زندگی همیشه در حال تغییر است؛ هنگامی که با فراز و نشیب های اجتناب ناپذیر زندگی مواجه می شویم داشتن انعطاف پذیری برای ایستادگی و مقابله با چالش های جدید ضروری و کلیدی است. در این مطلب از روانکده شما را با نکاتی کاربردی برای سازگاری با تغییرات آشنا میکنیم.
سازگاری با تغییر به چه معناست؟
انطباق با تغییر مهارتی است که به شما امکان می دهد به محض ایجاد چالشهاو موقعیتهای جدید با آنها روبرو شوید. به عنوان مثال؛ ممکن است مجبور شوید سمت خود را در شرکت تغییر دهید یا شغل جدیدی را شروع کنید که نیاز به توسعه مهارتهای مختلف یا به عهده گرفتن مسئولیتهای نا آشنا دارد. به خاط داشته باشید تنها چیز ثابت در زندگی ما تغییر است.
فردی که می تواند خود را با تغییرات وفق دهد؛ این فرصت های جدید و موقعیت های در حال تغییر را بدون هراس یا ترس می پذیرد. تبدیل شدن به فردی سازگار نیازمند نگرش مثبت و تمایل به پذیرش تغییر در زمان مورد نیاز است.
مزایای سازگاری با تغییر چیست؟
چرا باید خود را با تغییر وفق دهیم؟ وقتی در برابر تغییرات آماده نباشید و مقاومت می کنید؛ هیچ کنترل یا انتخابی ندارید که چگونه می خواهید زندگی خود را ادامه دهید.
ما نمی توانیم از اتفاقات زندگی خود اجتناب کنیم، زیرا این تغییرات و رویدادها هستند که ما را به چالش می کشند و مجبور می کنند از منطقه آسایش خود خارج شویم. اگر چالش تغییر را نادیده بگیریم یا در برابر آن مقاومت کنیم؛ فرصت یادگیری و رشد را از خود سلب می کنیم و زندگی ما سخت تر می شود.
تغییر قانون زندگی است و کسانی که فقط به گذشته یا حال نگاه می کنند؛ مطمئناً آینده را از دست خواهند داد. انطباق با تغییر در هر موقعیتی می تواند برای هر فرد مفید باشد. این مهارت ضروری می تواند به شما کمک کند:
- به یک فرد بهتر و سازگار تبدیل شوید:
چنین فردی می تواند در میان تغییرات خونسردی و توانایی حل مسئله خود را حفظ کند. با استقبال از تغییر و نشان دادن طرز فکر رشد در هنگام بروز موقعیت های جدید؛ می توانید برای دیگران نمونه ای از یک فرد سازگار باشید .
- فرصتهای جدید را در آغوش بگیرید:
وقتی به تغییرات غیرمنتظره نه به عنوان مانع؛ بلکه بهعنوان راهی برای ایجاد فرصتهای جدیدی نگاه میکنید که میتواند شما را از منطقه راحتیتان خارج کند، میتوانید در برابر تغییرات مداوم انعطافپذیرتر شوید.
شما با تنظیم چارچوب ذهنی و نگرش خود به تغییرات بزرگ به عنوان یک فرصت؛ در مقابله با تغییرات خلاقتر خواهید شد.
- رفاه ذهنی خود را بهبود بخشید:
تبدیل شدن به فردی سازگارتر به شما کمک می کند تا احساسات منفی ناشی از تغییرات ناخواسته را در خود رها کنید. بازنگری در نحوه نگرش به استرس؛ تغییرات و موقعیت های جدید می تواند سلامت کلی روان شما را بهبود بخشد.
چگونه با تغییرات سازگار شویم؟
سازگار شدن با تغییرات مطمئناً همیشه آسان نیست؛ انطباق با تغییر مستلزم انعطاف پذیری و آمادگی در هنگام بروز موقعیت ها و چالش های جدید است. راه های زیادی برای تبدیل شدن به فردی که بتواند خود را با تغییرات وفق دهد وجود دارد. در اینجا 6 نکته آوردهایم که شما را قادر می سازند تا تغییرات را در زندگی خود با موفقیت تطبیق دهید و مدیریت کنید:
- نگرش مثبت داشته باشید:
ذهن خود را باز نگه دارید و همیشه در مورد تغییرات در زندگی خود مثبت نگاه کنید. با پذیرفتن این تغییرات به نفع خود یا به عنوان فرصتی برای یادگیری مهارت های جدید؛ استرس یا ترس شما اصلاح میشود.
بیشتر بخوانید: رابطه مقعدی نیاز به غسل دارد؟
- اهداف خود را در ذهن داشته باشید:
هنگامی که با چالش های جدیدی روبرو می شوید؛ اهداف، ارزش ها و آرزوهای خود را در نظر بگیرید. ممکن است با رخ دادن تغییر احساس دلسردی یا سرخوردگی کنید؛ به همین دلیل حیاتی است که در این مواقع آرزوهای خود را دوباره مرور کنید و یک برنامه جدید برای تجدید عزم و انگیزه خود برای ادامه دادن به اهدافتان تهیه کنید.
- برای تغییر برنامه ریزی کنید:
اگر تغییری را پیشبینی کنید؛ احتمال کمی دارد که در زمان وقوع آن ناامیدی را تجربه کنید. برای تغییر همه چیز برنامه ریزی کنید و موقعیت های جدید را در زندگی خود پیش بینی نمایید.
- طرز فکرتان را در مورد قدرت انتخاب تغییر دهید:
ترس و باورهای محدود کننده ما زمانی وارد عمل می شوند که با پیامدهای مخرب تغییر مواجه شویم. گریزی از این واقعیت نیست که تغییر یک اختلال است و احساس ناراحتی و ترس دارد. با این حال؛ این قدرت انتخاب ما است که ما را قادر می سازد تا تغییرات مثبت را در زندگی خود فعال کنیم.
اراده ناخودآگاه ما ناشناختهها را دوست ندارد و میخواهد ما در منطقه امن خود زندگی کنیم؛ اما هرچه بیشتر از قدرت انتخاب خود استفاده کنیم و ذهنیت خود را بیشتر بر روی سازگاری مثبت با تغییرات متمرکز نماییم، در مواجهه با تأثیری که تغییر بر زندگی ما خواهد گذاشت انعطافپذیرتر خواهیم بود.
- در زندگی معنا پیدا کنید:
از منطقه راحتی خود خارج شوید؛ زیرا مناطق آسایش شما جایی هستند که رویاهای تحقق نیافته شما در آن دفن شده اند و دشمنان موفقیت شما هستند.
دانستن اینکه چه چیزی در زندگی شما مهم است؛ به شما هدف می دهد و مسیر زندگیتان را تعیین می کند. با داشتن هدف و معنا در زندگی؛ وضوح، تمرکز و شهامت لازم برای خارج شدن از منطقه امن و مدیریت تغییرات در جهت موفقیت در زندگی را خواهید داشت.
- با خودتان مهربان باشید:
در زمانهای تغییر طبیعی است که احساس کنیم کنترل نداریم. به یاد داشته باشید که در این مواقع به خودتان استراحت بدهید و با خودتان مهربان باشید و خنده را فراموش نکنید.
مطالب دیگر
۲۰ راهکار عالی برای کاهش استرس
کلام آخر
در این مطلب از سایت روانکده به برسی این موضوع که چگونه با تغییرات سازگار شویم و مطالبی همچون موارد … پرداختیم امیدواریم این مطلب از سایت روانکده همانند دیگر مطالب سایت برای شما عزیزان مفید واقع گردد. همچنین شما می توانید نظرات خود را در رابطه با این موضوع با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید