تاریخ امروز :15 آبان 1403
وابستگی چیست؟

وابستگی چیست؟

تعریف وابستگی

وابستگی رابطه بین فعالیت ها را توصیف می کند و ترتیب خاصی را که باید در آن انجام شود را مشخص می کند. وابستگی ها در هر فرآیند تصمیم گیری، برنامه ریزی و توسعه به وجود می آیند و به طور ایده آل از قبل تعیین شده اند.

وابستگی ها تأثیر مستقیمی بر پیشرفت توسعه افراد دارند و اغلب در تیم های متقابل ایجاد می شوند. به همین دلیل بسیار مهم است که وابستگی ها به وضوح ترسیم و برنامه ریزی شوند تا از هرگونه اختلال در توسعه کلی محصول جلوگیری شود.

وابستگی چه زمانی اتفاق می افتد؟

وابستگی چه زمانی اتفاق می افتد؟

وابستگی زمانی اتفاق می افتد که نتوانید بدون کمک کسی یا چیزی به انجام کاری بپردازید. اگر به قهوه وابستگی دارید، صبح باید حتما آن را بنوشید تا روزی پر انرژی داشته باشید.

اگر در مورد وابستگی خود مطمئن نیستید می توانید از افرادی که با آن ها زندگی می کنید یعنی خانواده یا دوستان تان بپرسید.

آیا وابستگی مضر است؟

وابستگی به کمک یا حمایت شخص دیگری لزوماً منفی نیست، اما انواع دیگر وابستگی به چیزی عادت ‌آفرین یا اعتیاد آور، مانند سیگار یا حتی افراد می ‌تواند مضر باشد.

همچنین می توانید از کلمه وابستگی نه تنها برای افراد بلکه برای اجسام یا کشور ها نیز استفاده کنید. کشور، استان یا قلمرو تحت کنترل یک کشور بزرگ تر و قدرتمند تر را یک کشور وابسته می گویند. به عنوان مثال: گوام و پورتوریکو که استقلال کامل از ایالات متحده ندارند را می توان آن ها را کشور های وابسته نامید.

دلایل ایجاد وابستگی

دلایل ایجاد وابستگی

شکست هایی که در زندگی افراد اتفاق می افتد باعث می به وجود آمدن وابستگی ذهنی می شود. به صورتی که فکر می کند چون به تنهایی کم است و کافی نیست نمی تواند کاری بکند پس باید شخصی دیگر هم باشد تا او بتواند به همراه نفر جدید فعالیت های خود را انجام دهد.

خیلی وقت ها این طرز تفکر از بچگی در ذهن افراد باقی می ماند، بزرگ تر ها به کودک این طرز فکر را القا می کنند که به تنهایی قادر به انجام هیچ کاری نیستید و همواره باید کسی به عنوان همراه در کنار شما باشد، در غیر این صورت یا نمی توانید کار خود را به اتمام برسانید یا کار خود را خراب خواهید کرد.

و این باور ابتدای به وجود آمدن یک شخصیت وابسته است که در بزرگسالی آشکار می شود.

افراد وابسته همانند یک کودک فکر می کنند آسیب پذیر هستند و دیگران باید همواره و در هر لحظه از زندگی شان به آن ها کمک، توجه و حمایت کنند در غیر این صورت آن ها از هم می پاشند.

انواع مدل های وابستگی

انواع مدل های وابستگی

وابستگی به دو دسته سالم و نا سالم تقسیم می شود که در ادامه هر کدام راتوضیح می دهیم.

وابستگی سالم

وابستگی سالم ابن گونه است که فرد در زمان هایی که واقعا به کمک و حمایت دیگران نیاز دارد به طور کاملا صریح درخواست کمک می کند.

در این مدل وابستگی طرفین به یکدیگر احساس اعتماد کامل، امنیت را می دهند و انتظار بیش از حد از یکدیگر ندارند.

در وابستگی سالم تنها به خود به فکر نمی کنند و افراد و طرف های مقابل خود را نیز درک می کنند، در صورت نیاز به آن ها کمک می کنند به صورتی که از هیچ کمکی برای طرف مقابل خود دریغ نمی کنند.

وابستگی نا سالم

وابستگی نا سالم به شکلی است که فرد همواره می خواهد طرف مقابل خود و حتی کار هایش را تحت کنترل خود نگه دارد تا مبدا او بخواهد آن را ترک کند یا تنها بگذارد.

اصلی ترین دلیلی که این کار ها می توانند داشته باشند این است که افراد مبتلا به وابستگی نا سالم همواره ترس طرد شدن و تنها ماندن را در ذهن خود دارند.

و در این بین طرف هر گونه رفتار ناخوشایند و نا شایست را از طرف مقابل خود تحمل می کند که فقط تنها نماند.

پیوستگی چیست؟

انواع افسردگی بیشتر بخوانید: انواع افسردگی

پیوستگی چیست؟

پیوستگی به این معنی است که ما با افرادی که در ارتباط هستیم به آن ها عشق بورزیم، احساس یک زندانی را به آن ها ندهیم و کاری کنیم که در کنار ما احساس آزادی، یکی بودن و وحدت را داشته باشند.

سعی در خوشحالی آدمای مهم زندگی مان کنیم و از خوشحالی آن ها ما نیز شاد و خوشحال و خوشنود شویم.

در این زمان است که ما به وجود طرفین در کنار خود نیاز نداریم یه این صورت که اگر باشند حس خوب خواهیم داشت و اگر نباشند تاثیری در حس و حال مان نداشته باشند و حال خوب مان همواره حفظ می شود.

چگونه وابستگی را به پیوستگی تغییر دهیم؟

چگونه وابستگی را به پیوستگی تغییر دهیم؟

از مشکلات خود آگاه باشید.

اولین قدم این است که به وابستگی خود آگاه شده و سعی در غلبه به این حس خود شوید. زیرا شما قبل از آن که از مشکل خود آگاه شوید نمی توانید اقدام به حل آن کنید.

شما با قدرتی که دارید می توانید وابستگی خود را کنار بگذارید و به خود تان ارزش داده و خودتان را دوست بدارید، از آن پس می توانید بر وابستگی غلبه کنید.

 

احساسات و حالات خود را بروز دهید.

در زمان هایی که مشکلی برای تان پیش می آید با افرادی که احساس نزدیکی به آن ها دارید و می توانید به راحتی حرف تان را بگویید، مشکلات تان را بازگو کنید و از آن ها برای حل کردن مشکلات تان کمک بگیرید.

یا اگر احساس راحتی نمی کنید که احساسات خود را بازگو کنید، می توانید کاغذی بیاورید و هر آن چه شما را آزار می دهد را روی کاغذ بنویسید.

این کار مغز را آسوده می کند و باعث استراحت مغز می شود، به همین دلیل پس از این کار احتمال این که فرد بتواند راه حل بهتری برای مشکل خود پیدا کند افزایش پیدا می کند.

 

عزت نفس خود را بالا ببرید.

وابستگی اغلب برای افرادی به وجود می آید که عزت نفس پایینی را تجربه می کنند. یعنی امکان ندارد شما دارای عزت نفس بالایی باشید و با این حال دچار یک وابستگی عاطفی شوید.

برای داشتن عزت نفس بالا بهترین راه حل عشق ورزید به خود است، شما باید عشقی خالص و حقیقی به خود بورزید به طوری که خود را فردی ارزشمند بدانید.

چندین روش در ادامه قرار داده شده است که می توانید از طریق انجام آن ها عزت نفس خود را افزایش دهید:

  • روزانه تایمی را برای خوشحالی خودتان خالی کنید چون کسی با ارزش تر از خودتان نیست.
  • سعی کنید توجه زیادی روی موفقیت ها به طور کلی نقاط مثبت خود بگذارید
  • در مقابل چیزی که نمی خواهید به راحتی و محکم نه بگویید.
  • در مقابل چیز هایی که دوست دارید و مورد پسند تان است به راحتی نگذرید و برای حال خوب تان تلاش کنید.
  • به هیچ عنوان خود تان را برای آن که مورد تایید دیگران باشید تغییر ندهید. شما هر مدلی که هستید و زیبا و جذاب هستید نیاز به تغییر نسبت به طرز فکر مردم ندارید.
  • سعی کنید نظر خود را محترم بشمارید.
  • همواره در مورد فکر ها و تصصورات مثبتی داشته باشید.
  • دایره افراد خود را با افراد دارای طرز مثبت و موفق پر کنید.
  • مواظب خودتان، سلامتی تان، سلامتی روح و جسم تان باشید.
  • از تنها ماندن اجتناب نکنید، زیرا می توانید در زمان های تنهایی قدم های بسیار زیادی برای موفقیت خود بردارید پس همواره سعی کنید از تنها ماندن نهایت لذت و آرامش را ببرید.

 

 

 

بیشتر بخوانید: وابستگی چیست؟

3/5 - (2 امتیاز)

2 یک نظر

  1. حسین جمشیدی پاسخ

    مادر من73ساله است ، سه یا چهار ساله با اینکه از نظر جسمی مشکلی نداره ولی نمیتونه بدون کمک راه بره و از ترس افتادن راه رفتنش با مشکله و فقط زمانی که دستگیره ی مطمئنی رو گرفته میتونه حرکت کنه اون هم باترس و سختی، حتی زمانی که دونفری دستش رو میگیریم باز هم میگه پام بلند نمیشه و نمیتونم حرکت کنم، در صورتی که همون موقع اگه جلوتر مانعی جلوش باشه پاش به راحتی بلند میشه و مانع رو رد میکنه، اگه دستش رو به جایی نگیره فکر میکنه داره می افته در صورتی که ایستاده. به خاطر افسردگی آسنترای 100میخوره و دولوکستین30، چند بار هم به خاطر همین بد حرکت کردن زمین خورده و هر بار بعدش بدتر میشه.
    ممکنه اختلال تبدیلی باشه؟ و آیا درمان میشه با توجه به مزمن شدنش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *