تاریخ امروز :1 دی 1403
افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان

برخی از زنان چند هفته یا چند ماه پس از زایمان دچار افسردگی می شوند. ما به این حالت افسردگی پس از زایمان می گوییم. گاهی تا زمانی که مادر شیردهی خود را متوقف نکند یا به سر کار خود بازگردد، شروع نمی شود. حدود 13 درصد به چنین افسردگی مبتلا می شوند.

حدود 13 درصد از مادران پس از زایمان دچار افسردگی می شوند. یعنی حدود 23000 زن در سال. چنین افسردگی چیزی نیست که بتوان از آن خجالت کشید. شما مجبور نیستید در مورد آن احساس گناه کنید.

افسردگی پس از زایمان اصطلاح پس از زایمان به وضعیت مادر، «پس از تولد» اشاره دارد. پس از تولد بیشتر بر سلامت کودک، متمرکز است. اصطلاح صحیح افسردگی پس از زایمان است، زیرا ما در مورد وضعیت مادر صحبت می کنیم. اصطلاح “افسردگی پس از زایمان” اغلب به صورت محاوره ای استفاده می شود.

فهرست مطالب

علائم افسردگی پس از زایمان

بسیاری از علائم افسردگی پس از زایمان ممکن است بخشی از بچه دار شدن اخیر باشد. در 10 روز اول پس از زایمان، بسیاری از زنان اشک بارداری و روز های گریه دارند. نگرانی در مورد این که آیا همه کار ها را درست انجام داده اید می تواند بخشی از آن باشد. تعادل هورمونی شما در این مورد نقش دارد: عدم بارداری ممکن است تا 9 ماه یا بیشتر طول بکشد. به عنوان یک والدین جوان اغلب به دلیل کمبود خواب خسته هستید.

اما با افسردگی پس از زایمان، علائم شما به قدری بد می شود که دیگر قادر به انجام و یا عملکرد به عنوان والدین نیستید. اگر سقط جنین داشته اید یا اگر نوزاد خود را در حوالی یا اندکی پس از تولد از دست داده اید، ممکن است پس از دوره غم و اندوه و سوگواری دچار افسردگی پس از زایمان شوید. علائم افسردگی پس از زایمان معمولا مشابه علائم افسردگی است که در ادامه علائم افسردگی پس از زایمان قرار داده شده است، علائم رایج افسردگی عبارتند از:

  • شما احساس غمگینی می کنید و حوصله انجام هیچ کاری را ندارید.
  • خیلی احساس خستگی می کنید.
  • از بچه راضی نیستید.
  • شما بیش از حد محافظ هستید.
  • شما به عنوان یک والدین احساس بی ارزشی می کنید.
  • شما به راحتی تحریک می شوید و زیاد گریه می کنید.
  • در تمرکز مشکل دارید و چیز ها را فراموش می کنید.
  • احساس ناتوانی، نا امیدی و اضطراب می کنید.
  • بد خوابی دارید.
  • شما زیاد یا خیلی کم می خورید.

آیا علائم ذکر شده را می شناسید؟ پس ممکن است افسردگی پس از زایمان داشته باشید.


مطالب مرتبط: مهم ترین علائم افسردگی 


چه زمانی باید به دنبال کمک باشید؟

در صورت داشتن مشکلات گفته شده در زیر با یک مشاور یا روانشناس صحبت کنید:

  • علائم افسردگی بد تر می شود.
  • گیج می شوید و ارتباط خود را با واقعیت از دست می دهید. مثلا فکر می کنید بچه مال شما نیست.
  • می ترسید که به فرزند تان یا خودتان آسیبی وارد کنید.
  • شما نمی توانید به خوبی از کودک خود مراقبت کنید.
  • شما نگران سلامتی خود یا فرزندتان هستید.

افسردگی پس از زایمان در مردان

افسردگی پس از زایمان در مردان

وقتی به افسردگی پس از زایمان فکر می کنیم، کم تر به شریک زندگی فکر می کنیم، اما همسر ممکن است در دوران بارداری یا بعد از زایمان نیز دچار افسردگی شود. تحقیقات بیشتر در این مورد نشان می دهد که در سراسر جهان 5 تا 10 درصد از شرکا در هنگام تولد کودک دچار افسردگی می شوند.

علائم افسردگی پس از زایمان در شریک زندگی

همسران اغلب علائم افسردگی مشابه مادرانی که به تازگی زایمان کرده اند دارند. علائم رایج افسردگی عبارتند از:

  • شما احساس غمگینی می کنید و حوصله انجام هیچ کاری را ندارید.
  • خیلی احساس خستگی می کنید.
  • از بچه راضی نیستید.
  • شما بیش از حد محافظ هستید.
  • شما به عنوان یک والدین احساس بی ارزشی می کنید.
  • شما به راحتی تحریک می شوید و زیاد گریه می کنید.
  • در تمرکز مشکل دارید و چیز ها را فراموش می کنید.
  • احساس ناتوانی، نا امیدی و اضطراب می کنید.
  • بد خوابی دارید.
  • شما زیاد یا خیلی کم می خورید.

تفاوت مرد و زن در افسردگی

افسردگی معمولا در مردان متفاوت از زنان به نظر می رسد. مردان کم تر احتمال دارد که بگویند غمگین هستند. آن ها به احتمال زیاد خود را نا امید، عصبانی یا تحریک پذیر نشان می دهند. مردان نیز احتمال دارد که خود را با بودن در سر کار یا نوشیدن الکل یا به راحتی تحریک شوند.

مهم: ممکن است در توضیحات ویژگی‌ ها خود یا شخصی را که می ‌شناسید را تصور کنید. این به این معنی نیست که شما می توانید از یک بیماری روانی صحبت کنید. آن چه متوجه می ‌شوید می‌ تواند به ویژگی ‌های شخصیتی، خلق و خو، عادات یا شرایط شخص نیز تعلق داشته باشد.


مطالب مرتبط: افسردگی در مردان چگونه است؟


درمان افسردگی پس از زایمان

مدت زمان افسردگی پس از زایمان می تواند متفاوت باشد. اگر درمان نشوید، افسردگی به طور متوسط ​​چهار تا شش ماه طول می کشد. گاهی سال ها طول می کشد. خوشبختانه این کار ضروری نیست، زیرا افسردگی معمولا قابل درمان است.

گفتگو با روانشناس

در طی گفتگو با یک روانشناس، یاد خواهید گرفت که چگونه افکار و رفتار منفی را به افکار و رفتار مثبت تبدیل کنید. شما همچنین یاد می گیرید که به موقعیت های خاص متفاوت برخورد کنید. گفتگو با روانشناس معمولا کمک کننده است. بسیاری از مردم شروع به احساس بهتر می کنند. آن ها پیوند بهتری با فرزند و شریک زندگی خود ایجاد می کنند.

دارو ها

در افسردگی شدید، پزشک ممکن است دارو های ضد افسردگی تجویز کند. بیش از نیمی از زنان از افسردگی رنج می برند. حدود چهار تا شش هفته پس از شروع مصرف دارو متوجه این اثر خواهید شد. برای یک نتیجه خوب، مهم است که حداقل چهار تا شش ماه از دارو استفاده کنید.

با پزشک خود مشورت کنید.

دارو های ضد افسردگی عوارض جانبی متعددی دارند. به عنوان مثال، خواب آلودگی و خشکی دهان. بنابراین، با پزشک خود مشورت کنید که کدام دارو برای شما بهترین است. او همچنین می داند که آیا می توانید دارو ها را با شیردهی ترکیب کنید یا خیر. عوارض جانبی پس از مدتی ناپدید می شوند یا شدت کم تری پیدا می کنند.

قطع دارو های ضد افسردگی به همین شکل مجاز نیست. ممکن است از علائم ناخوشایند (علائم ترک) رنج ببرید. به همین دلیل مهم است که این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

قرص های خواب آور

گاهی اوقات پزشک به طور موقت آرام بخش یا قرص خواب تجویز می کند. این قرص ها بلافاصله کار می کنند. آن ها در برابر بی خوابی، اضطراب، تنش و بی قراری کمک می کنند. شما نباید آن ها را برای مدت طولانی، معمولا چند هفته مصرف کنید. پزشک می داند که کدام دارو ها تاثیری در شیردهی ندارند. شما هرگز نباید مصرف قرص های خواب آور را به تنهایی شروع کنید یا آن را متوقف کنید.

گروه خودیاری

صحبت با زنان دیگری که افسردگی پس از زایمان را پشت سر گذاشته اند نیز می تواند کمک کننده باشد. این را می توان برای مثال در یک گروه خودیاری انجام داد.

ویتامین ها و مواد معدنی اضافی

اگر علت افسردگی یا علائم افسردگی فیزیکی باشد، پزشک یا مشاور شما می تواند ویتامین ها یا مواد معدنی را تجویز کند.

 

بیشتر بخوانید: اختلال خلقی دیس تایمی ( افسرده خویی) چیست؟ از تشخیص تا درمان

درمان افسردگی پس از زایمان در مردان

بهترین درمان از جمله به میزان بد بودن افسردگی بستگی دارد. اگر خیلی افسرده هستید، صحبت با یک روانشناس و دارو اغلب کمک کننده است. اگر افسردگی خفیف تری دارید، یا برای مدت طولانی افسرده نبوده اید، پیاده روی یا ورزش می تواند کمک کننده باشد یا چند گفتگوی خوب با یک روانشناس یا درمانگر.

علل افسردگی پس از زایمان

ما دقیقا نمی دانیم افسردگی پس از زایمان چگونه ایجاد می شود. ما می دانیم که کدام عوامل اغلب نقش دارند:

عوامل بیولوژیکی

تا حدودی، افسردگی پس از زایمان ارثی است. زنان با سابقه خانوادگی افسردگی بیشتر در معرض خطر هستند. خستگی فیزیکی و احساسی (بیش از حد) می تواند در ایجاد افسردگی نقش داشته باشد. ایر عوامل فیزیکی عبارتند از: تغییرات در تعادل هورمونی، اختلال در عملکرد تیروئید و اختلال در تعادل ویتامین و مواد معدنی شما (به ویژه کمبود ویتامین های B6 و B12، روی و آهن).

عوامل اجتماعی

در صورت تجربه یک رویداد بزرگ، مانند بیماری یا از دست دادن فرزندتان، احتمال ابتلا به افسردگی بیشتر است؛ اما زایمان و تولد فرزند نیز از اتفاقات زندگی است. اگر چندین رویداد خشونت آمیز هم زمان اتفاق بیفتد، خطر افسردگی حتی بیشتر می شود. به یک حرکت یا مرگ کسی که دوستش دارید فکر کنید. مشکلات رابطه یا شریکی که در دوران بارداری، زایمان و روز های زایمان از شما حمایت چندانی نمی کند، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد. گاهی اوقات افسردگی به تجربیات حل نشده گذشته مربوط می شود.

عوامل روانشناسی

ویژگی های شخصی نیز مهم است. اگر انتظارات زیادی از مادر شدن دارید و از خودتان انتظارات زیادی دارید، بیشتر مستعد افسردگی پس از زایمان هستید. به عنوان مثال، چنین توقع زیادی وجود دارد که فکر می کنید مراقبت از فرزند شما به طور طبیعی انجام می شود. این که شما فقط باید از غرایز طبیعی مادرانه خود پیروی کنید.

واقعیت می تواند بسیار نا امید کننده باشد. به عنوان مثال، اگر کودک شما زیاد گریه می کند یا اغلب بیمار است. شما نمی توانید کاری در مورد آن انجام دهید و با این حال فکر می کنید که به خاطر شماست. همه این ها در در ذهن شما نمی گنجد.

بارداری سخت می تواند باعث افسردگی شود. درست مانند یک عمل پزشکی در هنگام زایمان یا مجبور شوید فرزندتان را در بیمارستان رها کنید. تحقیقات همچنین نشان می دهد زنانی که برای نه گفتن و صحبت کردن در مورد احساسات خود مشکل دارند، شانس بیشتری برای ابتلا به افسردگی پس از زایمان دارند.

مادر کامل

زنان اغلب احساس می کنند که باید مادرانی کامل، شیرین و شاد باشند. مادر بودن زیبا ترین چیزی است که وجود دارد. کودک باید مادر را خوشحال کند. البته همیشه این طور نیست. علاوه بر این، بسیاری از زنان نه تنها مادر هستند، بلکه از خانواده نیز مراقبت می کنند، می خواهند شریک خوبی باشند و اغلب شاغل هستند. اگر این کار به آرامی پیش نرود، احساس می کنند در حال فشار بیش از حد هستند.

برا افسردگی پس از زایمان چه کاری می توان انجام داد؟

برا افسردگی پس از زایمان چه کاری می توان انجام داد؟

اولین قدم اعتراف و پذیرش اشتباه است. احساسات، شکایات و علائم خود را جدی بگیرید. بپذیرید که در حال حاضر آن طور که دوست دارید احساس نمی کنید.

حرف زدن

مهم است که احساسات و نگرانی های خود را با دیگران در میان بگذارید. این نه تنها آرامش را تسکین می دهد، بلکه شکایات خود را بهتر درک می کنید و متوجه می شوید که چقدر جدی هستند. به احتمال زیاد متوجه خواهید شد که شما تنها کسی نیستید که این مشکل را دارید. با چه کسی حرف بزنیم؟

مهم است که با کسی صحبت کنید که با او احساس راحتی می کنید. کسی که شما را خوب می شناسد و به شما اهمیت می دهد. این می تواند خواهر، برادر، پدر یا مادر شما باشد. بلکه یک دوست، همسایه یا همکار. گاهی اوقات بحث کردن مشکلات با کسی که کم تر می شناسید راحت تر است. با یک دوست یا یک پزشک حتی مشاور فکر کنید. حتی می توانید با مشاوره های انلاین تماس بگیرید.

از خودتان بنویسید

اگر صحبت کردن برای تان سخت است، نوشتن مشکلات تان می تواند کمک کند. برای خودتان، در یک دفتر خاطرات یا به کسی در یک نامه یا پیام.

از یک اپلیکیشن استفاده کنید

WellMom یک برنامه رایگان است که به شما کمک می کند بعد از بارداری مثبت باشید. با برنامه WellMom می توانید یاد بگیرید که چگونه خود و کودک تان احساس خوبی، قوی و انعطاف پذیری داشته باشید.

تا جایی که می توانید درباره افسردگی پس از زایمان بخوانید و بیاموزید

درک افسردگی به شما کمک می کند تا بهتر شوید پس بهتر است زمان خود را کمی خالی کنید و روزانه کمی مطالعه در مورد افسردگی پس از زایمان انجام دهید و اطلاعات خود ار در این زمینه بالا ببرید تا بتوانید بهتر با این موضوع کنار آمده و متوجه شوید شما در تجربه این شرایط تنها نیستید و افراد زیادی اعم از مرد و زن به این شرایط دچار می شوند و سپس می توانید راه های درمان با افسردگی پس از زایمان را یاد گرفته و هر روز شاهد بهتر شدن حال تان باشید.

جستجوی کمک

آیا علائم از بین نمی روند یا بد تر می شوند؟ دیگر تردید نکنید و با یک ارائه دهنده مراقبت، مانند مشاور یا روانشناس تماس بگیرید. هر چه زود تر بهبودی حاصل شود، بهتر است و افسردگی پس از زایمان قابل درمان است.

جلوگیری از عود افسردگی پس از زایمان

جلوگیری از عود افسردگی پس از زایمان

حدود 60 درصد از زنانی که افسردگی پس از زایمان را تجربه کرده ‌اند، در طول بارداری بعدی دوباره از این علائم رنج می ‌برند. این نکات برای دوران بارداری و بعد از زایمان به شما در کاهش خطر کمک می کند:

  • یک رژیم غذایی خوب و متنوع (کلسیم زیاد و ویتامین B6) داشته باشید.
  • استراحت زیادی داشته باشید و با زمان ‌های مشخص ویزیت زایمان موافقت کنید.
  • تغییرات عمده مانند شروع یک مطالعه جدید یا حرکت را به تعویق بیندازید.

چگونه می توانید به فردی که افسردگی پس از زایمان دارد کمک کنید؟

برخی از افراد فکر می کنند که علائم افسردگی به این معنی است که آن ها کودک را نمی خواهند. آن ها متوجه نمی شوند که افکار و احساسات منفی بخشی از افسردگی پس از زایمان است و این که پس از پایان افسردگی ناپدید می شوند.

  • با فرد غمگین صحبت کنید: درباره احساسات و افکار منفی بدون ایجاد احساس گناه در آن شخص صحبت کنید.
  • نصیحت و راهنمایی نکنید: سعی نکنید احساسات افسرده را کنار بگذارید. درک، همدلی با موقعیت و گوش دادن جدی از همه مهم تر است.
  • در مورد آن چه می توانید برایش انجام دهید صحبت کنید: بپرسید چه کاری می توانید برای آن شخص انجام دهید، مثلا در خانه یا با بچه، به این ترتیب آن ها نیز برای خود وقت خواهند داشت.

نکاتی برای شرکا، خانواده و دوستان

اگر همسرتان یا یکی دیگر از نزدیکان تان افسردگی پس از زایمان داشته باشد، برای شما هم سخت است. بسیاری از شرکا، اقوام یا دوستان نگران و غمگین هستند. زندگی با کسی که افسرده است سخت است. رابطه شما تحت فشار قرار می گیرد و ممکن است احساس تنهایی کنید. بنابراین مراقب خود باشید و نکات زیر را دنبال کنید:

  • تا جایی که می توانید درباره افسردگی پس از زایمان بخوانید. می توانید وب سایت ها را مشاهده کنید یا بروشور ها را دانلود کنید.
  • با شخصی که مبتلا به افسردگی پس از زایمان شده است در تماس باشید. با یک چیز ساده، مانند پیاده روی یا چت، از احساس انزوا یا تنهایی اش جلوگیری کنید.
  • مرز های خود را مشخص کنید: کمک کردن به این معنا نیست که شما تمام وظایف را به عهده بگیرید. به وضوح مشخص کنید که کجا می توانید کمک کنید یا نمی توانید.

مشاوره

به عنوان یک شریک، دوست یا خانواده می توانید به درمان فردی که مبتلا به افسردگی پس از زایمان است کمک کنید. در این مورد از یک مشاوره یا پزشک کمک بخواهید.

 

درباره “افسردگی پس از زایمان” بیشتر بخوانید:

به این مقاله امتیاز دهید

3 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *