مشاور های اولیه تشخیص می دهد که آیا شما دچار حملات پانیک، اختلال هراس یا شرایط دیگری مانند مشکلات قلبی یا تیروئیدی با علائمی شبیه حملات پانیک هستید یا خیر. برای کمک به تشخیص دقیق، ممکن بررسی های زیر را انجام دهند:
- یک معاینه فیزیکی کامل
- آزمایش خون برای بررسی تیروئید و سایر شرایط احتمالی و آزمایشات روی قلب شما، مانند نوار قلب (ECG یا EKG)
- یک ارزیابی روان شناختی برای صحبت در مورد علائم، ترس ها یا نگرانی ها، موقعیت های استرس زا، مشکلات رابطه، موقعیت هایی که ممکن است از آن ها اجتناب کنید و سابقه خانوادگی.
- می توانید یک خودارزیابی روانشناختی یا پرسشنامه را پر کنید. همچنین ممکن است از شما در مورد مصرف الکل یا سایر موارد سوال شود.
فهرست مطالب
معیار های تشخیص اختلال پانیک
همه کسانی که حملات پانیک دارند اختلال پانیک ندارند. برای تشخیص اختلال هراس، راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)، منتشر شده توسط انجمن روانپزشکی آمریکا، این نکات را فهرست می کند:
حملات پانیک مکرر و غیرمنتظره دارید.
- حداقل یکی از حملات شما یک ماه یا بیشتر با نگرانی مداوم در مورد حمله دیگری دنبال شده است. ترس مداوم از عواقب یک حمله، مانند از دست دادن کنترل، حمله قلبی یا دیوانه شدن یا تغییرات قابل توجهی در رفتار شما، مانند اجتناب از موقعیت هایی که فکر می کنید ممکن است باعث حمله پانیک شود.
- حملات پانیک شما ناشی از مصرف مواد مخدر یا مواد دیگر، یک وضعیت پزشکی یا وضعیت سلامت روان دیگری مانند فوبیای اجتماعی یا اختلال وسواس فکری اجباری نیست.
- اگر حملات پانیک دارید اما اختلال پانیک تشخیص داده نشده است، همچنان می توانید از درمان بهره مند شوید. اگر حملات پانیک درمان نشوند، می توانند بد تر شوند و به اختلال پانیک یا فوبیا تبدیل شوند.
پانیک چگونه درمان می شود؟
درمان می تواند به کاهش شدت و دفعات حملات پانیک کمک کند و عملکرد شما را در زندگی روزمره بهبود بخشد. گزینه های اصلی درمان روان درمانی و دارو هستند. یک یا هر دو نوع درمان ممکن است توصیه شود، بسته به ترجیح شما، سابقه شما، شدت اختلال هراس شما و این که آیا شما به درمانگرانی که آموزش ویژه در درمان اختلالات هراس دارند دسترسی دارید یا خیر.
روان درمانی
روان درمانی که گفتار درمانی نیز نامیده می شود، به عنوان اولین درمان موثر برای حملات پانیک و اختلال پانیک در نظر گرفته می شود. روان درمانی می تواند به شما در درک حملات پانیک و اختلال پانیک کمک کند و یاد بگیرید که چگونه با آن ها کنار بیایید. نوعی از روان درمانی به نام رفتار درمانی شناختی می تواند به شما کمک کند از طریق تجربه خود یاد بگیرید که علائم هراس خطرناک نیستند.
بیشتر بخوانید: انواع رویکرد روانشناسی
درمانگر به شما کمک می کند تا به تدریج علائم حمله پانیک را به روشی ایمن و تکراری دوباره ایجاد کنید. هنگامی که احساسات فیزیکی دیگر احساس خطر نمی کنند، حملات شروع به برطرف شدن می کنند. درمان موفقیت آمیز همچنین می تواند به شما کمک کند بر ترس از موقعیت هایی که به دلیل حملات پانیک از آن ها اجتناب کرده اید غلبه کنید.
دیدن نتایج حاصل از درمان می تواند زمان و تلاش لازم را داشته باشد. ممکن است در عرض چند هفته شاهد کاهش علائم حمله پانیک باشید و اغلب علائم به طور قابل توجهی کاهش می یابند یا طی چند ماه از بین می روند.
دارو ها
دارو ها می توانند به کاهش علائم مرتبط با حملات پانیک و همچنین افسردگی کمک کنند. چندین نوع دارو در مدیریت علائم حملات پانیک موثر هستند، از جمله:
- مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs): به طور کلی بی خطر یا با خطر کم عوارض جانبی جدی، دارو های ضد افسردگی SSRI معمولا به عنوان اولین انتخاب از دارو ها برای درمان حملات پانیک توصیه می شوند. SSRI های تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان اختلال هراس شامل فلوکستین (پروزاک)، پاروکستین (پاکسیل، پکسوا) و سرترالین (زولوفت) است.
- مهارکننده های بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRIs): این دارو ها دسته دیگری از دارو های ضد افسردگی هستند. SNRI ونلافاکسین (Effexor XR) برای درمان اختلال هراس تایید شده است.
- بنزودیازپین ها: این آرام بخش ها تضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی هستند. بنزودیازپین های مورد تایید FDA برای درمان اختلال هراس شامل آلپرازولام (زاناکس) و کلونازپام (کلونوپین) هستند. بنزودیازپین ها معمولا فقط به صورت کوتاه مدت استفاده می شوند، زیرا می توانند عادت ساز باشند و باعث وابستگی ذهنی یا فیزیکی شوند. آن ها همچنین می توانند با سایر دارو ها تداخل داشته باشند و عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کنند.
اگر یک دارو برای شما خوب عمل نمی کند، پزشک ممکن است تغییر به داروی دیگر یا ترکیب برخی دارو ها را برای افزایش اثربخشی توصیه کند. به خاطر داشته باشید که ممکن است پس از اولین شروع دارو چندین هفته طول بکشد تا متوجه بهبود علائم شوید. همه داروها خطر عوارض جانبی دارند و برخی از آن ها ممکن است در شرایط خاصی مانند بارداری توصیه نشود. با پزشک خود در مورد عوارض و خطرات احتمالی صحبت کنید.
من آگورا فوبیا دارم
حتی نم تونم به ارتفاع فکر کنم وقتی شی رو هم به هوا پرتاپ می کنم تا می خواد بخوره زمین حالم بد میشه انگار چیزی از بدنم جدا شده وقتی کسی رو یا عکس کسیرو در ارتفاع می بینم حالم بده میشه کف پاهام مثل برق گرفتگی میشه گاهی فک و گوشام در میگیره چشم ها مو می بنیدم و نا خوآگاه خودمو در ار تفاع می بینم . البته چند سالی هست که گاهی سرگیجه خوش خیم بسراغم میاد و گوش هام زنگ میزنه صدای سوت
نتیجه
به 28 سوال از 28 سوال به درستی پاسخ داده اید.
سلام جواب تست من این اومد من علاقه دارم از همه چیز سر در بیارم و حل مسئله انجام بدم و بخاطر این موضوع پژو هش زیاد میکنم:
دسته بندی ها
– – – – – – – – بدنی – حرکتی66.67%
– – – – – – – – تصویری – فضایی100%
– – – – – – – – درون فردی83.33%
– – – – – – – – طبیعت گرا100%
– – – – – – – – منطقی – ریاضی100%
– – – – – – – – میان فردی83.33%
– – – – – – – – کلامی – زبانی
عالی. مرسی از مقاله خوبتون
سایت کاملی دارین. همیشه درگیر معنی طرحواره درمانی و انواع طرحواره ها بودم