تاریخ امروز :10 مهر 1403
نشخوار-فکری-چیست؟

نشخوار فکری چیست؟

به حالتی که ذهن فرد مدام با یک فکر آزاردهنده پر میشود و نمیتواند آن را از فکر خود بیرون کند. درواقع در این حالت فرد به افکار و خاطرات آزاردهنده تکرار فکر میکند و با آنها خود را عذاب میدهد این عمل میتواند برای سلامتی روانی فرد بسیار مضر باشد. نشخوار فکری سبب ایجاد یا تشدید افسردگی می تواند بشود و یا فرد را بسوی انزوا بکشاند و آن را از جامعه دور کند. باما در سایت علیرضا نیک نام همراهه باشید.

نشخوار ذهنی چیست؟

به اختلالی گفته میشود که فرد در آن بیش از حد به گذشته و افکار منفی فکر می کند برای مثال کسی که دچار تروما شده است مدام به آن اتفاق بد فکر میکند و نمیتواند آن را رها کند و زندگی خود را مختل میکند. نشخوار ذهنی می تواند علامت طیف وسیعی از بیماری های روانی باشد و یا آن سبب به وجود بیماری های روانی شود. نشخوار فکری علاوه بر اینکه می تواند عوارض روانی داشته باشد بر روی جسم هم می تواند تاثیرگذار باشد و مشکلات و آسیب های جدی همراه داشته باشد

علت بروز نشخوار فکری چیست؟

بصورت ملی نمی توان دقیق گفت که نشخوار فکری از یک عمل یا اتفاق واحد می تواند حاصل شود، خیر اینگونه نیست نشخوار فکری می تواند عوامل متعدد و زیاد و متفاوتی داشته باشد که هریک بتوانند فرد را به سوی نشخوار فکری کشاند، ولی ما در این مطلب چند یک از علت های معمول که به گفته متخصصان آمریکایی که از تحقیقات خود حاصل کرده اند که به نشخوار فکری میرسد را برایتان در اینجا آورده ایم:

بیشتر بخوانید: اختلال OCD چیست؟

  • باور به این‌که با نشخوار فکری، بینشی جدید نسبت به زندگی یا مشکل خود به دست خواهید آورد
  • داشتن سابقه ضربه روحی یا جسمی
  • مواجهه با استرس‌های مداومی که نمی‌توانید آن‌ها را کنترل کنید

نشخوار فکری در افرادی که دارای ویژگی‌های شخصیتی خاصی مانند کمال‌گرایی و تمرکز بیش‌ازحد بر روابط خود با دیگران هستند، رایج‌تر است.

نشخوار فکری یک الگوی فکری است که با افکار تکراری و مزاحم مشخص می شود که بر جنبه های منفی خود، گذشته یا آینده تمرکز دارد. این یک فرآیند تفکر بیش از حد است که می تواند باعث ناراحتی و اختلال در عملکرد روزانه شود. افرادی که نشخوار می کنند اغلب احساس اضطراب، افسردگی و اعتماد به نفس پایین را تجربه می کنند.
نشخوار فکری می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از جمله تمرکز بر اشتباهات گذشته، پخش مجدد گفتگوها یا رویدادهای منفی، نگرانی بیش از حد در مورد آینده، و مقایسه خود با دیگران. برخی از افراد ممکن است به عنوان بخشی از نشخوار فکری خود به انتقاد از خود، کمال گرایی و سرزنش خود بپردازند.

نشخوار فکری چیست
در حالی که همه افراد گهگاه لحظاتی از نشخوار فکری را تجربه می کنند، نشخوار فکری مداوم و فراگیر می تواند اثرات مضری بر سلامت روان داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که نشخوار فکری می تواند علائم اضطراب و افسردگی را بدتر کند، سطح استرس را افزایش دهد و توانایی های تصمیم گیری را مختل کند. علاوه بر این، نشخوار فکری ممکن است منجر به علائم فیزیکی مانند سردرد، مشکلات گوارشی و درد مزمن شود.
خوشبختانه، استراتژی هایی وجود دارد که می تواند به کاهش نشخوار فکری و بهبود سلامت روان کمک کند. یک رویکرد این است که در تمرین‌های تمرکز حواس مانند مدیتیشن شرکت کنید، که می‌تواند به افراد کمک کند تا از افکار و احساسات خود بدون غرق شدن در آنها آگاه شوند. سایر تکنیک‌های مؤثر عبارتند از درمان شناختی-رفتاری (CBT)، که به افراد کمک می‌کند الگوهای فکری منفی را به چالش بکشند و روش‌های انطباقی‌تری برای تفکر ایجاد کنند، و تمرین‌های شفقت به خود، که افراد را تشویق می‌کند نسبت به خود مهربان و بخشنده باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

1 یک نظر

  1. لیلا پاسخ

    سلام من کلآازهمه گوشه گیرشدم وقتی خیانت دیدم ازشوهرم الان درهرلحظه عکس شوهرم واون زن عوضی درمغزم میچرخه دارم دیونه میشم درهرجا ودرهرمکان این تصویر ازذهنم پاک نمیشه چکارکنم ی مشاوره برای چت وهزینه ی کم برام بفرستین توروخدا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *