هر فردی در طول زندگی خوشحالی و افسردگی ناشی از حوادث، مشکلات، تنهایی و… را به صورت مقطعی تجربه کرده که با نواع رفتار ها و روش ها و حضور موثر در بین افراد و جامعه به وقایع زندگی روزمره تبدیل شده اند اما در برخی از افراد این نوع حس و حال ها از دیگر افراد جامعه و یا خانواده تشدید دار تر است.
در این نوع افراد احساس خوشحالی و افسردگی از مدت زمان بسیاری برخوردار است و به نوعی ثباتی دربین اخلاقیت و نوع تفکرات این افراد وجود ندارد. اختلال شخصیت دو قطبی در افرد مبتلا به این نوع اختلال نوعی بی ثباتی در علایق و رفتار ها ایجاد می کند به گونه ای که در صورت عدم شناسایی این اختلال که عموما علائم آن از سنین 25 سالگی به بعد در افراد متلا شروع به بروز می کند می تواند زندگی و روابط افراد مبتلا را دچار خطرات بزرگی کند.
پس چرا که افراد مبتلا به اختلال شخصیت دو قطبی برای کنترل این اختلال و ادامه روند زندگی خود بهتر است اطلاعات کافی از این اختلال بدست آورده و راه های کنترل این اختلال را بدانند زیرا در حال حاظر درمانی برای این نوع اختلال کشف یا اختراع نشده است.
مطالب مرتبط:
شرایط بارداری برای بانوان دارای اختلال دو قطبی
عاقبت بیماران دو قطبی چه می شود؟
فهرست مطالب
اختلال شخصیت دوقطبی در کودکان
این مسئله که نشانه های اختلال خصیت دوقطبی در افراد عموما از سنین 25 سالگی به بعد بروز داده می شود به این معنا نیست که کودکان در خطر مواجه ا این اختلال نیستند بلکه کودکانی که در سنین کم به این اختلال مبتلا می شوند از نشانه هایی با سیر تشدید بیشتری برخوردار هستند که شناسایی و دانستن راه های درست کنترل ایت اختلال در کودکان مسیر زندگی این افراد را از کودکی تغیر می دهد.
انواع شخصیت دو قطبی
افراد مبتلا به اختلال شخصیت دو قطبی عموما از چهار دسته بندی اختلال دو قطب رنج می برند که در ادامه به معرفی و وبررسی هر کدام از این حالات می پردازیم.
نوع اول
در این نوع اختلال شخصیت دو قطبی فرد مبتلا به نوع اول این اختلال حداقل هفت روز دوره شیدایی (مانیا) را سپری می کند که امکان دارد قبل از دوره شیدایی دوره افسردگی را نیز سپری کرده باشد. در این نوع این مسئله هم امکان پذیر است که شدت علائم شیدای در فرد به گونه ای شدید باشد که فرد نیاز بستری شدن در بیمارستان را داشته باشد.
نوع دوم
در این نوع اختلال شخصیت مرزی مدت زمان افسردگی حداقل یکماه بوده که فرد به همراه دوره افسردگی نیمه دوره ای از شیدایی را نیز تجربه می کند.
نوع دوره ای یا سیکلوتیمیا
نوع سیکلوتیمیا نوعی از اختلال شخصیت دوقطبی است که فرد دوره کوتاه مدت تری از افسردگی و نیمه شیدای را نسبت به نوع اول و دوم تجربه می کند.
نوع چهارم
نوع چهارم از اختلال شخصیتی دو قطبی ترکیبی از سه دوره ابتدایی این اختلال است که فرد با مدت مان و شدت های مفوت آن را تجربه می کند.
مطالب مرتبط:
تفاوت اختلال شخصیت مرزی و دو قطبی
طول عمر بیماران دو قطبی چقدر است؟
علل اختلال شخصیت دوقطبی
بنابه تحقیقات و پژوهشات گسترده توسط متخصصان و جامعه پزشکی پیرامون علل ایجاد اختلال شخصیت دو قطبی تنها به یک نظر کلی و واحد دست یافتند که دلایل مشخص و قطعی باعث بروز این اختلال در افراد نمی شود تنها برخی از این دلایلی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم در ایجاد این اختلال شخصیت دوقطبی نقش دارند.
- دلایل ژنتیکی مانند اختلالت ژنتیکی
- اختلالات روحی، اضطرابی و روانی
- تفاوت در شکل کلی مغز در افراد مبتلا به اختلال
- و…
علائم اختلال شخصیت دو قطبی
بیماری اختلال شخصیت دو قطبی از علائم بسیاری در انواع افراد مبتلا با انواع تیپ های شخصیتی برخرودار است که به نوعی که برخی اشتراکات در بین این علائم وجود دارند که در ادامه به معرفی شایع ترین علائم می پردازیم:
بیشتر بخوانید: شوهرم هیچ وقت ازم حمایت نمیکنه چیکار کنم؟
- بی خوابی یا پرخوابی
- تفکر و اقدام به خودکشی های مکرر
- احساس اضطراب، ناراحتی و پوچی
- بی انگیزگی و بی میلی
- بی قراری روانی یا کندی روانی
- عدم تمرکز در مسائل
- و…
مطالب مرتبط:
شوک درمانی در بیماران دو قطبی چگونه است؟
از کجا بفهمیم بیماری دو قطبی داریم؟
تاثیر اختلال شخصیتی دوقطبی در ازدواج و طلاق
در مسئله ازدواج با افراد مبتلا به اختلال خصیت دوقطبی ابتدا باید اطلاعات کافی در مورد نشانه ها و نوع رفتار این نوع افراد داشته باشد و انجام این مطالعات و دانستن آنها چیزی از رنجی که در طو زندگی در کنار این افراد مبتلا تجربه خاوهید کرد کم نمی کند.
چرا که افراد مبتلا عموما در سنین نوجوانی و 25 سال به بعد علائم بیماری و اختلال را یروز می دهند و همین مسئله برای تشخیص افراد مبتلا به دوقطبی نتطه مثبتی است زیرا در حقیقت اکثر روابط و ازدواج های ا افراد مبتلا به بیماری دوقطبی ثمره و پایان خوشی در انتظار ندارند و در سال های ابتدایی پس از رفتار های ضد و نقیضی که از سوی فرد مبتلا مشاهده خواهید کرد تصمیمی سخت به طلاق خواهید گرفت.
عشق در بیماران دوقطبی چگونه است؟
مانند سایر افراد هر جامعه، بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی می توانند در روابط عاطفی شرکت کنند و عشق را تجربه کنند. اما به دلیل شرایط ذهنی خاص ، احساسات آنها ممکن است بیشتر از حد معمول نوسان داشته باشد و این باعث می شود رابطه آنها ناپایدار باشد.
اما وجود این مشکلات به معنای این نیست که آنها نمی توانند کسی را دوست داشته باشند. در مقابل، تحقیقات نشان می دهد که اگر در اطراف بیماران مبتلا به اختلالات عاطفی دو طرفه ، پشتیبانی و سیستم عاطفی مناسبی وجود داشته باشد ، می توانند بهتر با این بیماری کنار بیایند.
مطالب مرتبط:
خیانت در بیماران دو قطبی
اما نکته مهم این است که علائم اختلال دوقطبی باعث فقدان و عدم وابستگی عاطفی بین زوجین می شود و این عدم وابستگی به مرور زمان منجر به افسردگی در طرف مقابل یا تلاش برای برقراری رابطه متفاوت با فرد دیگری می شود.
خیانت در بین افراد دوقطبی درصد بیشتری نسبت به سایر افراد دارد و به همین دلیل است که این بیماری باید قبل از ازدواج در این افراد درمان شود.
خیانت یک فرد دوقطبی به همسر یکی از علل شایع عدم تمرکز فرد به وعده ها و عهد و پیمان هایی است که با همسرش بسته است و در موقعیت های مختلف رفتاری فعال و عاطفی پیدا می کند.
مطالب مرتبط:
تفاوت و شباهت اختلال شخصیتی مرزی و دوقطبی
کلام آخر
ما در مطالب بالا به همراه روانکده به بررسی موضوعاتی مانند اختلال شخصیت دوقطبی در کودکان، انواع شخصیت دو قطبی، علل اختلال شخصیت دوقطبی، علائم اختلال شخصیت دو قطبی، عشق در بیماران دوقطبی چگونه است؟، خیانت در بیماران دو قطبی و بسیاری موضوعات دیگر پرداختیم تا با مطالعه این مطلب اطلاعات دقیق و کامل در مورد سوالات خود داشته باشید.
سلام
این دوره دقیقا چه زمانی شروع شده؟