تاریخ امروز :1 آذر 1403
برای روانشناس شدن چه باید کرد؟

برای روانشناس شدن چه باید کرد؟

رشته رواشناسی مطالعه رفتار ها و طرز فکر های انسان هاست، این رشته مناسب  افرادی است که عاشق تحلیل بر روی رفتار دیگران هستند و دوست دارند در حل چالش ها و مشکلاتشان کمک کنند.  روانشناسی دنیای آشنایی با تفکرات و روان هاست که دنیای مخصوص به خود را دارد در این قسمت از روانکده این رشته پر طرفدار را بررسی می کنیم.

روانشاس کیست؟

به کسی که رفتار، شخصیت، روابط بین فردی و انگیزش را در انسان به شکل حرفه ای تحلیل می کنند روانشناس می گویند. روانشناس ها رابطه بین عملکرد مغز و رفتار همچنین ارتباط بین محیط و رفتار. روانشناس رفتار، انگیزه ها، افکار و احساسات افراد را مورد بررسی قرار می دهد و در کنترل و غلبه بر مشکلات شان کمک می کند.

لازمه روانشناس شدن در مرحله اول خوب گوش دادن و استفاده صحیح از کلمات است همچنین روان شناس باید صادق، امین و قابل اعتماد باشد.

همچنین بخوانید: معرفی بهترین روانشناس و مشاور های بندرعباس

روانشناس باید درک خوبی داشته باشد و قضاوت نکند. فرد کی به رواشناس مراجعه می کند باید  به راحتی بدون هیچ گونه استرس و نگرانی با روانشناس حرف بزند و مشکلات خود را بیان کند.

برای روانشناس شدن چه باید کرد؟

ساعت و محل کار روانشناس

محل کار و ساعت کار رواشناس بسته به محلی که کار می کند متفاوت است. بعضی از روان شناس ها که در شرکت ها، سازمان ها و … مشغول به کار هستند معمولا مطابق ساعات کاری استاندارد کار می کنند، اما روانشناس هایی شخصی و برای خود کار می کنند زمان و مکان خاصی ندارند کاملا دل بخواه است.

چند نوع روانشاس داریم

روانشناس آموزشی: کمک به کودکان، نوجوانان و جوانان برای غلبه کردن بر مشکلات آموزشی و روانی خود و در نتیجه پیشرفت کردن در این زمینه ها

روانشناس شغلی (روانشناس سازمانی): این نوع روانشناسان معمولا به شرکت ها و سازمانها کمک می کنند برای افزایش بازدهی و رضایت شغلی کارکنان

روانشناس سلامت: تشویق و کمک به بیماران و خانواده های آنها برای غلبه بر بیماری ها

روانشناس مشاوره ای: این نوع روانشناسان که بیشر مردم هم بایشتر با این نوع سر و کار دارند معمولا به افراد در حل مشکلات شان و تصمیم گیری ها به خصوص در زمان های پراسترس زندگی شان کمک و راهنمایی می کنند

روانشناس جرم شناسی: این نوع روانشناسان در شناسایی جرائم، بازسازی و بهبود مجرمین کمک می کنند

روانشناس بالینی: اکثرا به مراجعانی که در شرایطی سختی قرار دارند مانند نگرانی، اضطراب، افسردگی و بیماری های روانی کمک می کنند

روانشناس ورزشی: این نوع روانشناسان معمولا روی جنبه روانی ورزشکاران کار می کنند و روحیه آنان را بالا می برند.

شرایط ورود به رشته روانشناسی

دانشجویانی که در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا از روانشناسی فارغ التحصیل شده اند می توانند وارد بازار کار شوند.

بازار کار و آینده شغلی روانشناسان

روانشناسان با توجه به تخصصی که دارند می توانند در مراکزی همچون بیمارستان ها، مدارس، زندان ها، مراکز توانبخشی، مهدکودک ها، مراکز مشاوره، واحد تحقیقات دانشگاهی، برخی از شرکت ها و سازمان ها و یا باشگاه های ورزشی به فعالیت بپردازند.

چه چیزی عزت نفس را بالا می برد؟ بیشتر بخوانید: چه چیزی عزت نفس را بالا می برد؟

روانشناس ها می توانند با دریافت مدرک اقدام به تائسیس مهدکودک و سرای سالمندان کنند یا اگر مدرک کارشناسی ارشد داشته باشند می توانند مرکز روانشناسی ایجاد کنند و مستقل کار کنند.

همچنین بخوانید: معرفی بهترین روانشناس و مشاور های اصفهان

دروس مهم برای قبولی در روانشناسی

رشته روانشناسی از زیرشاخه های علوم انسانی است که پیش نیاز های مورد نیاز برای قبولی در رشته روانشناسی شامل موارد زیر است

  • زیر گروه رشته روانشناسی
  • نمونه کارنامه قبول شدگان روانشناسی
  • دروس مهم و لازم برای قبولی در رشته روانشناسی
  • روش قبولی در رشته روانشناسی
  • رتبه لازم برای قبول شدن در تمام سهمیه های منطقه 1 و منطقه 2 و منطقه 3 و ایتارگران.
  • درصدهای لازم برای قبول شدن در رشته روان شناسی
  • بولی در رشته روان شناسی بالینی چطور است ؟
  • معرفی منابع مطالعاتی و نتنیجه گیری

برای روانشناس شدن چه باید کرد؟

دانشگاه مناسب برای رشته روانشناسی

در تهران دانشگاه هایی همچون  دانشگاه تهران، بهشتی، علامه طباطبایی ، علوم بهزیستی و توان بخشی و در سایر شهر ها  دانشگاه تبریز، شیراز و فردوسی مشهد مناسب برای تحصیل رشته روانشناسی مناسب هستند که تقریبا از سطح علمی و امکانات مناسبی برخوردار هستند.

تحصیلات دانشگاهی رشته روانشناسی

با گذراندن یک دوره چهار ساله کارشناسی و تحصیلات تکمیلی امکان این فراهم می شود که درمانگر بالینی، روان شناس سلامت، روان شناس صنعتی سازمانی، روان شناس اجتماعی و یا پژوهشگر حوزه روان‌شناسی شوند.

روانپزشکان هم بس از گذراندن دوره پزشکی عمومی در تخصص اعصاب و روان یا رمان پزشکی این مدرک را دریافت می کنند و می توانند در این حیته شروع به کار کنند

تحصیلات مورد نیاز برای مشاور هم کاملا مشابه روان شناسی است فقط تفاوت کوچکی در تعدادی از واحد های درسی با هم تفاوت دارند اما در کل مشابه هم هستند.

 تفاوت روانشناس و مشاور

همانطور که از اسمشان هم مشخص است افردای  برای روانشناس مراجعه می کنند که از مشکلات روانی رنج می برند اما کسانی که به مشاور مراجعه می کنند در زندگی و تصمیم گیری ها مشکلاتی دارند.

همچنین بخوانید: معرفی بهترین روانشناس و مشاور های اورمیه

در واقع حیطه کاری یک روان شناس گسترده‌تر و تخصصی‌تر از مشاور است.

برای روانشناس شدن چه باید کرد؟

نتیجه گیری

رشته رواشناسی مطالعه رفتار ها و طرز فکر های انسان هاست که طرفداران مخصوص خود را دارند و خیلی ها برای فعالیت در این حوزه تلاش می کنند. نظر شما درباره این شغل چیست آیا تجربه درسی یا کاری داشته اید؟ با ما در میان بگذارید.

درباره “برای روانشناس شدن چه باید کرد؟” بیشتر بخوانید:

4 یک نظر

  1. عزیز کشانی پاسخ

    با سلام
    یکی از اصلی ترین پایه های موفقیت در هر کار انگیزه است که نیروی قدرتمند برای حرکت ما رو به جلو هست
    جالبه واقعا این مقاله به این جهت که ریز و دقیق مشخص کرده هر شخصی می تونن کدام نوع انگیزه رو درون خودش قوی تر داشته باشه یا در واقع باید گفت هر فردی با انگیزه درونی اقدام می کنه یا با محرک یا انگیزه بیرونی
    نکته مهم دیگه اینکه از فتوای کلمات این مقاله میشه کاملا درک کرده و پیدا کنیم که در چه کاری انگیزه درونی داریم و خودکار کارها رو جلو می بریم و نیاز به پیگیری نداریم
    نکته مهم بعدی لذت بردن از انجام کارهاست که بیشتر افراد جامعه اون رو دست کم می گیرند به نظرم این لذت حتی دوران کارآمدی و فعال بودن ما انسانها رو هم خیلی طولانی تر می کنه
    از خواندن این مقاله واقعا لذت بردم خدا قوت بهتون عزیزان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *