تاریخ امروز :15 آبان 1403
12-مهارت-پرتقاضا

لیست 12 مهارت و شغل های پر تقاضا در آینده (آینده‌پژوهی تا 2030)

دنیا به سرعت در حال تغییر است و بازار کار هم همینطور. حرفه های جدید در حال آمدن هستند و برخی دیگر از بین می روند. آیا برای آینده آماده هستید؟

محققان تحقیقاتی را توسط اتاق فکر نوآوری جهانی برای تعیین ماهیت اشتغال در آینده انجام دادند. در این مقاله از روانکده؛ یافته‌های این تحقیقات را که شامل مشاغل و مهارت‌هایی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 افزایش تقاضا را تجربه کنند؛ بازخوانی می‌کنیم.

چرا باید مشاغل  پر تقاضای آینده را بدانید؟

اگر برای سرمایه گذاری در شغلی شک دارید، یا می خواهید در مورد تغییرات بازار کار بدانید؛ توجه به حرفه هایی که در آینده بیشتر مورد توجه قرار می گیرند ضروری است.

واقعیت این است که ما در عصر انقلاب تکنولوژیک زندگی می کنیم و امروز با در نظر گرفتن موج تکنولوژیکی جدید که بر سر راه مان قرار دارد؛ می‌توانیم در مورد اینکه چگونه نوآوری ها می توانند بر مشاغل فعلی و آینده تاثیر بگذارند صحبت کنیم.

منطق بازار کار همیشه با نوآوری علم، توسعه فناوری و ایجاد تقاضاهای جدید در جهان هماهنگ خواهد بود. به همین دلیل است که شرکت های نوآور با آنچه مردم می خواهند سازگار می شوند و بر اساس همین تقاضا در بازار است که می‌توان پیش بینی کرد چه حرفه هایی در چند سال آینده پر تقاضا خواهند شد!

چرا-باید-مشاغل -پر-تقاضای-آینده-را-بدانید؟

مطلب مرتبط:

چه تفاوتی بین کوچینگ با مشاوره و منتورینگ وجود دارد

مهارت هایی که به احتمال زیاد تا سال 2030 مورد تقاضا خواهند بود

گوی جادویی وجود ندارد که بتواند دقیقاً به ما بگوید در آینده به چه مهارت هایی نیاز داریم و چه چیزهایی لازم نیست. با این حال؛ تحقیقات به 7 مهارت دست یافته‌اند که برای موفقیت در آینده شغلی به آنها نیاز خواهید داشت.

نکته اساسی که باید توجه کنید این است که بیشتر این مهارت ها همان چیزی است که ما به طور سنتی به عنوان “مهارت‌های نرم” می‌شناسیم. 12 نوع مهارت‌ و توانایی‌ که در سال 2030 بیشترین تقاضا را دارند عبارتند از:

  1. انعطاف پذیری ذهنی

همزمان با ظهور فن‌آوری‌های دیجیتال شما باید بتوانید با انبوهی از فرصت‌ها و چالش‌های ناشی از آن مقابله کنید.

در واقع توانایی انطباق با تغییر و مفهوم سازی ایده های پیچیده چندگانه به صورت همزمان که اصطلاحا چند وظیفه‌ای پیشرفته نامیده می‌شود؛ ارزش بالایی خواهد داشت.

  1. سواد دیجیتال و تفکر محاسباتی

با گسترش فن آوری نیاز به کسانی که مهارت های دیجیتالی را دارند نیز افزایش می یابد.

داشتن سواد دیجیتالی قابلیت‌هایی فراتر از هوش مصنوعی ، یادگیری ماشینی، اینترنت اشیا و علم داده ارائه می‌دهد.

دانش هوش مصنوعی یا علوم الکترونیکی می‌تواند به پیشرفت مجموعه مهارت‌های دیجیتال و تسریع هوش فنی شما در زمینه‌های نوظهور؛ از یادگیری در مورد تجسم داده‌ها و اکتشاف، سیستم‌های هوشمند، امنیت سایبری تا هوش محاسباتی و فناوری زبان طبیعی کمک کند.

مطلب مرتبط:

آموزش گام به گام عزت نفس

  1. قضاوت و تصمیم گیری

اگرچه ربات‌ها و فناوری اتوماسیون ممکن است از جهاتی مانند محاسبات و تشخیص راه حل بهتر از انسان‌ها باشند؛ اما همچنان این انسان‌ها هستند که با جنبه ذهنی تجزیه و تحلیل داده‌ها سروکار دارند.

با توجه به اینکه در آستانه چهارمین انقلاب صنعتی هستیم، هنوز باید کسی را داشته باشیم که بتواند معنی اعداد و اهمیت آنها را به جهان نشان دهد.

  1. هوش هیجانی EQ))

EQ توانایی آگاهی، کنترل و بیان احساسات خود و دیگران را توصیف می کند. در حالی که جهان دیجیتالی تر می شود؛ ما باید درک بهتری از یکدیگر داشته باشیم. هوش هیجانی می تواند در بسیاری از زمینه های حرفه ای کمک کند و برای تیم سازی و فرهنگ ارتباطی بسیار مهم است.

  1. ذهنیت خلاق و ایده پردازی و نوآوری

علیرغم اینکه با اتوماسیون در مشاغل زیادی روبات‌ها جای انسان را می‌گیرند؛ شما همچنان می‌توانید مهارت‌های خلاقانه و ذهنیت نوآورانه خود را حفظ کنید.

خلاقیت طبیعی چیزی است که نمی‌توان آن را به راحتی با آخرین فناوری‌های دیجیتال کپی کرد و تا زمانی که بتوانید خارج از چارچوب فکر کنید، مفید خواهید بود.

مهارت-های-مورد-تقاضا

مطلب مرتبط:

 از کجا بفهمیم اعتماد به نفس داریم؟

  1. تفکر تحلیلی

تفکر تحلیلی شباهت هایی با تفکر انتقادی دارد. این نوع تفکر به شدت به استدلال منطقی متکی است و سعی می کند احساسات را نادیده بگیرد. این مهارت را می‌توان با تمرکز بر جوانب مثبت/معایب و داشتن ذهنی باز برای راه‌حل‌های مختلف، جستجوی ساختارها و ارتباطات منطقی آموخت. داشتن تفکر تحلیلی به عنوان رابط بین انسان و فناوری مفید خواهد بود.

  1. مهارت های رهبری

الگوبرداری، ایجاد یک چشم انداز الهام بخش و همچنین نشان دادن آگاهی سازمانی، مالکیت و قاطعیت، صلابت و پشتکار، توانایی مقابله با عدم قطعیت؛ مهارت های مورد تقاضا رهبران آینده را تعیین می کنند.

اگر این ۱۰ کار را انجام می‌دهید، هیچ‌وقت ثروتمند نمی‌شوید بیشتر بخوانید: اگر این ۱۰ کار را انجام می‌دهید، هیچ‌وقت ثروتمند نمی‌شوید

  1. یادگیری فعال / کنجکاوی / ذهنیت رشد

یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها ذهنیت رشد مداوم است که شامل کنجکاوی برای کشف چیزهای جدید و همچنین یک سبک یادگیری فعال برای انطباق سریع با دنیای تجارت و فناوری در حال تغییر می‌باشد.

  1. حل مسائل پیچیده

در آینده فقط به دلیل داشتن الگوریتم و فناوری؛ مسائل پیچیده به راحتی حل نخواهند شد. مهارت حل مسائل پیچیده یکی از مهارت‌های اصلی است که اگر درست استفاده شود و سپس توسط فناوری به کار گرفته شود در آینده ارزش‌آفرینی زیادی را به همراه خواهد داشت.

  1. تفکر سیستمی

داشتن تفکر سیستمی و تجزیه و تحلیل سیستم های پیچیده، دیدن ارتباطات و وابستگی ها و همچنین یافتن راه حل هایی که بر کل سیستم یا زیرسیستم ها تأثیر می گذارد؛ مهارتی بسیار مهم خواهد بود.

مطلب مرتبط:

چه رابطه ای بین دایره امن و اعتماد به نفس وجود دارد؟

  1. خود بازتابی / ذهن آگاهی

توانایی یادگیری در مورد خود و درک واکنش های شناختی و عاطفی خود می تواند بسیار مفید باشد. خوب است که در محیط هایی که به سرعت در حال تغییر هستند و موقعیت های استرس زا بتوانید احساسات و منطق خود را درک کرده و مطابق با آن عمل کنید.

  1. تاب آوری / تحمل استرس

تاب آوری توانایی است که به افراد کمک می کند تا با موقعیت ها یا بحران های شدید کنار بیایند و شامل مهارت محافظت از خود در برابر اثرات منفی مشکلات است.

شغل‌هایی که در آینده پرتقاضا خواهند بود

دنیای کار به سرعت در حال تکامل است و همزمان که برخی مشاغل از بین می‌روند؛ مشاغل جدید زیادی ایجاد می‌شوند. 12 حرفه ای که در حال افزایش هستند و در آینده پرتقاضا خواهند بود را در ادامه معرفی می کنیم:

  • توسعه دهنده نرم افزار

تجزیه و تحلیل، درک، اجرا و تعمیر و نگهداری پلتفرم ها را انجام می دهد و برنامه‌ای می نویسد که کسب و کار و خدمات را ایجاد می کند.

  • متخصص تجربه کاربری (UX)

وظیفه این حرفه ارائه تمام کمک های لازم به مشتری هنگام خرید یک محصول خاص یا دریافت یک سرویس است.علاوه بر این؛ مسئولیت اطمینان از اینکه ارتباط با مشتری به طور موثر انجام می شود و تضمین رضایت و وفاداری مشتری از وظایف این شغل است.

  • مربی یا کوچ

کوچ حرفه ای است که به افراد دیگر در زمینه های مختلف زندگی؛ به ویژه در حرفه آنها کمک می کند تا پیشرفت کنند. مربیان در همه زمینه ها مانند مالی، عاشقانه، هوش هیجانی، کاهش وزن، معنویت و غیره فعالیت می‌کنند.

  • دیجیتال مارکتینگ

اگرچه این یک حرفه قدیمی است؛ اما فضای زیادی در دنیای آنلاین به دست آورده است که منجر به تخصص در این حرفه با تمرکز بر اینترنت شده است.

شغل-های-مورد-تقاضا

مطلب مرتبط:

مهارت های نرم به چه مهارت هایی گفته می شود؟

  • تحلیلگر داده‌های کلان

این حرفه تمام داده هایی را که از یک سیستم می آیند یا به صورت آنلاین در گردش هستند را تجزیه و تحلیل می کند. از آنجا که دنیای دیجیتال برای تجزیه و تحلیل و بهبود فرآیندهای خود به شدت به داده ها متکی است؛ نقش یک تحلیلگر داده‌های کلان پرتقاضا خواهد بود.

  • مهندس محیط زیست

محیط زیست دچار تغییرات شدیدی شده است و این حرفه در میان مشاغل آینده ضروری خواهد بود. نیاز به ایجاد سیستم ها و راه حل های جدید مدیریت زیست محیطی برای کمک به کره زمین غیرقابل انکار است و مسئولیت اصلی این حرفه کار با فناوری و محیط زیست است.

  • امنیت اطلاعات

با رشد فناوری؛ اهداف مخرب آنلاین نیز افزایش یافته است و متأسفانه برخی از افراد به دنبال سرقت اطلاعات از افراد و شرکت ها هستند. متخصصان امنیت اطلاعات نه تنها تضمین می کنند که داده ها محافظت می شوند بلکه به ایجاد راه حل های جدید نیز کمک می کنند.

  • معماری و مهندسی سه بعدی

در آینده در بخش مهندسی، معماری و شهرسازی، امکان پروژه سازی فضاها به صورت سه بعدی وجود خواهد داشت و به همین دلیل است که متخصصان باید در این زمینه تخصص داشته باشند تا تجربه واقعی تری را به مشتریان خود ارائه دهند.

  • متخصص بهداشت روان

حرفه هایی که با مسائل ذهنی سروکار دارند (به عنوان مثال درمانگران و روانپزشکان) همچنان مورد تقاضا خواهند بود. خیلی بعید است که ماشین‌ها جایگزین مراقبت شخصی‌سازی‌شده‌ای شوند که این متخصصان نسبت به بیماران خود دارند.

  • متخصص انرژی های تجدیدپذیر یا جایگزین

نگرانی در مورد محیط زیست همچنان در حال افزایش است و در سال های آینده متوقف نخواهد شد. در آینده فکر کردن به منابع جایگزینی که بر محیط زیست تأثیر مخرب نخواهند داشت؛ بیشتر و بیشتر ضروری خواهد بود و به همین دلیل این نوع حرفه در آینده بسیار مهم است.

  • تحلیلگر رسانه های اجتماعی

متخصصان رسانه های اجتماعی پست های پروفایل را در رسانه های اجتماعی برنامه ریزی، ایجاد و تجزیه و تحلیل می کنند. بنابراین؛ با ظهور انواع جدیدی از رسانه های اجتماعی شرکت های بیشتری به این متخصصان متکی خواهند شد.

  • توسعه دهنده وب

توسعه دهندگان مسئول طراحی، ساخت و مدیریت سایت ها با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف هستند. از آنجایی که اینترنت گذرا نیست؛ نیاز به استخدام یک توسعه‌دهنده وب در سال‌های آینده همچنان افزایش خواهد یافت.

مطلب مرتبط:

چگونه اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟

کلام آخر

در این مطلب از روانکده شما را با مشاغل آینده و مهارت‌هایی که برای آن مشاغل مورد نیاز خواهند بود آشنا کردیم. از همین اکنون می‌توانید مهارت‌های نام برده را در خود ایجاد یا تقویت کنید تا در آینده بتوانید در شغل مورد علاقه تان فعالیت نمایید.

4.3/5 - (3 امتیاز)

1 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *