بدان جهت که بیماری اعتیاد به شکل گسترده ای در جامعه امروزی ترویج یافته و اغلب افراد جامعه و خانواده ها به شکل مستقیم و یا نیز غیر مستقیم با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند ؛ دارا بودن اطلاعات اولیه و صحیح در ارتباط با این موضوع میتواند بسیار مفید باشد. با روانکده همراه باشید تا این موضوع پر مخاطب را با هم بررسی کنیم
فهرست مطالب
اعتیاد قابل درمان است یا خیر ؟
لازم به ذکر است اعتیاد داشتن به انواع مواد مخدر، هر چقدر هم که دراز مدت و طولانی باشد ؛ باز هم قابل درمان است. در حقیقت به منظور ترک اعتیاد، بازه زمانی مشخصی وجود ندارد .
از عوامل تاثیر گذار در فرایند ترک مواد مخدر می توان به نوع مواد مصرفی، بازه زمانی مصرف، خصوصیات شخصیتی، حمایت های دیگران، داشتن برنامه درمانی مناسب متناسب با هر بیمار اشاره نمود.
در اصل مهم ترین موضوع در درمان بیماری اعتیاد، این است که بعد از ترخیص شدن از کلینیک ترک اعتیاد، داروهای تجویزی توسط پزشک همچنان مصرف شده و تا آن زمانی که احتیاج است؛ درمان ادامه یابد.
راه های درمان اعتیاد
امروزه تبلیغات متعددی مبنی بر ترک اعتیاد در عرض چند ساعت در فضا های گوناگون دیده می شود. در حقیقت چنین چیزی امکان پذیر نمی باشد. لازم به ذکر است که اولین قدم در فرایند ترک اعتیاد، سم زدایی می باشد که بر حسب روش های نوین درمان اعتیاد انجام می شود. این سم زدایی شامل سم زدایی کوتاه و بلند مدت است و بر حسب احتیاج بیمار در کلینیک ها و مراکز ترک اعتیاد اجرا می گردد.
این روز ها به یاری داروهای موجود ، ترک اعتیاد ، دیگر فرایندی سخت و طاقت فرسا به حساب نمی آید؛ اما ضروری است تا به این نکته هم دقت کرد که مهم ترین قسمت ترک اعتیاد، اثرات روانی و انگیزه است؛
مطلب مرتبط: عسل برای ترک دخانیات
لذا وجود داشتن روان پزشکان و روان شناسان و کمک های آنان در روند ترک، بسیار مهم می باشد. از لحاظ پزشکان متخصص در این حوزه و نیز از نظر علمی، آن بیماری بهبود یافته است که به مدت یک سال اقدام به مصرف هیچ نوع ماده مخدری نکرده باشد.
درمان اعتیاد در مراکز ترک اعتیاد
در مراکز ترک اعتیاد، علائم ترک مواد، باید در فضایی ایمن و طبی تحت کنترل باشند و با نظارت های شبانه روزی كادر پرستاري، اين علائم نباید به هيچ وجه موجب آزار و اذيت بيماران گرد . لذا و با همین هدف در همان زمان ورود بيمار به مراکز ترک اعتیاد، اقدامات پزشكي ضروری با هدف كنترل نمودن اين علائم آغاز و در تمام طول مدت بستري بيمار و نیز حتي بعد از مرخص شدن هم ادامه دار می باشند.
لازم به ذکر است بدون بهره گیری از موضوع مشاوره، فرایند درمان و نیز ترک اعتیاد، سخت تر خواهد بود . در اصل شیوه های گوناگونی به منظور ترک اعتیاد موجود می باشد که آغاز درمان بدون داشتن آمادگی فکری و ذهنی بدون فایده خواهد بود .
همانطور که می دانید ترک اعتیاد بواسطه پزشک معالج بیمار انجام می شود و نوع درمانی که بواسطه پزشک برای بیمار لحاظ می شود؛ برای هر فردی متفاوت بوده و به نوع مصرف بیمار و نیز بازه زمانی مصرفی وی وابسته می باشد.
همچنین پاسخ درمانی ای که بدن بیمار نشان می دهد ؛ با پاسخ بیمار دیگر ممکن است متفاوت باشد ؛ لذا این امکان وجود دارد تا در دوره ترک اعتیاد، روش درمان تغییر یابد. با این حال اما در حالت کلی، بهترین شیوه درمان مربوط به درمانی است که در یک مرکز و کلینیک ترک اعتیاد دارای مجوز درمانی و نیز زیر نظر پزشکان متخصص انجام شود.
از مسائلی که دارای نقش مهم و تاثیر گذار در سلامتی و روند درمان بیماران این حوزه می باشند می توان به ورزش مستمر و منظم، تغذیه سالم و نقش خانواده اشاره نمود.
بیشتر بخوانید: نام قرص های نعشه کننده
مطلب مرتبط: چگونه تست اعتیاد را منفی کنیم ؟
تاثیر سم زدایی در ترک اعتیاد
نکته قابل توجه اینجاست که اعتیاد، یک علامت مصرف نمی باشد تا چنانچه قطع گردد ؛ بگوییم بیمار بهبود یافته است . در حقیقت اعتیاد دارای عوارضی می باشد که تنها بواسطه سم زدایی برطرف نمی گردند و ضروری است تا بیمار بواسطه روحی، روانی و جسمی کاملا درمان گردد .
به علاوه اینکه باید بعد از فرایند سم زدایی، داروی نالتروکسان به مدت چندین ماه به شکل روزانه مصرف گردد و در عین حال مشاوره های هفتگی قادرند کمک های زیادی به روند درمان بیماران کنند و ضروری است تا همه این اقدامات تا مدتی ادامه دار باشند تا بیمار دچار عود یا بازگشت نشود.
سم زدایی فوق سریع در فضایی با همه تجهیزات اتاق ICU بواسطه پزشک بیهوشی صورت می گیرد . در این رابطه ضروری است تا آزمایشات کامل پیش از عمل انجام شده و نباید بیمار به صورت کامل بیهوش گردد . همچنین چنانچه بیمار دارای بیماری خاصی همچون دیابت، بیماری قلبی و … باشد ؛ نمی تواند تحت فرایند سم زدایی قرار گیرد و باید در این خصوص با پزشک خود مشورت نماید .
لازم به ذکر است آن دسته افرادی که مواد مخدر مصرف می نمایند ؛ مدت زمان درمانی کوتاه تری را در مقایسه با مصرف کنندگان مواد محرک همچون شیشه ، کوکائین ، الکل و … طی می نمایند .
معتادان به مواد مخدر، از نظر فیزیکی دچار تخریب کمتری در مقایسه با مصرف کنندگان مواد محرک می شوند ؛ به علاوه اینکه مدت زمان درمان معتادین به مواد محرک حداقل 10 روز و نیز مدت زمان درمان معتادان به مواد مخدر حداکثر10 روز می باشد .
روند درمان ترک اعتیاد
در حقیقت بي توجه بودن به ادامه روند درمان و داشتن اين تفكر نادرست كه با منفي کشتن جواب آزمايش و پاكسازی، موضوع اعتیاد بیمار به صورت كاملی درمان مي گردد ؛ می توانند موجب عود اعتیاد شوند .
مطلب مرتبط: آزمایش عدم اعتیاد برای استخدام
در اصل ضروری است تا فرایند درمان اعتياد به شکل مداومی پيگيري شده و با حضور یافتن در جلسات هفتگی گروه درماني و نیز با ادامه داشتن ويزيت هاي روانپزشک و روانشناس و نیز با مصرف نمودن به موقع و کامل داروها و انواع درمان هاي روانشناختی ، به ثبات کاملی رسد . نکته قابل توجه اینجاست که شناخت ناکافی اين بيماري، از بزرگترين دلايل عود این بیماری مي باشند .
نتیجه گیری
بر خلاف باور عموم مردم، اعتیاد قابل درمان است اما شرایطی دارد که باید رعایت شود تا فرایند بهبودی سریع تر و اصولی تر صورت گیرد؟ تجربیات شما در باره این موضوع چیست با ما در میان بگذارید. همچنین برای ارتباط و مشاوره تخصصی درباره اعتیاد می توانید با روانکده در تماس باشید.
سلام کتاب دفتر آرامش من نسخه پی دی اف هم داره که خرید کنیم ؟
♥️♥️♥️♥️