اختلال شخصیت مرزی از زمانی که برای اولین بار در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی در سال 1980 شناسایی شد، یک تشخیص بحث برانگیز بوده است.
فهرست مطالب
چگونه اختلال شخصیت دو قطبی و مرزی مشابه هستند؟
دلیل اصلی که برخی از متخصصان پیشنهاد کرده اند که شخصیت مرزی و اختلال دو قطبی ممکن است مرتبط باشند این است که ویژگی مشترک بی ثباتی خلقی دارند. اختلال دو قطبی با تغییر خلق و خو از افسردگی به شیدایی، خلق و خوی که با شادی، کاهش نیاز به خواب و افزایش فعالیت مشخص می شود یا هیپومانیا که شبیه شیدایی است، اما شدت کم تری دارد، همراه است.
شخصیت مرزی همچنین با تغییرات خلقی مرتبط است، که گاهی اوقات اختلال در تنظیم عاطفی یا بی ثباتی عاطفی نامیده می شود. افراد مبتلا به شخصیت مرزی اغلب می توانند در عرض چند دقیقه از احساس خوب به احساس ناراحتی شدید تغییر کنند. رفتار تکانشی نیز اغلب توسط افراد مبتلا به اختلال دو قطبی و افراد مبتلا به شخصیت مرزی تجربه می شود.
چگونه اختلال شخصیت دو قطبی و مرزی متفاوت است؟
پس تفاوت بین شخصیت مرزی و اختلال دو قطبی چیست؟ برخی از اجزای اصلی این دو را از هم جدا می کنند.
- کیفیت: در حالی که اختلالات هر دو با تغییرات خلقی مشخص می شوند، کیفیت تغییرات خلقی می تواند بسیار متفاوت باشد. افراد مبتلا به اختلال دو قطبی تمایل به تجربه شیدایی و افسردگی دارند در حالی که افراد مبتلا به شخصیت مرزی درد عاطفی شدید و احساس پوچی، نا امیدی، خشم و تنهایی را تجربه می کنند.
- زمان: در شخصیت مرزی، تغییرات خلقی اغلب کوتاه مدت است. ممکن است هر بار فقط چند ساعت دوام بیاورند. در مقابل، تغییرات خلقی در اختلال دو قطبی معمولا برای روز ها یا حتی هفته ها ادامه دارد.
- علت: تغییرات خلقی در شخصیت مرزی معمولا در واکنش به یک عامل استرس زای محیطی است، مانند مشاجره با یکی از عزیزان، در حالی که تغییرات خلقی در اختلال دو قطبی ممکن است غیر عادی رخ دهد.
- درجه: تغییرات خلقی معمولی شخصیت مرزی به ندرت شامل شادی می شود. معمولا تغییر از احساس خوب به احساس ناراحتی است، اما در اختلال دو قطبی تغییرات خلقی در هر دو سو اتفاق می افتد است.
اگرچه هنوز مشخص نیست، تحقیقات رابطه قوی بین شخصیت مرزی و اختلال دو قطبی پیدا نشده است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افراد مبتلا به شخصیت مرزی با نرخ بالا تری نسبت به افراد مبتلا به سایر اختلالات شخصیتی، ممکن است به اختلال دو قطبی دچار شوند.
یک مطالعه نشان داد که حدود 20 درصد از افراد مبتلا به شخصیت مرزی به اختلال دو قطبی نیز مبتلا هستند. تنها حدود 10 درصد از افراد مبتلا به سایر اختلالات شخصیتی نیز دارای تشخیص اختلال دو قطبی هستند.
مطالعه دیگری به بررسی افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی و اختلال دو قطبی در یک بازه زمانی 10 ساله پرداخت. نتایج نشان داد که اختلالات به نظر کاملا مستقل هستند. نویسندگان این مطالعه تاکید کردند که درمان هر اختلال به صورت جداگانه برای بهترین شانس برای تسکین علائم بسیار مهم است.
تاکنون، تحقیقات کافی برای نشان دادن ارتباط شخصیت مرزی و اختلال دو قطبی وجود ندارد. اگرچه قطعا برخی از ویژگی های مشترک وجود دارد، اما تفاوت های مشخصی نیز بین شخصیت مرزی و اختلال دو قطبی وجود دارد.
همچنین، وقوع هم زمان شخصیت مرزی و اختلال دو قطبی به اندازه کافی بزرگ نیست که نشان دهد این دو اختلال با هم مرتبط هستند. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع مورد نیاز است. ممکن است تحقیقات آینده، به عنوان مثال، در مورد علل ژنتیکی و بیولوژیکی شخصیت مرزی و اختلال دو قطبی، ممکن است برخی از روابط کشف نشده بین این دو بیماری را نشان دهد.
بیشتر بخوانید: آیا دوست پسر داشتن گناه است؟
ازدواج با اختلال شخصیت مرزی
ازدواج با فردی با اختلال شخصیت مرزی چگونه است؟ اثرات شخصیت مرزی در روابط صمیمانه شدید تر است. رابطه همسری شاید صمیمی ترین رابطه بین تمام رابطه ها باشد. این به این دلیل است که افراد مبتلا به شخصیت مرزی تقریبا همیشه از احساس دردناک پوچی رنج می برند. آن ها نا امیدانه به دنبال دیگران می گردند تا آن ها را به صورت کامل احساس کنند.
مکانیسم دفاعی در اختلال شخصیت مرزی
تقسیم شدن یک مکانیسم دفاعی در نظر گرفته می شود که به وسیله آن افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی می توانند افراد، رویداد ها یا حتی خودشان را به صورت همه یا هیچ ببینند. تقسیم به آن ها این امکان را می دهد که به راحتی چیز هایی را که به عنوان «بد» تعیین کرده اند کنار بگذارند و چیز هایی را که «خوب» می دانند، بپذیرند، حتی اگر آن چیز ها مضر یا خطرناک باشند.
اختلال شخصیت مرزی خاموش
اختلال شخصیت مرزی خاموش یا آرام نوعی شخصیت مرزی است که در آن فرد احساسات شدید خود مانند شرم، خشم، غم و اندوه و بیشتر را به سمت خود هدایت می کند. با سایر اشکال شخصیت مرزی، یک فرد ممکن است احساسات شدیدی را که در اطرافیان خود احساس می کند، دریافت کند.
فردی که با اختلال شخصیت مرزی خاموش زندگی می کند، معمولا احساسات خود را درونی می کند، که باعث ایجاد احساسات نامرئی آشفتگی می شود که می تواند زندگی را بسیار دشوار کند.
افراد مبتلا به شخصیت مرزی خاموش ممکن است در بیرون عملکرد بالایی داشته باشند. با این حال در درون، اغلب با حملات شدید شرم، نفرت از خود، ترس از رها شدن، نوسانات خلقی، وابستگی عاطفی وسواس گونه به دیگران و بسیاری از علائم ناتوان کننده دیگر روبرو هستند.
فردی که شخصیت مرزی خاموش دارد، معمولا می تواند علائم خود را راحت تر از سایر انواع شخصیت مرزی پنهان کند، که می تواند به فرد اجازه دهد ظاهرا در حرفه ای، روابط و زندگی خود عمل کند. با این حال، فقط به این دلیل که کسی می تواند ظاهرا کارآمد به نظر برسد، به این معنی نیست که از درون خوب است.
من چند هفته ای هست با درد خیلی آزاردهنده و سوزناک همراه هستم بهم گفتند که اختلال دو قطبی دارم خواستم بدونم آیا این اختلال ربطی به این درد های من که در سرتاسر بدنم حس میشه هم داره؟
این درد ها یکی دو دقیقه طول میکشه حالت سوزش و گز گز ایجاد میکند
ممنون میشم راهنماییم کنید
طرح مقاله خیلی خوبی بود
ممنون از سایت خوبتون
سلام مقاله خوب و جامعی بود ای کاش چند مورد هم از علایق افراد باهوش رو ذکر میکردید تا بهتر متوجه بشیم که چقدر باهوش هستیم یا نیستیم ممنونم از سایت خوب گام برتر
سلام من تازه خوندم ببینم چی میشه هرکاری کردم نتونستم عادت خودم رو کنار بزارم امیدوارم با این روش ها بشه