علت کمال گرایی بیش از یک دهه است که توسط روانشناسان مورد بررسی قرار گرفته است. نظریه های روانشناسی، اقتصاد رفتاری و علوم اعصاب زمینه ای ترین اطلاعات را در مورد ریشه کمال گرایی ارائه می دهند. در این گفتگو، من برخی از آن نظریه ها را ارائه خواهم کرد و ارتباط آنها را با تکنیک های درمان خود توضیح خواهم داد.
شاید در نگاه اول کمالگرایی یک رفتار و اخلاق مثبت به نظر برسد ولی این گونه نیست و کسانی که دچار کمالگرایی میشوند معمولا در راستای آن به اختلالات دیگری نیز دچار میشوند، اختلالات مانند افسردگی و اضطراب و وسواس ما نباید کمالگرایی را با پیشرفت گرایی اشتباه بگیریم، در کمال گرایی فرد بدون توجه به خود افراد دیگر و شرایط و محیط سعی دارد که بهترین نتیجه را بگیرد و وقتی اینگونه نمی شوند دچار خشم و عصبانیت ایتف افراد نعنولا اهداف غیر واقع بینانه دارند و بدون درنظر گرفتن دنیای عادی همیشه سعی میکنند به این اهداف برسند که گاهی اصلا امکان آن وجود ندارد.علت کمال گرایی به قدری چند وجهی است که می توان آن را در هر زمینه ای از زندگی، چه در تجارت و چه در علم به کار برد.
باسکین گفت: علت اصلی کمال گرایی را می توان در دوران کودکی جستجو کرد. اگرچه قرار است بچه ها در زمین بازی کامل شوند، یک مانع نامرئی وجود دارد در داخل مغز آنها دست نخورده باقی می ماند. این را نمی توان به خاطر تربیت بد والدین یا عدم آموزش مقصر دانست، به عنوان مثال، موارد زیادی وجود دارد که ما در دوران کودکی با یک تجربه بد از دوران کودکی دیر یا زود باعث می شود در مقابل بچه های دیگر احساس حقارت کنیم و آسیب ببینیم.
اگر ناحیه خاصی نشان دهنده سطوح شدید کمال گرایی باشد، سایر حوزه ها می توانند به طور قابل توجهی تکامل یابند. کمال گرایی اغلب به عنوان محصول شک و تردید به خود تلقی می شود، که در آن افراد نمی توانند نتایجی را که از خود انتظار دارند به دست آورند یا حتی نتایجی را که دیگران می بینند را ببینند.
این افراد به دلیل این که استاندارد های بالایی برای خود تعیین میکنند اغلب به دلیلی اینکه نمیتوانند رصایت خود را جلب کنند و از خودشان راضی باشند باعث میشود که دچار افسردگی و نا امیدی از زندگی شوند.کمال گرایی یک مشکل رایج است که افراد را در تمام جنبه های زندگی تحت تاثیر قرار می دهد و باعث میشود که در همه ساید های زندگی روزمره هم دچار اختلالاتی شوند که در دراز مدت
کسانی که دچار اختلالات کمال گرایی هستند برنامه زندگی را از روی دیگران می سازند و همیشه سعی دارند که از دیگران بالاتر باشند درحالی که این رفتار درست نیست و هر فرد باید خودش را با گذشته خودش مقایسه کند و نه با رفتار و عملکرد دیگران با سایت روانکده همراه باشید.
دلایل کمال گرایی
- والدین عیب جو و پرتوقع
- والدینی که کودک را به صورت مشروط دوست دارند
- والدین کمال گرایی که خود الگوي كودك هستند
- ارزیابی ها، توقعات غیر منطقی و تحریف های شناختی. این گونه ارزیابی ها، مطلق گرا هستند و بر باید ها و نباید ها و تاکید بر کامل بودن مبتنی است که در نهایت منجر به تجربه ایی منفی می شود.
درمان کمالگرایی
بهترین راه کمالگرایی این است که باور های غلط را درمان کنیم و آنها را با باور های درست جایگزین کنیم برای مثال وقتی که برای یک شکست یا اشتباه کوچک خودمان را ملامت می کنیم و خودمان همیشه محکوم به شکست می دانیم بهتر است وسواس را کنار بگذاریم و به خودمان بفهمانیم که اشتباه برای همه پیش می آید.
—
دیدگاهتان را بنویسید