تاریخ امروز :7 آذر 1403
چگونه بلوغ را به پسرم توضیح دهم؟

چگونه بلوغ را به پسرم توضیح دهم؟

بلوغ دورانی است که برای دختران و پسران در بازه های سنی خاص رخ می دهد و تغییرات زیادی را به همراه دارد. این دوران در دختران قبل از پسران رخ می دهد و والدین وظیفه دارند از نحوه ی رفتار صحیح با فرزندان خود در دوران بلوغ آشنا باشند تا فرزندشان بتوانند به آسانی این دوره را بگذارنند. در این مقاله از سایت روانکده به بررسی مبحث چگونگی برخورد والدین با فرزند خود در سن بلوغ خواهیم پرداخت. این مقاله کمک بسیار زیادی به والدینی که فرزندشان در دوران بلوغ هستند خواهد کرد.

دوران بلوغ چیست؟

رابطه بین فرزندان و والدین از زمان تولد کودک شروع می شود و زمانی که این رابطه به درستی تشکیل بیابد والدین در زمان بلوغ می توانند به راحتی با فرزندانشان ارتباط برقرار کنند. وقتی زمانی که در مورد بلوغ با والدین حرف می زنیم، می گویند فرزند ما قبلا حرف گوش کن بود ولی الان دچار پرخاشگری، بی صبره و عصبانیت شده است و یا می گویند فرزندانشان زود ناراحت می شوند و می خواهند ادای بزرگتر ها را بدهند.

بیشتر بخوانید: از کجا بفهم دوست پسرم بهم خیانت می کند؟

در دوران بلوغ کودکان دچار تغییرات هورمونی می شود که باعث رشد بیشتر آن ها و تغییراتی در جسم آن ها  می شود همچنین به دلیل دوران بلوغ کودکان رفتار های عجیب و غریبی از خود نشان می دهند که والدین تا به حال آن را ندیده‌اند.

با فرزند خود در دوران بلوغ چگونه رفتار کنیم؟

با فرزند خود در دوران بلوغ چگونه رفتار کنیم؟

همانطور که گفتیم بلوغ دورانی است که بدن کودک به بدن بزرگسال تبدیل می شود تا فرد بتواند به تولید مثل بپردازد اما در این دوران علاوه بر به وجود آمدن تغییرات در بدنشان دچار تغییرات رفتاری نیز می شوند به همین دلیل والدین باید طرز صحیح رفتار با فرزندان خود در این دوران را بدانند که در ادامه به بررسی بیشتر راه ها و مدل های صحیح رفتار با فرزندان در دوران بلوغ خواهیم پرداخت.

او را با دیگران مقایسه نکنید

یکی از رفتار ها بد والدین که باعث آزرده شدن فرزندان می شود مقایسه آن ها با همسن و سالان فرزندشان استکه باعث اتمام صبر آن و بروز رفتار هایی مثل گستاخی و سر کشی فرزندان می شود همچنین فرزند هم شروع به مقایسه والدین خود با والدین دوستان خود می شود که باعث می شود فرزندان پر توقع باشند و نا فرمانی کنند.

پرخاشگری نکنید

سعی کنید با فرزندان خود که در دوران بلوغ هستند پرخاشگری نکنید زیرا این مدل رفتار ها باعث می شود فرزندتان با خشم و دعوا با شما رفتار کند و این مدل رفتار ها علاوه بر این که در جامعه ی امروزی به توصیه روانشناس ممنوع شده است نتیجه درستی را به همراه ندارد.

پرخاشگری به طوری کلی رفتاری بسیار نامناسب است و سبب وارد شدن صدماتی به کودکان در دوران بلوغ می شود.

7 راز کاربردی زبان بدن افراد با اعتماد به نفس بالا بیشتر بخوانید: 7 راز کاربردی زبان بدن افراد با اعتماد به نفس بالا

بیشتر بخوانید: آیا ماری جوانا اعتیاد آور است ؟

پافشاری نکنید

در دوران بلوغ فرزند شما شاید اعتقادات و رفتار های جدیدی را نمایش دهد و شما باید به این رفتار ها و اعتقادات احترام بگذارید تا او نیز حرمت و احترام شما را نگه دارد و زمانی که خطایی انجام داد به او تذکر دهید و او را به هیچ وجح سر زنش نکنید.

با او گفت و گو کنید

سعی کنید با فرزندان خود به گونه ای رفتار کنید که با شما احساس راحتی و صمیمت داشته باشند البته برای انجام این رفتار باید از زمان بچگی تلاش کنید تا با هم صحبتی با شما به نتیجه بهتری برسد.

سوالات متداول کودکان در سن بلوغ

سوالات متداول کودکان در سن بلوغ

در دوران بلوغ به دلیل تغییر در شخصیت و رفتار کودکان و آشنا شدن با مسائل جدید سوالاتی در ذهن کودکان به وجود می آید که باید پاسخ آن ها را پیدا کنند به همین دلیل شما باید به فرزند خود از ابتدا به گونه ای رفتار کرده باشید تا بتوانید به این سوالات پاسخ دهید از سوالات متدوال کودکان در سن بلوغ می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • چرا بدن بزرگتر ها پر مو است؟
  • چرا از بدن من بو می آید؟
  • کودکان چگونه به وجود می آیند؟
  • دلایل جوش در آوردن؟
  • چرا مادر در لباس های خود وسایل عجیب نگهداری می کند؟
  • چرا قیافه ام بهم خورده است؟

چگونه با فرزند خود در دوران بلوغ حرف بزنیم؟

چگونه با فرزند خود در دوران بلوغ حرف بزنیم؟

در زمان حرف زدن با کودکان خود در دوران بلوغ به موارد زیر حتما توجه کنید:

  1. در زمان حرف زدن با کودکان خود مکالمه خود را به بحث های پیش پا افتاده محدود نکنید.
  2. به سوالات فرزند خود در موقعیت های روزانه حتما پاسخ دهید.
  3. نام های اعضای بدن فرزندانتان را به او یاد دهید و در زمان حرفزدن با او از اصطلاحات اندان های جنسی استفاده کنید.
  4. برای شروع حرف زدن در مورد بلوغ و مسائل جنسی با کودکان خود صبر نکنید زیرا کودکان قبلا این مسائل را در مدرسه و تلوزیون شنیده اند.
  5. بلوغ یک قسمت طبیعی رشد است. این را به یاد داشته باشید و به بچه های خود یادآوری کنید که همه ی انسان ها با آن روبرو می شوند و جای هیچ نگرانی نیست.
  6. در زمان حرف زدن در مورد بلوغ و مسائل جنسی خود را ناراحت و خجالت زده جلوه نکنید.

کلام آخر

بلوغ مسئله بسیار مهمی است که در زندگی تمام افراد رخ می دهد و باعث شکل گیری شخصیت فرزندتان می شود پس باید نحوه رفتار با کودکان خود در این دوران را یاد بگیرید. شما هم می توانید نظران و تجربیات خودتان را در این باره برای ما در سایت روانکده کامنت کنید.

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *