در واقع رسیدن به ارگاسم هدف اصلی رابطه جنسی است و در صورتی که طرفین رابطه به صورت همزمان یا با فاصله کمی از هم ارضا شوند؛ یک رابطه جنسی موفق و باکیفیت را تجربه کرده اند. به طور معمول مدت زمانی که نیاز است یک مرد به ارگاسم برسد (البته به شرایط جسمی و سن نیز بستگی دارد) مابین ۵ تا ۱۰ دقیقه است. البته اکثر مردها تمایل دارند این مدت زمان طولانی تر شود؛ اما چیزی که اهمیت دارد همزمانی ارگاسم زوجین است. زود انزالی یا انزال زودرس مشکلی است که برخی از مردها به آن دچار هستند. این اختلال جنسی باعث می شود مرد در اوایل رابطه جنسی به صورت ناخواسته ارضا شود و دیگر نتواند شریک جنسی خود را به ارگاسم برساند. زود انزالی موجب نارضایتی جنسی دو طرف می شود. در این مقاله از سایت روانکده دلایل زود انزالی و راه های درمان انزال زودرس را بررسی خواهیم کرد.
مطلب مرتبط: چرا شوهرم زود ارضا می شود؟
فهرست مطالب
علت زود انزالی چیست؟
دلایل زیادی وجود دارند که موجب ایجاد اختلال زود انزالی در مردان می شوند؛ به طور کلی دلایل زود انزالی مردان به دو دسته دلایل روحی و روانی و دلایل فیزیکی تقسیم می شوند:
دلایل روحی و روانی زود انزالی
شرایط روحی و روانی تاثیر زیادی در وضعیت جنسی افراد دارد و اگر مرد وضعیت روحی خوبی نداشته باشد؛ اختلال زود انزالی یا بی میلی جنسی در مرد را به دنبال خواهد داشت. عوامل روانشناختی زود انزالی عبارتند از:
- فشارهای روحی و استرس حاصل از مشکلات خانوادگی و مشکلات کاری و دیگر مسائل زندگی روزمره می توانند در عملکرد جنسی و لذت جنسی تاثیر بگذارند و موجب زود انزالی شود.
- افسردگی روی تعادل هورمون ها تاثیر می گذارد و میل جنسی را در مرد کاهش داده و در نعوظ اختلال ایجاد می کند یا باعث زود انزالی می شود.
- نرسیدن مرد به بلوغ جسمی و جنسی کامل هم دلیل زود انزالی در برخی افراد است.
- کم تجربه بودن در رابطه جنسی و کنترل کم روی رابطه می تواند در رابطه جدید موجب زود انزالی شود اما اگر بعد از چندین بار رابطه جنسی زود انزالی برطرف نشود باید به فکر درمان باشید.
- تجربیات و سوء استفاده های جنسی گذشته مخصوصا تجاوز و استفاده ابزاری در دوران کودکی که در روان فرد تاثیر منفی گذاشته اند؛ به صورت ترس از رابطه جنسی و زود انزالی پدیدار می شوند.
- تحریک بیش از حد یا هیجان زیاد.
- سرکوب طولانی مدت میل جنسی.
- وجود مشکل در روابط عاطفی بین زوجین.
- اعتقاداتی در مورد رابطه جنسی که موجب حس گناه می شود.
- انتظارات و تخیلات غیر واقعی در مورد رابطه جنسی.
- نداشتن اعتماد به نفس و احساس بی کفایتی در عملکرد جنسی.
مطلب مرتبط: چرا زنان به رابطه جنسی بی میل می شوند؟
بیشتر بخوانید: درمان کاهش میل جنسی زنان
بیماری ها و دلایل فیزیکی زود انزالی
در مواردی نیز زود انزالی به دلایل مشکلات و آسیب های فیزیکی و جسمی و یا در نتیجه مصرف برخی مواد و داروها اتفاق می افتد. برخی دلایل زیست شناختی زود انزالی عبارتند از:
- نامتعادل بودن سطح هورمون ها.
- وجود التهاب و عفونت در دستگاه تناسلی و پروستات.
- بیماری هایی مثل دیابت، ام اس، مشکلات تیروئید و مشکلات پروستات.
- عوامل ارثی و ژنتیک نیز ۳۰ درصد تاثیر دارد.
- مصرف الکل و سیگار و دخانیات نیز گردش خون و تحریک اعصاب را در نواحی جنسی مختل کرده و باعث اختلال نعوظ یا زود انزالی می شوند.
- بالا رفتن سن به صورت غیر مستقیم بر مدت زمان و میزان انزال تاثیر دارد.
- اختلال در عملکرد انتقال دهنده های پیام های عصبی یا نورون های مغز.
مطلب مرتبط: دلیل ارضا نشدن زن چیست؟
راه های درمان زود انزالی چیست؟
درمان های مختلفی برای زود انزالی وجود دارند اما بهتر است قبل از هر اقدامی با پزشک یا روانشناس مشاوره داشته باشید تا علت زود انزالی ریشه یابی شود و بهترین و موثرترین روش درمان برای شما انجام گیرد. رایج ترین روش های درمان زود انزالی عبارتند از:
- تکنیک های رفتاری که مشاور به زوجین آموزش می دهد تا با آن تمرین ها انزال را به تاخیر بی اندازند و روان درمانی برای کاهش اضطراب و استرس.
- تکنیک هایی که مشاور به مرد آموزش می دهد تا با تمرین آنها؛ کنترل انزال و به تاخیر انداختن آن را یاد بگیرد.
- ورزش هایی مانند کگل که عضلات کف لگن را تقویت می کنند؛ زیرا ضعیف بودن عضلات کف لگن گاها منجر به زود انزالی می شود.
- استفاده از کاندوم برای کم کردن حساسیت آلت تناسلی؛ همچنین کاندوم هایی حاوی مواد بی حس کننده مانند بنزوکائین یا لیدوکائین در بازار موجودند که انزال را به تاخیر می اندازند.
- استفاده از کرم ها و اسپری های بی حسی که ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از رابطه برای آلت استفاده می شود تا حساسیت آلت تناسلی و تحریک پذیری کم شود؛ البته استفاده طولانی مدت از آنها عوارض دارد.
- داروهای ضد افسردگی در موارد که زودانزالی به دلیل افسردگی باشد تجویز می شوند که روی تاخیر انداختن انزال تاثیر دارند؛ پاروکستین و کلومیپرامین از جمله داروهای ضد افسردگی موثر در درمان زود انزالی می باشند.
- داروهای آرامش بخش و مسکن و ضد درد مانند ترامادول که به صورت کاذب ذهن را آرام می کنند و انزال را به عقب می اندازند.
- بعضی از داروی های درمان اختلال نعوظ مانند: ویاگرا، تادالافیل و واردنافیل برای درمان زود انزالی هم موثر هستند.
- روش های خانگی و گیاهان دارویی و کنار گذاشتن غذاهای فست فودی نیز می توانند در درمان زود انزالی کمک کننده باشند.
مطلب مرتبط: رابطه زناشویی مناسب چگونه است؟
کلام آخر
در این مقاله در مورد مشکل شایع زود انزالی مردها در رابطه جنسی صحبت کردیم و روش هایی درمانی از جمله تکنیک های کنترل نعوظ، ورزش و مشاوره و روان درمانی را خدمت شما معرفی کردیم.
دولت محترم لطفا به داد جامعه معتاد برس،لطفا لطفا، دست قاچاقچی رو قطع کن،من دیدم به کارگر که با زحمت پول درآورده و درگیر اعتیاد هست چه آشغال ی میدن
عالی بود ممنون
سلام من دانشجوی ارشد روانشناسی هستم در حال حاضر.البته من میخوام تا مقطع دکتری ادامه بدم. ایا میتونم عضو بشم؟البته رشته کارشناسی من مغایر با این رشته هست.