تاریخ امروز :15 آبان 1403
آیا کلونازپام اعتیاد آور است

آیا کلونازپام اعتیاد آور است

آیا می دانستید مصرف کلونازپام باعث می شود به خودکشی فکر کنید؟ آیا می دانستید که مصرف بیش از حد این دارو ممکن است منجر به مرگ شود؟

اگردر نزدیکی خود کسی را می بینید که از این دارو استفاده می کند یا خودتان از این دارو استفاده می کنید این مطلب را حتما بخوانید.

در این مطلب به بررسی آن و ویژگی های مثبت و منفی آن خواهیم پرداخت پس  تا آخر این مقاله همراه روانکده باشید تا به جواب تک تک سوال های خود برسید.

کلونازپام چیست

کلونازپام به دلیل ویژگی دارویی که دارد از تشنج پیشگیری می کند و ضد اضطراب است. این دارو در خانواده بنزودیازپین ها قرار می گیرد همانطور که می دانید این خانواده به آرامش بخش بودن معروف است به همین دلیل کلونازپام این ویژگی را دریافت می کند و اثری که روی بدن دارد مانند هروئین است.

مکانیزم این دارو به گونه ای است که سیستم عصبی مرکزی بدن را تحریک می کند و روی یکی از انتقال دهنده های عصبی مغز را گاما ـ آمینوبوتیریک اسید نام دارد اثر می گذارد که باعث به آرامش رسیدن فرد می شود.

کلونازپام مصرف کاملا پزشکی دارد که باید توسط پزشک تجویز شود، مصرف خودسرانه این دارو عوارض زیادی را به همراه دارد.

آیا کلونازپام اعتیاد آور است

مصرف خودسرانه کلونازپام چه عوارضی را می تواند به همراه داشته باشد

از مصرف خودسرانه این قرص ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خواب آلودگی
  • مشکلات جنسی
  • تاری دید و دوبینی
  • تکرر و سوزش ادرار
  • دردعضلانی و مفصلی
  • افزایش ترشح آب دهان
  • دشواری در بلع و تنفس
  • فراموشی و اختلال حواس
  • حساسیت پوستی و کهیر
  • اختلال در هماهنگی اعضای بدن
  • ورم تارهای صوتی و گرفتگی صدا

از آنجایی که کلونازپام حالت خواب آلودگی و سر خوشی را به مصرف کننده می دهد به همین دلیل پزشکان عموما توصیه می کنند بعد از مصرف رانندگی نکند و یا با ماشین آلات سنگین کار نکنند چون ممکن است خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. همچنین اگر بعد از مصرف با عوارض ذکر شده مواجه شدید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

آیا کلونازپام اعتیاد آور است ؟

در مصرف این دارو حتما دقت کافی را داشته باشید و در بازه های زمانی مشخص حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر این دارو به صورت خودسرانه و بی برنامه مصرف شود اعتیاد آور است چون تاثیر مستقیمی روی مغز دارد  و روز به روز طرف را ترغیب به مصرف بیشتر می کند که حتما مصرف باید زیر نظر پزشک باشد

اگر روزیی خدایی نکرده به صورت جسمی یا روحی به این دارو وابسته شدید خودسرانه دارو را قطع نکنید زیرا خطراتی به همراه دارد، پیشنهاد می شود به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنید.

ترک کلونازپام باید تحت نظر متخصصین و مشاورین انجام بگیرد زیرا قطع ناگهانی و خودسرانه این دارو سبب بروز حملات شدید، تشنج مداوم می گردد.

آیا کلونازپام اعتیاد آور است

خطرات ترک ناگهانی کلونازپام

همانطور که پیش تر ذکر شد ترک خودسرانه کلونازپام عوارض زیادی به همراه دارد که حتما حتما پیشنهاد می شود اول با پزشک مربوطه مشورت شود.

آیا تهیه فهرست کارهای روزانه در موفقیت ما اثرگذار است؟ بیشتر بخوانید: آیا تهیه فهرست کارهای روزانه در موفقیت ما اثرگذار است؟

از خطرات ناگهانی این دارو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تشنج
  • اضطراب
  • تحریک پذیری
  • بی خوابی
  • رعشه و تشنج
  • حملات پنیک
  • لرزش و گرفتگی عضلات معده و شکم

اندازه استاندارد مصرف کلونازپام چقدر است؟

معمولا در سه نوبت مختلف و به صورت یک و نیم میلی گرم روزانه برای کنترل تشنج در برزگسالان استفاده می شود، البته لازم به ذکر است که این مقدار متغییر است و می توانید نیم تا یک میلی گرم افزایش یابد، این افزایش تا زمانی صورت می گیرد که تشنج کاملا تحت کنترل در بیاید.

جایگزین برای قرص کلوناپزام

داروی کلونازپام به خاطر عوارضی که دارد باید در مصرف آن رعایت شود در عین حال از قطع ناگهانی این دارو هم باید پرهیز شود زیرا عوارض زیادی به همراه دارد. برای ترک یا جایگزین کردن این قرص باید با پزشک در ارتباط بود و راهنمایی های علمی و صحیح را دریافت کرد.

عوارض کلونازپام بر مغز

این نوع دارو به دلیل تاثیر مستقیم روی سیستم های عصبی مغز سبب ایجاد حالت نئشگی در مصرف کننده می شود و به همین منظور مصرف کنندگان حالت سرخوشی را تجربه می کنند.

شرایط استفاده از کلونازپام در دوران بارداری چگونه است

این نکته را باید بدانید که بدون نظارت پزشک، احتمال وابسته شدن جنین به این دارو وجود دارد و دور از انتظار نیست. این موضوع می‌تواند شرایط ترک کردن دارو در نوزاد، پس از تولد او را ایجاب کند. این احتمال وجود دارد که نوزادان متولد شده وابسته به داروهای اعتیادآور به مدت چند هفته به درمان پزشکی نیاز داشته باشند.

مصرف داروهای تشنجی را در دوران بارداری، بدون نظر پزشک شروع یا متوقف نکنید. تشنج در دوران بارداری می‌تواند به مادر و نوزاد آسیب برساند. در صورت باردار شدن سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.

آیا کلونازپام اعتیاد آور است

نجوه مصرف کلونازپام در دوران شیردهی

اگر مادری شیرده هستید و به نوزاد خود شیر می دهید این نکته را باید بدانید که ممکن است خطراتی برای شما و فرزندتان ایجاد کند که باید زیر نظر پزشک این دارو مصرف شود.

مصرف این دارو برای کودکان زیر 18 تائید نشده است پس قبل از هرگونه عمل خودسرانه با پزشک مربوطه صحبت کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله در باره کلونازپام و عوارض آن به بحث و گفت و گو پرداختیم و گفتیم که اگر در مصرف این دارو با برنامه عمل نشود، مصرف کننده را دچار اعتیاد شدیدی می کند که باید مراقب بود.

نظر شما در این باره چیست با ما در میان بگذارید، همچنین برای دریافت مشاوره های تخصصی در هر زمینه ای می توانید با روانکده در تماس باشید.

درباره “آیا کلونازپام اعتیاد آور است” بیشتر بخوانید:

4 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *