تاریخ امروز :1 آذر 1403
آیا لگزاتال اعتیاد آور است ؟

آیا لگزاتال اعتیاد آور است ؟

افسردگی در حقیقت از بیماری ‌های شایع روانی می باشد که می‌تواند دارای علت های گوناگونی باشد. لازم به ذکر است چنانچه افسردگی در مرحله حاد و یا شدید باشد؛ ضروری است تا به پزشک مراجعه نموده و از درمان‌های دارویی بهره برد.

عموما بیماران بعد از مصرف نمودن یک دوره چندین ماهه از داروهای ضد افسردگی، به بهبودی قابل توجهی دست می یابند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با یکی از این داروها با نام لگزاتال آشنا نماییم پس با روانکده همراه باشید.

آیا من به افسردگی مبتلا شده ام ؟

امکان دارد این سوال را بسیاری از خود بپرسند. با هدف اینکه متوجه شوید به این بیماری روحی مبتلا شده اید یا نه؛ ضروری است تا به علائم آن مراجعه نمایید. نداشتن انگیزه کافی برای ادامه زندگی، نداشتن تلاش، عدم دارا بودن هدف و نیز احساس بی‌ارزشی از علائم یک فرد افسرده می باشند.

آیا لگزاتال اعتیاد آور است ؟

لازم به ذکر است در اکثر مواقع فرد فقط تصور داشتن بیماری افسردگی را دارا می باشد و در بعضی مواقع نیز این علائم به دنبال یک اتفاق، بوجود آمده و موقتی هستند؛ برای مثال بعضی از خانم ها بعد از تجربه بارداری و به دنیا آمدن نوزاد خود نیز تحت عنوان افسردگی بعد از زایمان، دچار این حالات و علائم می شوند.

مطلب مرتبط: آیا قرص سرترالین اعتیاد آور است

از سایر رخداد هایی که قادرند شما را به صورت موقتی افسرده نمایند؛ از دست دادن یکی از عزیزان و یا نیز رخ دادن حوادث ناگوار می باشد. با هدف رهایی یافتن از اینچنین شرایطی ضروری است تا سبک زندگی خود را تغییر بدهید. در حقیقت تعیین نمودن هدف برای زندگی، انجام دادن ورزش به صورت منظم و دارا بودن یک تغذیه سالم به دور از پرخوری همگی قادرند به روند درمانی شما کمک نمایند.

گفتنی است در صورتی که با رعایت نمودن این نکات همچنان از افسردگی رنج‌ می‌برید؛ توصیه می گردد در سریع ترین زمان ممکنه به یک روانپزشک و یا روانشناس مراجعه نموده و تا بهبودی کامل زیر نظر وی بوده و از دستورات او پیروی نمایید.

داروی لگزاتال چه دارویی می باشد ؟

لگزاتال با نام های تجاری سلکسا و سیتالوپرام از داروهای ضدافسردگی می باشد که با هدف درمان نمودن افسردگی ‌های به نسبت شدید از آن بهره گرفته می شود. از آنجایی‌که مصرف نمودن دارو های ضد افسردگی دارای حساسیت بالایی برخوردار است؛ به هیچ وجه نباید این دارو ها به صورت خودسرانه استفاده شوند.

مصرف داروی لگزتال حتما باید زیر نظر پزشک باشد

بیشتر بخوانید: اختلال خلقی دیس تایمی ( افسرده خویی) چیست؟ از تشخیص تا درمان

عوارض جانبی داروی لگزاتال

از عوارض جانبی این دارو می توان به لرزش بدن، کم شدن میل جنسی، احساس خواب‌ آلودگی و مشکلات خواب، پایین آمدن فشار خون، سردرد، کم شدن اشتها، خشکی دهان، اسهال، حالت تهوع، اسهال، گیجی سر، تب کردن، تاری دید، ایجاد سینوزیت و آبریزش بینی، عرق کردن بدن بیشتر از حد معمول، ضربان قلب سریع، احساس درد در شکم و افزایشبزاق دهان اشاره کرد.

تداخلات دارویی

در حقیقت لگزاتال با دارو هایی همچون دارو های قلبی، داروهای خواب‌آور، داروهای سردرد میگرنی، سایر داروهای ضدافسردگی، دارو های ضد تشنج، ایزوکاربوکازید، دارو های آرامش عضله یا ضد اضطراب، لینزولید، داروهای سرفه، پیموزاید، ملوکسیکام، تزریق متیلن آبی، اندومتاسین، لیتیوم، دیکلوفناک، تریپتوفان، سلکوکسیب، وارفارین، ناپروکسن، کومادین، ایبوپروفن، یانوتون، دارو های مسکن و ضد درد همچون آسپرین، فنلزین و الکل دارای تداخل می باشد.

آیا لگزاتال اعتیاد آور است ؟

مطلب مرتبط: آیا فلوکستین اعتیاد آور است؟

میزان و طریقه مصرف لگزاتال

دز مصرفی این دارو برای بیماران گوناگون و با توجه به مقدار افسردگی و عوامل متعدد دیگر، متفاوت بوده و بواسطه پزشک تعیین می گردد.

نکات مهم در ارتباط با مصرف داروی لگزاتال

  • 1) این دارو را دقیقا بر حسب دستور پزشک مصرف نمایید.
  • 2) چنانچه بعد از مصرف نمودن این دارو دچار گرفتگی شدید معده، تنگی نفس و یا نیز درد شدید، به پزشک معالج خود اطلاع رسانی کنید؛ به علاوه اینکه اگر بثورات پوستی، کهیر و یا هر نوع واکنش آلرژیک به این دارو را مشاهده نمودید؛ از مصرف نمودن آن خودداری کرده و به پزشک مراجعه کنید.
  • 3) بهتر است فهرست همه دارو های مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید؛ چراکه این امکان وجود دارد بعضی از دارو ها، اثرگذاری داروی لگزاتال را کم یا زیاد کنند.
  • 4) توصیه می گردد پیش از مصرف نمودن این دارو، هر نوع سابقه بیماری که داشته‌اید را به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
  • 5) با توجه به رخ دادن افکار خودکشی، ضروری است تا در طی مصرف این دارو به تغییرات خلق و خو و علائم بیمار، توجه داشته باشید.
  • 6) در صورتی که با مصرف نمودن این دارو به هر نوع علائمی همچون تغییرات رفتاری ، اضطراب، حملات هراس، خواب‌آلودگی، تحریک‌پذیری و بی‌قراری مبتلا گشتید؛ مصرف این دارو را قطع نموده و در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.
  • 7) لازم به ذکر است این دارو نباید برای افراد کمتر از 18 سال بدون توصیه پزشک، استفاده گردد؛ به علاوه اینکه این دارو برای استفاده در کودکان، تایید نشده است.
  • 8) چنانچه به بیماری ‌هایی همچون  بیماری روحی یا روانی، بیماری کبد و کلیه، بیماری قلبی، تشنج یا صرع، خونریزی یا لخته شدن خون، آب سیاه، اختلال دوقطبی یا سابقه مصرف مواد مخدر دچار هستید؛ بهتر است پیش از مصرف نمودن این دارو با پزشک در این‌ مورد صحبت کنید.
  • 9) در صورتی که باردار می باشید؛ بدون مشاوره با پزشک خود، مصرف لگزاتال را آغاز نکنید؛ چرا که مصرف نمودن آن در دوران بارداری امکان دارد موجب رخ دادن مشکلات جدی ریه یا دیگر عوارض در کودک شود.
  • 10) این امکان وجود دارد تا 4 هفته به طول بینجامد تا علائمتان بهبود یابد. چنانچه بهبودی حاصل نشد؛ با پزشک مشورت نمایید.
  • 11) به هیچ وجه این دارو را به صورت ناگهانی، قطع ننمایید.
  • 12) در صورت فراموش نمودن یک دوز بلافاصله بعد از به یاد آوردن، آن را مصرف کنید؛ اما چنانچه زمان مصرف دوز بعدی رسیده است؛ دوز فراموش شده را مصرف ننمایید و دوز بعدی را نیز دو برابر نکنید.
  • 13) گفتنی است مصرف نمودن این دارو با داروهای مسکن ممکن است سبب بروز خونریزی شود.
  • 14) مصرف کردن لگزاتال ممکن است سبب رخ دادن خواب‌آلودگی گردد؛ لذا بهتر است در طی مصرف، از انجام اعمالی كه نیازمند مهارت و هوشیاری می باشند همچون رانندگی، پرهیز نمایید.

آیا لگزاتال اعتیاد آور است ؟

  • 15) لازم به ذکر است سالمندان نسبت به عوارض این دارو، حساس‌تر بوده؛ لذا ضروری است تا این دارو با میزان کمتری برای آنان تجویز شود.
  • 16) توجه داشته باشید که باید دوره درمان این دارو کامل شود.
  • 17) می‌ توان این دارو را همراه با و یا نیز بدون غذا مصرف کرد.
  • 18) گفتنی است این دارو بر روی قند خون اثر می‌گذارد؛ لذا آن دسته افرادی که دچار دیابت می باشند؛ باید مرتبا قند خون خود را چک کنند.

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی داروی لگزاتال پرداختیم. این دارو معمولا توسط افرادی مصرف می شوند که افسردگی دارند و با بعضی از دارو ها که اشاره شد تداخل دارد به همین دلیل بهتر است زیر نظر پزشک استفاده شود.

تجربیات شما در این باره چیست؟ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره با روانکده در تماس باشید.

درباره “آیا لگزاتال اعتیاد آور است ؟” بیشتر بخوانید:

1 یک نظر

  1. رمضان امین پاسخ

    سلام خسته نباشید ممنون بابت این مقاله کامل و مفید من ی مشکلی دارم و اونم اینکه وقتی ی مشتری خانم میاد مغازم استرس میگیرم و حل میشم تا حدی که ی موقع دستام هم میلرزه و البته جدیدا آقایان هم میاد هرزگاهی حل میشم و بابت این قضیه واقعادخجالت میکشم که چرا در سن ۴۰ سالگی هنوز این مشکلو دارم البته اینم باید بگم همیشه اینطوری نیست میشه گفت چند سال در میان ی مدت اینجوری میشم ممنون میشم راهکاری به من بگید سپاسگذارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *