تاریخ امروز :1 آذر 1403

حقایقی درباره رویا ها در زندگی انسان

ما تقریباً یک سوم زندگی خود را در خواب می گذرانیم و در این مدت خواب می بینیم. نظریه های زیادی برای توضیح اینکه چرا خواب می بینیم وجود دارد، اما محققان هنوز به طور قطع دلیل اصلی خواب دیدن را نمی دانند. برخی بر این باورند که رویاها معنای نمادین دارند، در حالی که برخی دیگر بر این باورند که آن ها به زندگی بیداری مربوط می شوند. در ادامه با روانکده همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.

چرا خواب میبینیم؟

چیزی که دانشمندان می ‌دانند این است که تقریباً همه افراد هر بار که می‌ خوابند، خواب می ‌بینند، و این خواب‌ ها می ‌توانند جذاب، هیجان‌انگیز، ترسناک یا به ‌طور ساده عجیب باشند. اما با حال نکاتی وجود دارد که در لیست زیر برخی از آن ها را برای شما آورده ایم .

  • ما هر شب خواب می بینیم

مغز در تمام طول شب فعال است. فعالیت مغز در قسمت جلویی و مغز میانی به ویژه در طول خواب با حرکات سریع چشم (REM) شدید است، یعنی زمانی که خواب می بینیم.

بزرگسالان و نوزادان به طور یکسان حدود دو ساعت در شب خواب می بینند، حتی اگر آن را به خاطر نداشته باشند. در واقع، محققان دریافته ‌اند که افراد معمولاً هر شب چندین خواب می ‌بینند که هر کدام معمولاً بین 5 تا 20 دقیقه طول می ‌کشد.

در طول یک زندگی معمولی، افراد به طور متوسط ​​6 سال را به رویا پردازی می گذرانند.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با مقابله با بی خوابی ، کلیک کنید.

  • ما بیشتر رویاهایمان را فراموش می کنیم

نظریه در مورد اینکه چرا ما رویای ساده شده را می بینیم ، ما تا 95 درصد از تمام رویا ها را بلافاصله پس از بیدار شدن فراموش می کنیم .  طبق یک نظریه در مورد اینکه چرا به خاطر سپردن رویاها بسیار دشوار است، تغییرات در مغز در طول خواب از پردازش اطلاعات و ذخیره سازی مورد نیاز برای تشکیل خاطرات پشتیبانی نمی کند.

اسکن مغز افراد خوابیده نشان داده است که لوب های فرونتال  ناحیه ای که نقش کلیدی در شکل گیری حافظه ایفا می کند  در طول خواب REM، مرحله ای که رویا در آن رخ می دهد، غیرفعال هستند.

همچنین ممکن است به دلیل تغییرات در سطوح انتقال دهنده های عصبی خاص، به ویژه استیل کولین و نوراپی نفرین، در طول خواب REM، رویا های خود را فراموش کنیم.

با این حال، مطالعه دیگری ارتباط بین یاد آوری رویا و تراکم ماده مغزی قشر پیش پیشانی داخلی (MPFC) را نشان داد. شرکت کنندگان با تراکم ماده سفید بالا تر، یاد آوری خواب بیشتری را گزارش کردند.

چرا خواب میبینیم؟

  • همه رویا ها رنگی نیستند

اکثر مردم گزارش می دهند که خواب های رنگی می بینند، اما تقریباً 12٪ از مردم ادعا می کنند که فقط خواب سیاه و سفید می بینند. در مطالعاتی که در آن رویا پردازان بیدار شده اند و از آن ها خواسته شده است رنگ هایی را انتخاب کنند که با رویاهایشان مطابقت داشته باشد، مردم اغلب رنگ های پاستلی ملایم را انتخاب می کردند.

افراد کمتر از 25 سال به ندرت گزارش می دهند که خواب سیاه و سفید می بینند. با این حال، افراد بالای 55 سال در حدود 25 درصد مواقع خواب های سیاه و سفید را گزارش می کنند. محققان معتقدند این تفاوت ناشی از قرار گرفتن در معرض تلویزیون سیاه و سفید در دوران کودکی است.

  • مردان و زنان رویای متفاوتی دارند

محققان متوجه تفاوت هایی بین زن و مرد در محتوای کلی رویا ( خواب دیدن ) دارند. در چندین مطالعه، مردان به طور قابل توجهی بیشتر از زنان خواب اسلحه می بینند، در حالی که زنان بیشتر از مردان خواب می بینند.

مطالعه دیگری نشان داد که رویا های مردان دارای محتوای تهاجمی و فعالیت بدنی بیشتری هستند، در حالی که رویاهای زنان شامل طرد و طرد شدن بیشتر و همچنین مکالمه بیشتری نسبت به فعالیت بدنی است.

چه چیزهایی باعث طلاق میشود؟ بیشتر بخوانید: چه چیزهایی باعث طلاق میشود؟

زنان تمایل دارند رویا های کمی طولانی تر با شخصیت های بیشتر ببینند. مردان دو برابر بیشتر از زنان در مورد مردان دیگر خواب می بینند. زنان تمایل دارند در مورد هر دو جنس به طور مساوی رویا ببینند.

  • حیوانات احتمالا خواب می بینند

بسیاری فکر می کنند که وقتی یک سگ  در خواب دمش را تکان می دهد یا یک گربه خواب پنجه هایش را می زند، در حال خواب دیدن است. اگرچه هیچ کس نمی تواند با اطمینان بگوید، محققان معتقدند که اکثر حیوانات مراحل خواب REM و غیر REM را پشت سر می گذارند، بنابراین احتمالاً خواب می بینند.

با این حال، حیوانات ممکن است رویاها را مانند انسان تجربه نکنند. به عبارت دیگر، آنها ممکن است تصاویر را به خاطر نیاورند .

  • شما می توانید رویاهای خود را کنترل کنید

رؤیای شفاف خوابی است که در آن با وجود اینکه هنوز خواب هستید، متوجه می شوید که در حال دیدن خواب هستید. تصور می شود رویای شفاف ترکیبی از هوشیاری و خواب REM است که در طی آن می توانید محتوای رویا را هدایت یا کنترل کنید.

افراد می توانند یاد بگیرند که چگونه با استفاده از تکنیک های مختلف، از جمله القای یادگاری رویاهای شفاف (MILD) و رویاهای شفاف با حواس (SSILD) رویاهای شفاف ببینند. اینها شامل بیدار شدن پس از پنج ساعت و تکرار عبارتی مانند “خوابم را به خاطر خواهم آورد” یا تمرکز بر محرک ها (مناظر، صداها، احساسات) در محیط خواب شماست.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با فواید یوگا برای خواب کلیک کنید.

  • شما در حالی که رویا می بینید فلج می شوید

خواب REM با فلج عضلات ارادی مشخص می شود. این پدیده به عنوان آتونیا REM شناخته می شود و شما را از انجام رویاهای خود در هنگام خواب باز می دارد. اساساً، چون نورون های حرکتی تحریک نمی شوند، در نتیجه بدن شما حرکت نمی کند.

چرا خواب میبینیم؟

برسی خواب توسط  دانشمندان

تقریباً نیمی از مردم می توانند حداقل یک مورد از رویا های شفاف را به خاطر بسپارند و برخی می توانند به طور مکرر رویا های شفاف ببینند.

بیش از 50000 حساب رویایی را از دانشجویان در بیش از 40 سال جمع آوری کرد. گزارش‌های رویایی که در دهه 1990 توسط شاگرد هال، ویلیام دامهوف در دسترس عموم قرار گرفت، احساسات بسیاری را در طول رویاها گزارش کردند.

عوامل متعددی بر محتوای عاطفی رویا ها تأثیر می گذارد، از جمله اضطراب، استرس و برخی داروها. یک مطالعه نشان داد که محرک های خارجی، از جمله بوی خوب و بد، می توانند در رویا های مثبت و منفی نیز نقش داشته باشند.

رایج ترین احساسی که در رویا ها تجربه می شود، اضطراب است. به طور کلی، احساسات منفی بسیار رایج تر از احساسات مثبت هستند.

افراد نابینا ممکن است رویای بصری داشته باشند ، به گونه ای که در یک مطالعه بر روی افرادی که از بدو تولد نابینا بوده‌اند، به نظر می ‌رسید که آنها هنوز تصاویر بصری را در رویا های خود تجربه می‌ کنند و حرکات چشمی دارند که با یادآوری رویاهای بصری مرتبط است.

اگرچه حرکات چشم کمتری در طول خواب REM نسبت به شرکت‌کنندگان بینا داشتند، اما شرکت‌کنندگان نابینا همان حس‌ های رویایی از جمله محتوای بصری را گزارش کردند.

کلام آخر

ما در این مطلب از روانکده به برسی موضوع حقایقی درباره رویا ها در زندگی انسان پرداختیم امیدواریم این مطلب از سایت روانکده همانند دیگر مطالب سایت برای شما عزیزان مفید واقع گردد. همچنین شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید. 

4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *