کارکنان مسئولیت پذیر با اخلاق حرفه‌ای کاری هر روز در جهت اهداف حرفه ای خود اقداماتی را انجام می دهند، برای پیشبرد موفقیت شرکت تلاش می کنند وظایف روزانه خود را به خوبی انجام دهند و فرهنگ مسئولیت پذیری ایجاد می کنند.

مطلب مرتبط:

دروغ‌های بزرگ در مورد موفقیت که نباید باور کنید

چگونه-در-کار-مسئولیت-پذیرتر-باشیم؟

چگونه در کار مسئولیت پذیرتر باشیم؟

اکثر ما به دنبال ترفیع و ارتقاء شغلی هستیم و دوست داریم قدم‌های بعدی را در حرفه خود برداریم. در کنار نشان دادن سخت کوشی، پذیرش مسئولیت و وظایف شغلی بیشتر نشان می دهد که برای پیشبرد نقش خود آماده هستید.

شما باید نشان دهید که برای چالش آماده هستید و می توانید موفق شوید. راه های زیادی وجود دارد که می توانید به توسعه شغلی نزدیک شوید. در ادامه 9 روش برای نشان دادن مسئولیت پذیری بیشتر در محل کار را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. مهارت های جدیدی بیاموزید

اغلب زمانی که مهارت های جدید بیاموزید؛ فرصت برای انجام کارهای جدیدتر و بیشتر خود را نشان می دهند. بنابراین مهارت های جدید را بیاموزید؛ در کارگاه ها و سمینارها شرکت کنید و از برنامه های توسعه شغلی ارائه شده توسط کارفرمای خود بهره ببرید.

  1. از فرصت های داوطلبانه استفاده کنید

کار داوطلبانه به شما این فرصت را می دهد که مسئولیت های بیشتری در شغل فعلی خود به عهده بگیرید. به دنبال موقعیت های داوطلبانه‌ای باشید که با شغل شما و نوع مسئولیت های دلخواهتان همسو هستند.

نقش های داوطلبانه یک راه عالی برای آموختن مهارت های جدید و اثبات خود است؛ پس اولین نفری باشید که داوطلب می شود.

چرا درمان HIV (ایدز) دشوار است؟ بیشتر بخوانید: چرا درمان HIV (ایدز) دشوار است؟

مطلب مرتبط:

رمز موفقیت در کار

  1. ابتکار عمل داشته باشید

شما نمی توانید همیشه منتظر فرصت هایی برای نشان دادن خود باشید و گاهی لازم است ابتکار عمل به خرج دهید و نشان دهید که آماده هستید. فرصت هایی را شناسایی کنید که به شما امکان می دهد کارهای بیشتری انجام دهید و برای آنها برنامه ریزی کنید و صلاحیت خود را برای انجام کارهای بیشتر نشان دهید.

  1. وقت شناس باشید

زمانبندی درستی داشته باشید و هر روز سر وقت در محل کار حاضر شوید، چند دقیقه زودتر در جلسات حضور یابید و وظایف خود را در موعد مقرر یا قبل از آن تکمیل کنید؛ تا نشان دهید که به وقت خود و دیگران احترام قائل هستید.

  1. پیگیر باشید

حتی اگر مدیر شما احساس می کند که شما اکنون برای یک کار خاص آماده نیستید؛ ممکن است در آینده نظر خود را تغییر دهد. از مدیر خود بپرسید که در این مدت چه کاری می توانید انجام دهید تا خود را برای آن کار جدید آماده کنید؛ به این ترتیب می‌توانید از اهداف شخصی مدیر مطلع شوید و با تماس دوباره احساس او را در مورد انجام این کار پیشرفته تر ارزیابی کنید.

چگونه-در-کار-مسئولیت-پذیرتر-باشیم؟

  1. پاسخگو باشید

عواقب اقدامات خود را بپذیرید تا فردی پاسخگو باشید. اگرچه مسئولیت پذیری و پاسخگویی با هم مرتبط هستند؛ اما یکسان نیستند. مسئولیت پذیری در محل کار به معنای اقدام به انجام وظایف است؛ در حالی که پاسخگویی موبوط به نتیجه این اقدامات است.

دانستن اینکه چگونه برای کار باکیفیت تحسین یا قدردانی را بپذیرید و زمانی که اقدامات شما مشکل ایجاد می کند، سرزنش شدن را بپذیرید؛ هر دو بسیار مهم است.

پاسخگو بودن برای اعمال خود و پذیرفتن پیامدهای عملکردی به مدیران کمک می کند تا به شما اعتماد کنند.

مطلب مرتبط:

چگونه با تغییرات سازگار شویم؟

  1. گوش دادن فعال را تمرین کنید

مسئولیت پذیری کاری مستلزم داشتن مهارت شنیداری خوب است. هنگام برقراری ارتباط با دیگران با برقراری تماس چشمی خوب، حذف عوامل حواس‌پرتی‌، رعایت نوبت برای صحبت کردن، داشتن ذهنی باز و پرسیدن سوالات واضح برای درک کامل پیام؛ گوش دادن فعال را تمرین کنید.

  1. به دیگران انگیزه بدهید

دیگران را به ایجاد اهداف تشویق کنید و آنها را به خاطر کار با کیفیت‌شان تحسین کنید. با تشخیص تلاش ها و حمایت آنها در کارتان نشان می‌دهید که برای همکارانتان ارزش قائل هستید؛ مطمئن باشید که این اقدامات حرفه ای و مهربانانه شما مورد توجه قرار خواهند گرفت.

  1. انعطاف پذیر باشید

انعطاف پذیری، اراده برای ادامه در هنگام مواجهه با موانع و استقامت برای ادامه کار پس از شکست است و منجر به کارمندان موفق و فرهنگ پویا و رو به رشد می شود. کارمندان قوی می دانند که رشد تنها پس از شکست اتفاق می افتد و شکست معلم بزرگی است.

پس از اشتباهات خود درس بگیرید و از آنها به عنوان منبع الهام استفاده کنید تا دفعه بعد عملکرد بهتری داشته باشید.

کلام آخر

مسئولیت پذیری کاری یک ویژگی مهم برای نشان دادن ارزش شما در محل کار است و یک محیط کاری مثبت شما را به خاطر مسئولیت پذیری در محل کار تحسین کرده و از اهداف مسیر شغلی شما حمایت می کند.

5/5 - (1 امتیاز)

1 یک نظر

  1. جواد سهرابی پاسخ

    مادر من73ساله است ، سه یا چهار ساله با اینکه از نظر جسمی مشکلی نداره ولی نمیتونه بدون کمک راه بره و از ترس افتادن راه رفتنش با مشکله و فقط زمانی که دستگیره ی مطمئنی رو گرفته میتونه حرکت کنه اون هم باترس و سختی، حتی زمانی که دونفری دستش رو میگیریم باز هم میگه پام بلند نمیشه و نمیتونم حرکت کنم، در صورتی که همون موقع اگه جلوتر مانعی جلوش باشه پاش به راحتی بلند میشه و مانع رو رد میکنه، اگه دستش رو به جایی نگیره فکر میکنه داره می افته در صورتی که ایستاده. به خاطر افسردگی آسنترای 100میخوره و دولوکستین30، چند بار هم به خاطر همین بد حرکت کردن زمین خورده و هر بار بعدش بدتر میشه.
    ممکنه اختلال تبدیلی باشه؟ و آیا درمان میشه با توجه به مزمن شدنش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *