ما در مطالب قبلی به برسی چند نمونه از فوبیا های رایج پرداختیم ، در این مطلب از روانکده نیز در نظر داریم شما را با یکی دیگر از فوبیا های رایج و عجیب آشنا کنیم ، با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
کولروفوبیا یا همان فوبیای ترس از دلقک چیست؟
کولروفوبیا فوبیای ترس از دلقک ها است. کودکان و بزرگسالانی که از دلقک ها میترسند، ممکن است وقتی دلقکها را حضوری می بینند یا تصاویر یا فیلم هایی را از دلقک ها را مشاهده می کنند، واکنش های شدید و غیرمنطقی را تجربه کنند که برای برخی ممکن است خنده دار باشد. کسی که از دلقک ها می ترسد کولروفوبیک است. آنها ممکن است برای اجتناب از قرار گرفتن در معرض دلقک ها از راه خود خارج شوند.
رویدادی هایی که یک دلقک ممکن است باعث ایجاد کولروفوبیا شود ، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جشن تولد
- جشن هالووین
- سیرک ها
- نمایشگاه ها
- جشنواره ها
- رستوران های فست فودی که از دلقک ها به عنوان شادی کودکان استفاده می کنند.
- فیلم ها، برنامه های تلویزیونی،، بیلبوردها و تبلیغات.
ترس از دلقک چقدر رایج است؟
مطالعات کمی در مورد کولروفوبیا وجود دارد. برخی از کارشناسان معتقدند از هر 10 بزرگسال، 1 نفر از دلقک می ترسد. یک مطالعه بر روی کودکان بستری در بیمارستان نشان داد که تقریباً از هر 1000 کودک، 10 نفر، که بیشتر آنها دختر بودند، از دلقکی که بیمارستان برای تشویق آنها آورده بود، می ترسیدند.
چه کسانی در معرض خطر کولروفوبیا هستند؟
کولروفوبیا همه سنین و جنسیت ها را تحت تاثیر قرار می دهد، اگرچه زنان ممکن است بیشتر از دلقک ها بترسند. محققان علائم کولروفوبیا را در کودکان 3 ساله مشاهده کرده اند. اگر قبلاً یک اختلال اضطرابی یا فوبیاهای دیگر دارید، ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به فوبیای کروفوبیا مبتلا شوید.
همچنین بهتر است بدانید افراد مبتلا به کولروفوبیا ممکن است به آرایش رنگارنگ یک دلقک واکنش نشان دهند. این لباس مبدل ویژگی های صورت دلقک را پنهان می کند و حالات چهره را مخدوش می کند و باعث ایجاد احساس بی اعتمادی می شود.
علائم کولروفوبیا چیست؟
کودکان و بزرگسالان مبتلا به کولروفوبیا ممکن است سعی کنند از دلقک دور شوند، پشت یک فرد یا شی پنهان شوند یا چشمان خود را بپوشانند تا مجبور نباشند دلقک را ببینند. یک کودک ممکن است گریه کند. گاهی اوقات، فقط احتمال دیدن یک دلقک باعث واکنش اضطراب در فرد می شود. علائم کولروفوبیا عبارتند از:
- تنفس سریع
- افزایش ضربان قلب.
- احساس وحشت شدید.
- پوست رنگ پریده.
- تعریق شدید
- حالت تهوع.
- لرزیدن یا لرزش.
- سرگیجه
- غش
- تشنج
- تنگی نفس و… از جمله رایج ترین علائم ترس از دلقک ها به شمار می روند.
کولروفوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟
شاید برایتان جالب یا عجیب باشد ولی تاکنون هیچ گونه معیاری برای تشخیص فوبیای دلقک وجود ندارد . مگر اینکه فرد را در شرایطی قرار دهند ، این گونه به طور تقریب می توان تشخیص داد که آیا فرد از دلقک می ترسد یا نه.
از جمله روش های متدوال و عمومی برای تشخیص فوبیای کولروفوبیا عبارتند از :
بیشتر بخوانید: با افراد خسیس چگونه باید رفتار کرد؟
- فوبیای کولروفوبیا زمانی رخ می دهد که یک دلقک یا تصویر آن را می بینید.
- فوبیای کولروفوبیا باعث می شود از موقعیت های خاصی مانند مهمانی ها یا فیلم ها اجتناب کنید.
- فوبیای کولروفوبیا پریشانی شدیدی را به همراه دارد که با خطر واقعی همخوانی ندارد.
- فوبیای کولروفوبیا کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
کولروفوبیا چگونه درمان می شود؟
درمان خاصی برای کولروفوبیا وجود ندارد. اگر فوبیا کیفیت زندگی شما را مختل کند، مواجهه درمانی با یک متخصص سلامت روان ممکن است به شما کمک کند. مواجهه درمانی نوعی روان درمانی یا گفتار درمانی است. این نوع درمان می تواند به 9 نفر از هر 10 نفر برای غلبه بر فوبیای خاص کمک کند.
مواجهه درمانی شامل قرار گرفتن تدریجی و مکرر با تصاویر یا موقعیت هایی است که علائم کولروفوبیا را تحریک می کند. این فرآیند شامل:
- یادگیری تکنیک های تنفس و آرامش برای استفاده قبل و در حین قرار گرفتن در معرض دلقک ها است.
- مشاهده تصاویر یا فیلم های دلقک ها
- به تدریج به سمت قرار گرفتن در همان منطقه ای که یک دلقک است پیشرفت می کند.
- در نهایت، بودن در کنار یک دلقک یا در دست گرفتن و مشاهده تصویر یک دلقک.
- داروهای ضد اضطراب معمولاً برای اختلالات فوبی خاص مفید یا مورد نیاز نیستند. در شرایط خاص، مانند در طول هالووین که بسیاری از افراد لباس دلقک می پوشند، یک داروی ضد اضطراب ممکن است به شما کمک کند احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
چه زمانی ضروری است به پزشک مراجعه کنید؟
اگر علائمی که در لیست زیر به آن ها می پردازیم در شما در هنگام مواجه با دلقک رخ داد بایستی هر چه سریع تر به نزدیک تر مرکز درمانی مراجعه کنید.
- تپش های نا منظم
- تنگی نفس
- درد در قفسه سینه
- تشنج
- غش کردن
- وحشت زدگی بسیار زباد
- نا توانی در صحبت کردن
- اضطراب
- لرزش دست و پا و … از جمله مواردی هستند که در صورت مشاهده این موارد بایستی هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید تا با دریافت آرام بخش بتوانید به حالت نرمال برگردید.
نکته: هیچ گاه از روی شوخی اشخاص را در موقعیتی که می دانید از آن فوبیا دارند قرار ندهید ، چرا که ترس بیش از اندازه حتی می تواند منجر به مرگ و ایست قلبی و سکته مغزی شود.
مطالب مرتبط
ترس از زنبور یا ملیسوفوبیا چیست؟
هافوفوبیا یا ترس از لمس شدن چیست
کلام آخر
ما در این مطلب از روانکده به برسی موضوع ترس از دلقک ، راه های درمان و … پرداختیم امیدواریم این مطلب از سایت روانکده همانند دیگر مطالب سایت برای شما عزیزان مفید واقع گردد. همچنین شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید