تاریخ امروز :8 آذر 1403

در این مطلب از سایت روانکده در نظر داریم شما را با اختلال وسواس فکری عملیکه  (OCD) نوعی اختلال اضطرابی است آشنا کنیم. این اختلال در نتیجه  افکار و ترس‌های غیرمنطقی به وجود می آید.

اختلال OCD یا اختلال وسواس فکری اجباری چیست؟

OCD یا اختلال وسواس فکری اجباری این گونه است که فرد به مرتب بودن بیش از حد به خطوط یا الگوهای مستقیم مبتلا است. طی تحقیقات انجام شده در کالیفرنیا توسط  سارا، یک خانم 26 ساله که در بخش تحقیقات پزشکی کار می کرد، در رابطه با اختلال OCD تحقیق می کند و در آخر به این نتیجه می رسد که بایستی برای درمان این بیماری راهکاری پیدا کند.

OCD اختلالی است که فرد حساسیت زیادی برای ردیف کردن اجسام به خرج می دهد به گونه ای که اگر قدری آشفتگی در چینش به وجود آید فرد عصبی می شود و کنترل خود را از دست می دهد.

OCD مخفف کلمه Obsessive-compulsive disorder است که در زبان فارسی به آن اختلال وسواس فکری جبری می گویند. از نظر دیگران، کسانی که به این بیماری مبتلا نیستند این یک بیماری کاملا مسخره و غلط و بیهوده است و اکثرا باور نمی کنند که این بیماری اصلا وجود دارد.

ولی متاسفانه بایستی بدانید اختلال و بیماری OCD وجود دارد و بایستی با داشتن دانش و علم کافی از انگ زدن و مسخره کردن کسانی که از این بیماری رنج می برند خود داری کنیم.

اختلال OCD یا اختلال وسواس فکری اجباری چیست؟

شاید برایتان جالب باشد بدانید بیشتر وسواس‌ها حول افکار، تصاویر، تمایلات یا احساسات ناخواسته‌ای به وجود می آیند  که با شخصیت و خواسته های افراد  مبتلا در تضاد هستند. اکثر وسواس ها عذاب آور و بسیار ناراحت‌کننده است. از جمله ترس های افراد مبتلا به OCD و یا وسواس های دیگر این است که مورد حمله و یا تمسخر دیگران قرار بگیرند چرا که در این صورت نمی توانند چیزی را ثابت کنند و یا از خود دفاع کنند.

افراد ممکن است از روی تمسخر و یا شوخی چیز هایی را که برای فرد بیمار مهم است را به شوخی و مسخرگی بگیرد و با بهم ریختن نظم اجسام فرد مبتلا را آزرده کند اما بهتر است بدانید این کار شما با ایجاد یک اختلال اضطرابی در فرد می شود که ممکن است حال بدی به او دست دهد و یا اعتماد به نفس خود را از دست دهد.  در کل اختلال وسواس فکری عملی (OCD) یک اختلال مرتبط با اضطراب است که فرد را آزرده و در همه جا مضطرب می کند.

به طور خلاصه اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) یک اختلال اضطرابی شایع است که این اختلال می تواند باعث بروز موارد زیر در فرد مبتلا شود:

  • باعث ایجاد افکارغیر منطقی
  • ترس غیر منطقی
  • نگرانی های غیر منطقی

افراد مبتلا به OCD غیرمنطقی هستند که این امر سبب اضطراب زیادی می شود. این افراد به استدلال به کنترل افکار خود دسترسی ندارند یعنی نمی توانند مسئله ای را استدلال و یا آن را به صورت منطقی حل کنند. کارشناسان از علل  دقیق ایجاد اختلال OCD مطمئن نیستند. ولی تصور می شود که ممکن است ژنتیک، ناهنجاری های مغزی و محیط در این امر نقش داشته باشند.

بیشتر بخوانید: طرحواره کمالگرایی چیست؟

اختلال OCD اغلب در نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود. اما این بیماری می تواند از دوران کودکی نیز شروع شود. OCD مردان و زنان را به طور مساوی تحت تأثیر قرار می دهد و در یکی کمو در یکی زیاد نیست این اختلال در افراد مبتلا به صورت یکسان و با شدت یکسان وجود دارد.

مطلب مرتبط: وسواس فکری چیست؟

علائم اختلال OCD چیست؟

از علائم بیماری OCD می توان به :

  • وسواس فکری
  • ترس بی اساس
  • نگرانی بی اساس
  • تردید های مکرر
  • نیاز به داشتن چیزها در یک نظم بسیار خاص
  • داشتن افکار در مورد خشونت یا صدمه زدن به کسی
  • تثبیت با نظم یا تقارن
  • صرف کردن زمان طولانی برای لمس کردن اشیا یا شمردن .
  • افکار مداوم اعمال جنسی وحشتناک
  • از افکاری که بر خلاف باورهای مذهبی شخصی هستند مشکل دارند .

اختلال OCD چگونه تشخیص داده می شود؟

اختلال و یا بیماری  OCDدر طول معاینه فیزیکی و روانپزشکی تشخیص داده می شود  که بایستی ویزیت و درمان به صورت زیر انجام گیرد:

  • هر روز حداقل یک ساعت وقت بگذارید .
  • تداخل در زندگی روزمره و صحبت کردن با اعضای خانواده .
  • همیشه برای تشخیص به پزشک خود مراجعه کنید .

مبتلایان به OCD آرزو می کنند که OCD عجیب و غیر قابل باور نباشد، و همه افراد بتوانند با این موضوع کنار بیایند. زیرا این بیماری در  واقعیت یک اختلال ناتوان کننده است. تجربه وسواس‌ها می‌تواند باعث تسخیر، تخریب یا حتی پایان دادن به زندگی شخصی شود.

مطلب مرتبط:معجزه های درمان وسواس

 

اختلال OCD چگونه تشخیص داده می شود؟

کلام آخر

ما در مطالب بالا به همراه روانکده به بررسی موضوعاتی مانند اختلال OCD یا اختلال وسواس فکری اجباری چیست؟، علائم اختلال OCD چیست؟، اختلال OCD چگونه تشخیص داده می شود؟ پرداختیم تا با مطالعه این مطلب به تمامی سوالات خود بهترین پاسخ ها را یافته باشید.

درباره “اختلال OCD ” بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *