در جوامع امروزی هر فردی با هر خلق و خو و تیپ شخصیتی از بسیاری مشکلات و دغدغه ها رنج می برد به گونه ای که نمی توان فردی بدون مشکل حتی کوچک ترین مشکل یافت چرا که تمامی افراد با اهداف و برنامه های مختص خود هر یک برای دستیابی به خواسته های خود برخی اعمال را انجام میدهند که هر یک از این رفتار ها و اعمال برخی شرایط را دارند که باید به آنها تن دهند.
علاوه بر مشکلات و دغدغه های فردی هر یک از افراد برخی مشکلات مانند اختلالات و بیماری ها نیز افراد را در طول زندگی می رنجانند که از رایج ترین و شایع ترین این اختلالات می توان به اختلال دوقطبی در افراد اشاره کرد.
فهرست مطالب
اختلال شخصیت دوقطبی چیست؟
هر فردی در طول زندگی خود شادی و افسردگی ناشی از حوادث، مشکلات، تنهایی و … را تجربه کرده است که با رفتارها و روش های مختلف و حضور موثر در بین مردم و جامعه به رویداد های روزمره زندگی تبدیل شده است اما برخی افراد این احساسات را شدید تر از سایر اعضا جامعه و خانواده احساس و تجربه می کنند.
در این نوع افراد احساس شادی و افسردگی مدت زمان زیادی دارد و بین اخلاق و طرز فکر این افراد ثباتی وجود ندارد. اختلال شخصیت دوقطبی در فرد مبتلا به این نوع اختلال، نوعی بی ثباتی در علایق و رفتار ایجاد می کند به گونه ای که در صورت عدم شناسایی این اختلال، علائم آن قاعدتاً از سنین 25 سالگی به بعد ظاهر می شود که در صورت عدم شناسایی و کنترل و درمان آن توانایی تحت تاثیر قرار دادن تمامی طول عمر فرد و اطرافیان آن را دارا است.
مطلب مرتبط: طول عمر بیماران دو قطبی چقدر است؟
بنابراین بهتر است افراد مبتلا به اختلال دوقطبی برای کنترل این اختلال و ادامه زندگی، اطلاعات کافی در مورد این اختلال به دست آورند و راه های کنترل این اختلال را بدانند، زیرا در حال حاضر هیچ درمانی برای این نوع اختلال کشف و ابداع نشده است.
انواع تیپ های شخصیتی دوقطبی
افراد مبتلا به اختلال دوقطبی به طور کلی از چهار دسته اختلال دوقطبی رنج می برند که در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از این شرایط می پردازیم.
نوع اول: در این نوع اختلال شخصیت دو قطبی ، فردی با نوع اول این اختلال حداقل هفت روز شیدایی را می گذراند ، و همچنین ممکن است که وی قبل از شیدایی از دوره افسردگی نیز رنج ببرد. در این نوع مشکل ، همچنین ممکن است که شدت اختلال فرد به حدی شدید باشد که فرد به بستری شدن نیاز داشته باشد.
نوع دوم: در این نوع اختلال شخصیت مرزی ، افسردگی حداقل یک ماه است و علاوه بر افسردگی ، فرد نیز از یک دوره نیمه شیدایی رنج می برد.
مطلب مرتبط: شوک درمانی در بیماران دو قطبی چگونه است؟
نوع دوره ای یا سیکلوتیمیا: نوع سیکلوتیمیا نوعی اختلال شخصیت دو قطبی است که در آن فرد از یک دوره افسردگی و شیدایی کوتاه تر از نوع اول و دوم رنج می برد.
بیشتر بخوانید: تفاوت استرس و اضطراب
نوع چهارم: نوع چهارم اختلال شخصیت دو قطبی ترکیبی از سه دوره اول این اختلال است که فرد از درجه ها هر یک از دوره های اختلال رنج می برد.
علل بروز اختلال شخصیتی دوقطبی
طبق تحقیقات و پژوهشات گسترده ای که توسط کارشناسان و جامعه پزشکی در مورد دلایل اختلال دو قطبی انجام شده است ، آنها فقط به یک افکار عمومی رسیده اند که دلایل خاص و مشخصی باعث ایجاد این اختلال در افراد نمی شود بلکه مجموعه ای از دلایل با در کنار هم قرار گرفتن در برخی افراد باعث بروز این چنین اختلالی می شود که در ادامه به بارز ترین علل بروز این اختلال می پردازیم.
- علل ژنتیکی مانند اختلالات ژنتیکی
- اختلالات روانشناختی ، اضطراب و روانشناختی
- تفاوت در شکل کلی مغز در افراد مبتلا به این اختلال
- و…
مطلب مرتبط: از کجا بفهمیم بیماری دو قطبی داریم؟
علائم اختلال شخصیت قطبی
اختلال شخصیت دوقطبی یکی از بسیار اختلالات موجود در افراد جوامع است که در انواع افراد دارای انواع شخصیت های مختلف به گونه های متفاوتی اثر می گذارد، به طوری که برخی از علائم های مشترک بین این این افراد از مشخصه های مشابهی برخوردا هستند که ما به شایع ترین علائم در ادامه اشاره خواهیم کرد:
- بی خوابی یا خواب آلودگی
- ایده ها و اقدامات خودکشی مکرر
- احساس اضطراب ، ناراحتی و پوچی
- کمبود انگیزه
- بی خوابی روانی یا آهسته روانی
- عدم تمرکز روی موضوعات
- و…
تاثیر اختلال شخصیت دوقطبی بر ازدواج و طلاق
در رابطه یا ازدواج با افراد مبتلا به اختلال دوقطبی ابتدا باید از علائم و رفتار این نوع افراد اطلاعات کافی داشت و انجام این بررسی ها و شناخت آنها از رنجی که در طول زندگی با این افراد احساس خواهید کرد کم نخواهد کرد.
زیرا افراد مبتلا به اختلال دوقطبی عموماً در سنین نوجوانی و بعد از 25 سالگی علائم بیماری و اختلال را نشان می دهند و این علائم نشانه مثبتی برای تشخیص افراد مبتلا به اختلال دوقطبی است، زیرا در واقع بیشتر روابط و ازدواج های افراد مبتلا به اختلال دوقطبی در اثر عدم شناسایی این گونه افراد پایان می یابد.
عشق در بیماران دوقطبی چگونه است؟
مانند سایر افراد هر جامعه، بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی می توانند در روابط عاطفی شرکت کنند و عشق را تجربه کنند. اما به دلیل شرایط ذهنی خاص ، احساسات آنها ممکن است بیشتر از حد معمول نوسان داشته باشد و این باعث می شود رابطه آنها ناپایدار باشد.
اما وجود این مشکلات به معنای این نیست که آنها نمی توانند کسی را دوست داشته باشند. در مقابل، تحقیقات نشان می دهد که اگر در اطراف بیماران مبتلا به اختلالات عاطفی دو طرفه ، پشتیبانی و سیستم عاطفی مناسبی وجود داشته باشد ، می توانند بهتر با این بیماری کنار بیایند.
مطالب مرتبط:
- تفاوت و شباهت اختلال شخصیتی مرزی و دوقطبی
- شرایط بارداری برای بانوان دارای اختلال دو قطبی
- عاقبت بیماران دو قطبی چه می شود؟
- علت بیماری دو قطبی
- زنان دو قطبی چگونه هستند؟
کلام آخر
ما در مطالب بالا به همراه روانکده به بررسی موضوعاتی مانند اختلال دوقطبی چیست؟، انواع تیپ های شخصیتی اختلال دوقطبی، علل بروز اختلال شخصیتی دوقطبی، علائم اختلال شخصیتی دوقطبی، تاثیر اختلال شخصیتی دوقطبی در ازدواج و طلاق و در نهایت این که عشق در بیماران دو قطبی چگونه است پرداختیم تا با مطالعه این مطلب به تمامی سوالات خود بهترین پاسخ را یافته باشید.
عام ولی من هر دو رو باهم دارم………. واقعا! آدمش نیستم که خودمو افسرده بگیرم یا خیلی همه چی خوبه. چیزی که میگم عین حقیقته و بزرگش نکردم. شده درمورد یه موضوع اونقدر عصبی باشم که نتونم جلو خودمو بگیرم و حرف بد نزنم ولی با اینحال از ته قلبم خندیدم و برام جالب بود. نمیدونم والا شاید همین اختلال رو دارم. تمام احساساتم واقعی بودن.. ولی اخه نگفتین تو مورد هاتون..