تاریخ امروز :7 آذر 1403

اساسی ترین ارکان ذهن آگاهی

حتما برای شما هم پیش آمده ست که تلاش کنید که یک کاری مانند درس خواندن یا پادکست گوش دادن انجام دهید ولی بعد از یک مدت زمانی متوجه شوید که هیچ  پیشرفتی نتوانسته اید در کاری که میخواهید انجام دهید کنید در این زمان است که متوجه میشوید دچار پرش ذهن شده اید.

در نگاه اول شاید بنظر آید که این موضوع یک ساده است و اهمیت چندانی ندارد ولی همین امر ساده باعث میشود که در مراحل مختلف زندگی دچار آسیب شویم به دلیل اینکه رکن اساسی موفقیت در هر کاری تمرکز کامل بر روی آن موضوع می باشد و کسانی که دچار پرش افکار هستند می توانند که حواس خود را بر روی کاری که میخواهند انجام دهد متمرکز کند و به صورت ناخواسته ذهن آگاهی در یک جمله: یعنی توجه آگاهانه در زمان حال همراه با کنجکاوی و پذیرش، بدون اینکه در مورد خودمان یا تجاربمان قضاوت یا انتقاد کنیم. امروز در سایت روانکده  قصد داریم که به روش ها و تکنیک ها ذهن آگاهی و تقویت آن بپردازیم اگر شما هم به این موضوع علاقه مند هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

اساسی ترین ارکان ذهن آگاهی

 خود آگاهی

همین الان که دارید این مطلب را میخوانید سعی کنید که صدای های اطراف خود را بشنوید و یا توجه کنید که چه رنگ هایی در اطراف شما وجود دارند  با این تمرین شما سعی کردید که توجه خود را همزمان به دو موضوع مختلف معطوف کنید.این یک نمونه از ساده ترین ترین تمرین ها برا ذهن آگاهی میباشد. در واقع تمرین های ذهن آگاهی به این صورت هستند که سعی دارید روی یک چیز آگاهانه تمرکز کنید. شاید سوال شما این باشد که روی چه چیزی باید تمرکز انجام داد. ولی باید بدانید که فرقی ندارد و شما باید روی خود امر تمرکز کردن تمرین کنید.

انواع اهمال کاری بیشتر بخوانید: انواع اهمال کاری

تکنیک های ذهن آگاهی

  • تنفس آگاهانه
  • مشاهده­ی آگاهانه
  • هوشیاری آگاهانه
  • گوش دادن آگاهانه
  • تامل آگاهانه
  • قدردانی آگاهانه

 

ذهن انسان موجودی پیچیده و چندوجهی است که قرن ها فیلسوفان و دانشمندان را به یک اندازه در حیرت و حیرت قرار داده است. با وجود پیشرفت های باورنکردنی در درک ما از مغز و ذهن، هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد این پدیده مرموز وجود دارد. با این حال، یک عنصر اساسی ذهن وجود دارد که زیربنای تمام افکار، احساسات و رفتارهای ما است: آگاهی.
آگاهی اساسی ترین عنصر ذهن است زیرا چیزی است که به ما امکان می دهد دنیای اطراف خود را تجربه کرده و با آن تعامل داشته باشیم. در هسته خود، آگاهی آگاهی ذهنی از افکار، احساسات و احساسات ما است. این کیفیتی است که ما را از خود و اطرافمان آگاه می کند و بدون آن هیچ وسیله ای برای درک یا تفسیر جهان نخواهیم داشت.
یکی از بارزترین ویژگی های آگاهی، ماهیت ذهنی آن است. اگرچه همه ما می توانیم در مورد وجود اشیاء و رویدادهای خارجی توافق کنیم، تجربیات ما از این چیزها به شدت فردی و وابسته به دیدگاه ها و ادراکات منحصر به فرد خودمان است. این ذهنیت در جمله معروف فیلسوف فرانسوی رنه دکارت منعکس شده است، که نوشت: “Cogito, ergo sum” (من فکر می کنم، پس هستم). دکارت بر این باور بود که این واقعیت که او از افکار و تجربیات خود آگاه است تنها چیزی است که او واقعاً می تواند با اطمینان بداند.

اساسی ترین ارکان ذهن آگاهی
با وجود ماهیت ذهنی آگاهی، ویژگی های خاصی وجود دارد که در بین همه افراد مشترک است. برای مثال، آگاهی با احساس تداوم در طول زمان مشخص می شود. ما خودمان را در طول زمان موجود، با گذشته، حال و آینده درک می کنیم. این تداوم چیزی است که به ما امکان می دهد بر اساس انتظارات خود برای آینده برنامه ریزی کنیم، اهداف تعیین کنیم و اقداماتی انجام دهیم.
آگاهی نیز ارتباط نزدیکی با توجه دارد. ما توجه خود را به جنبه های خاصی از محیط یا افکار خود معطوف می کنیم و این تمرکز توجه تجربیات ما را شکل می دهد. به عنوان مثال، اگر به یک مکالمه توجه داشته باشیم، به احتمال زیاد آنچه گفته شده را به خاطر می آوریم تا اینکه با محرک های دیگر حواسمان پرت شود.
مطالعه هشیاری یک زمینه جذاب و به سرعت در حال تکامل است که پیامدهایی برای بسیاری از زمینه های تلاش انسان از جمله روانشناسی، فلسفه، علوم اعصاب و هوش مصنوعی دارد. محققان در درک همبستگی‌های عصبی آگاهی یا نواحی و فرآیندهای مغزی که با تجربیات آگاهانه مرتبط هستند، پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند.

به این مقاله امتیاز دهید

1 یک نظر

  1. محمدحسن کمالی پاسخ

    سلام وخسته نباشید،برای شروع فرآیند ازدواج محصول خیلی خوبی تولید کردید و واقعا دستتون درد نکنه،فقط ای کاشک لیست اسامی کتاب های بدرد بخور و مشکل گشا در مقوله ازدواج و سواد جنسی و… رو به به صورت pdfیا داخل یک جلسه جداگانه معرفی میکردید،چون در داخل فیلم ها حدود ۵الی۶کتاب در حوضه های محدود بیشتر معرفی نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *