امروزه به دلیل پیشرفت و رشد بسیاری از جنبه های علمی مانند تکنولوژی در تشخیص و درمان، انواع زمینه های پزشکی و تخصصی، طراحی، ساخت و توزیع انواع دارو ها مانند مسکن ها، کنترل کننده ها و درمان کننده ها و… راه های بسیار زیادی برای مقابله، کنترل و درمان تعداد زیادی از اختلال ها، بیماری ها و انواع آنها یافت شده و امروزه از مصارف بسیاری در بین مبتلایان و تجویز از سوی پزشکان، محققان و متخصصان فعال در این زمینه دارا بوده است.
یکی از اصلی تری، شاخص ترین راه ها، روش ها و شیوه های رایج و پر کاربرد در بین جوامع پزشکی و بیماران مبتلا به انواع بیماری ها در تسکین، کنترل، مقابله و درمان انواع بیماری های شناخته شده و تشخیص داده شده بهره مندی و استفاده اصولی و منظم و البته زیر نظر پزشک معالج و متخصص از دارو ها است که توانایی تغیر روند جریان زندگی و ایجاد احساس راحتی و آرامش را دارا هستند.
هر فردی د طول زندگی تحت برخی شرایط از برخی درد های ناحیه ای در اندام های داخلی و یا اندام های جانبی خود برخوردار می شود که در این هنگام برای تسکین درد های خود از دارو های تسکین دهنده و یا همان مسکن استفاده می شود که یکی از معروف ترین و پر کاربرد ترین دارو های مسکن در تمامی جوامع داروی استامینوفن کدئین است که در ادامه مطلب به همراه روانکده به بررسی تمامی جوانب و نکات مهم در مصرف استامینوفن کدئین می پردازیم.
فهرست مطالب
- 1 موارد مصرف استامینوفن کدئین
- 2
- 3 مقدار مصرف صحیح استامینوفن کدئین
- 4 عوارض جانبی استفاده از استامینوفن کدئین
- 5
- 6 عوارضات مصرف بیش از حد استامینوفن کدئین
- 7 موارد منع یا کاهش مصرف استامینوفن کدئین
- 8 آیا استامینوفن اعتیادآور است؟
- 9
- 10 علائم اعتیاد به استامینوفن کدئین
- 11 هر قرص استامینوفن کدئین چقدر مورفین دارد؟
موارد مصرف استامینوفن کدئین
استامینوفن که با نام پاراستامول نیز شناخته می شود، یک داروی ضد درد و تب بر است که برای درمان و کاهش دردهای خفیف تا متوسط مانند سردرد، قاعدگی و سرماخوردگی، کمردرد و دندان درد، آرتروز، آنفولانزا و همچنین با هدف کاهش تب استفاده می شود.
همانطور که می دانید؛ این دارو به راحتی در دسترس است و در اکثر مغازه ها و فروشگاه ها و داروخانه ها بدون نیاز به نسخه پزشک معالج یافت می شود. با این حال، اکثر افراد، با توجه به میزان مصرف واقعی و ضروری این دارو، به محدودیت های مصرف این دارو توجه نکرده و حتی در صورت عدم استفاده قطعی از استامینوفن کدئین همه افراد جامعه از کدئین تحت تاثیر استفاده از سایر دارو ها و وجود کدئین در سایر دارو ها بهره می برند که به نوعی بدن ها و اندام های حیاتی به مصرف کدئین عادت داده می شوند.
مطلب مرتبط:
آیا استامینوفن کدئین اعتیاد آور است ؟
مقدار مصرف صحیح استامینوفن کدئین
برای نوجوانان و بزرگسالان، دوز 650 تا 1000 میلی گرم هر 4 تا 6 ساعت و در صورت نیاز می باشد. لازم به ذکر است که این مقدار برای کودکان بسیار کمتر است و بیشتر به وزن و سن آنها بستگی دارد.
با این حال، اگر از داروهای تجویزی یا بدون نسخه نیز استفاده می کنید بررسی وجود استامینوفن در دارو مصرفی ضروری است. لازم به ذکر است که استفاده زیاد و طولانی مدت از استامینوفن کدئین یا دارو های کدئین دار می تواند برای سلامتی خطرناک باشد که از جمله خطرات مصرف طولانی مدت دارو های کدئین دار یا استامینوفن کدئین می توان به آسیب رسان بودن به کبد در افراد اشاره کرد.
عوارض جانبی استفاده از استامینوفن کدئین
استامینوفن کدئین مانند همه داروها دارای عوارض جانبی است که در اکثر افراد به دلیل وجود ساختار بدنی متفاوت بروز داده نشده و در بسیاری افراد نیز این عوارضات جانبی از شایع ترین عوارض جانبی مانند درد معده، حالت تهوع و استفراغ هستند.
علاوه بر عوارضات گفته شده استامینوفن کدئین ممکن است در برخی افراد باعث جوش یا سردرد شود. لازم به ذکر است که مصرف طولانی مدت این دارو عوارض جدی تری مانند مشکلات ادراری و آسیب کلیوی را به همراه دارد.
علاوه بر این، می تواند تعداد پلاکت ها را در خون کاهش دهد که باعث کبودی یا خونریزی غیر طبیعی می شود. لازم به ذکر است که واکنش های آلرژیک مانند خارش یا تورم، تورم صورت یا دست ها و مشکلات تنفسی نیز در افراد مصرف کننده این دارو مشاهده می شود.
توصیه می شود در صورت آگاهی و تشخیص این نوع عوارض در صورت مصرف دارو های کدئین دار یا استامینوفن کدئین فوراً و در اسرع وقت برای پیشگیری از عوارضات جدی تر به پزشک معالج خود مراجعه کنید چرا که در رابطه با بروز علائم واکنش های آلرژیک، به ویژه مشکلات تنفسی، مراجعه به اورژانس ضروری است.
مطلب مرتبط:
آیا استامینوفن اعتیاد آور است ؟
عوارضات مصرف بیش از حد استامینوفن کدئین
لازم به ذکر است که در 24 ساعت اول مصرف بیش از حد استامینوفن علائمی مانند تعریق و خستگی ظاهر می شود. 24 تا 72 ساعت پس از استفاده زیاد، ممکن است مشکلات ادراری مانند ادرار کم و تیره نیز ظاهر شود.
بیشتر بخوانید: چرا درمان HIV (ایدز) دشوار است؟
سایر علائم مصرف بیش از حد استامینوفن شامل درد در سمت راست بالای بدن و زرد شدن پوست و چشم است. در واقع بعد از 72 ساعت امکان وجود خون در ادرار وجود دارد. علاوه بر این، تب ممکن است همراه با خستگی و ضعف رخ دهد.
سایر علائم مصرف بیش از حد استامینوفن شامل غش، بی خوابی، احساس گرسنگی، لرزش، تاری دید، مشکلات تنفسی، سردرد، گیجی و کما است.
در واقع، مصرف طولانی مدت این دارو حتی در صورت محدود بودن دوز، می تواند خطرات مرتبط با مصرف بیش از حد استامینوفن را ایجاد کند. اکیداً استفاده از استامینوفن برای درمان درد بیش از 10 روز و برای درمان تب بیش از 3 روز توصیه نمی شود
موارد منع یا کاهش مصرف استامینوفن کدئین
باید گفت که بزرگسالان سالم نباید بیش از 4000 میلی گرم از این دارو را در یک روز مصرف کنند. همچنین اگر فرد بالای 65 سال سن داشته باشد یا داروهای دیگری مصرف کند یا بیماری قلبی یا کلیوی داشته باشد کاهش مصرف استامینوفن کدئین ضروری است.
آیا استامینوفن اعتیادآور است؟
در واقع، بر خلاف سایر مسکن ها، استامینوفن خاصیت اعتیادآوری ندارد. اغلب، انواع خاصی از شرایط پزشکی که ممکن است به درستی تجویز نشده باشند، منجر به وابستگی به استامینوفن می شوند.
در واقع اغلب اوقات به اعتیاد به این دارو اهمیتی داده نمی شود زیرا اکثر مردم بر این باورند که استامینوفن یک داروی بی ضرر است که می توان از آن استفاده کرد و این باور باعث می شود که عوارضات ناشی از بی توجهی به میزان استفاده از این دارو در جهان گسترده باشد.
مطلب مرتبط:
لیست کامل دارو های اعصاب و روان
علائم اعتیاد به استامینوفن کدئین
اعتیاد به استامینوفن می تواند با علائم همراه باشد. لازم به ذکر است که این مصرف این دارو زمانی که به طور ناگهانی و در افرادی که به این دارو معتاد هستند قطع می شود علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ و اسهال ایجاد می کند.
لازم به ذکر است که اکثر افراد معتاد به این دارو در صورت عدم استفاده از این استامینوفن کدئین دچار سردرد می شوند. همچنین می توان در ابتدا درد را درمان کرد، اما می تواند بدتر از حد معمول باشد. نکته مهم این است که مراجعه به پزشک در زمینه بررسی مشکلات مربوط به مصرف طولانی مدت استامینوفن بسیار مهم است.
همانطور که اشاره شد؛ مردم باید از خطرات داروهای بدون نسخه آگاه باشند. به طور کلی، در صورت رعایت نکردن نسخه یا رعایت نکردن دوز ممکن است عوارض جانبی ایجاد شود.
هر قرص استامینوفن کدئین چقدر مورفین دارد؟
استامینوفن کدئین مانند تمامی دارو های تکامل یافته بسیاری از دارو های ترکیبی و مواد درمان کننده و تسکین دهنده زیادی تشکیل شده و اثر گذاری آن هم به همین دلیل است.
در جواب سوال این که استامینوفن کدئین چقدر مرفین دارد باید بگوئیم که استامینوفن کدئین بعد از ورود به بدن افراد با انجام فرایند متابولیزه شدن تبدیل به مرفین شده و روند اثر گذاری خود را شروع می کند به گونه ای که حدود 120 میلی گرم استامینوفن کدئین برابر با 10 میلی گرم مرفین است.
کلام آخر
ما در مطالب بالا به همراه روانکده به بررسی تمامی موضوعات چالش برانگیز و ایجاد کننده سوالات در مورد استامینوفن کدئین مانند موارد مصرف استامینوفن کدئین، مقدار مصرف صحیح استامینوفن کدئین، عوارض جانبی استفاده از استامینوفن کدئین، عوارضات مصرف بیش از حد استامینوفن کدئین، موارد منع یا کاهش مصرف استامینوفن کدئین، آیا استامینوفن اعتیادآور است؟، علائم اعتیاد به استامینوفن کدئین، هر قرص استامینوفن کدئین چقدر مورفین دارد؟ و بسیاری موضوعات دیگر پرداختیم تا با مطالعه این مطلب به تمامی سوالات خود در مورد استامینوفن کدئین کامل ترین پاسخ ها را یافته باشید.
سلام خسته نباشید ممنون بابت این مقاله کامل و مفید من ی مشکلی دارم و اونم اینکه وقتی ی مشتری خانم میاد مغازم استرس میگیرم و حل میشم تا حدی که ی موقع دستام هم میلرزه و البته جدیدا آقایان هم میاد هرزگاهی حل میشم و بابت این قضیه واقعادخجالت میکشم که چرا در سن ۴۰ سالگی هنوز این مشکلو دارم البته اینم باید بگم همیشه اینطوری نیست میشه گفت چند سال در میان ی مدت اینجوری میشم ممنون میشم راهکاری به من بگید سپاسگذارم
عززت نفستو بالا ببر
دوره جامع ای است. صرفا فقط چند جمله انگیزشی نیست. و راهکار نشون میده به ادم برای مشکل کمبود عزت نفس مان.
بسیار عالی بود