تاریخ امروز :7 آذر 1403
قدر داشته هایمان را بدانیم

قدر داشته هایمان را بدانیم

گاهی اوقات آنقدر خود را در اتفاقات منفی زندگی گم می کنیم که چیزهای خوب را فراموش می کنیم. همه ما کشمکش‌هایی داریم که گاهی تحمل آنها غیرممکن به نظر می‌رسد؛ اما در کنار آنها موهبت‌هایی هم داریم که به راحتی از آنها چشم پوشی می‌کنیم. به همین دلیل مهم است که لحظاتی را برای قدردانی از آنچه در حال حاضر دارید، آنچه به دست آورده اید و تا چه حد پیشرفت کرده اید، اختصاص دهید.

گاهی اوقات، لحظاتی را تجربه می کنیم که متوجه می شویم چقدر برای چیزهایی که داریم خوش شانس هستیم؛ پس بیایید قدر داشته‌هایمان را بدانیم.

مطلب مرتبط: نشخوار فکری چیست؟

چرا قدر داشته‌هایمان را نمی‌دانیم؟

ما همیشه به فکر بدست آوردن نداشته‌هایمان هستیم و به چیزهایی نگاه می‌کنیم که دیگران دارند و ما نداریم و آنچه را که داریم بدیهی می‌دانیم. زمان زیادی را صرف تمرکز بر چیزهایی می کنیم که در زندگی خود کم داریم و در نتیجه آنچه را که داریم و هستیم نمی‌بینیم.

ما با بدست آوردن چیزهای جدید خوشحال می‌شویم؛ اما چه می‌شد اگر می‌توانستیم با آنچه داریم خوشحال باشیم؟ زمانی که باور کنیم مسیر خوشبختی، قدردانی از آنچه در حال حاضر داریم است؛ نه تعقیب داشتن چیزهای بیشتر؛ می‌توانیم خوشبختی و خوشحالی واقعی را احساس کنیم.

مطلب مرتبط: ذهن آگاهی یعنی چه؟

چگونه قدر آنچه را داریم بدانیم؟

چگونه قدر آنچه را داریم بدانیم؟

درست است که قدردانی از چیزهای کوچک زمانی که با موقعیت های دشوار یا آسیب های روحی روبرو می شویم می تواند چالش برانگیز باشد؛ با این حال واقعیت این است که بسیاری از ما داشته‌ها و موهبت‌های خود را به دلیل تمرکز کردن روی چیزهایی که می‌خواهیم اما نداریم؛ از دست می‌دهیم.

اگر برای چیزهایی که دارید شکرگزار باشید؛ در نهایت چیزهای بیشتری خواهید داشت. اگر روی چیزهایی که ندارید تمرکز کنید؛ هرگز و هرگز به اندازه کافی نخواهید داشت. اپرا وینفری

فقدان قدردانی می تواند باعث شود که در یک چرخه نارضایتی بی پایان گرفتار شوید و دائماً به دنبال کمبودهایتان باشید.

قدردانی از داشته‌ها ابزار قدرتمندی است که می تواند به شما احساس خوبی بدهد، هورمون های استرس را کاهش دهد، سیستم ایمنی شما را قوی‌تر کند و به طور کلی شما را شادتر کند؛ اما دست کم گرفته شده است.

شما نمی توانید آنچه را که اتفاق می افتد کنترل کنید؛ اما می توانید نحوه نگاه خود به موقعیت‎ها را کنترل کنید و صرفاً با تمرین و نگرش ذهنی متفاوت قدردانی را یاد بگیرید. 4 راه برای قدردانی از آنچه در حال حاضر دارید:

بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین مرکز روانشناسی کودکان در تهران

  • دفتر خاطرات سپاسگزاری روزانه داشته باشید

از ناله کردن و شکایت دست بردارید، به اطراف خود نگاه کنید و به جای اینکه روی چیزهایی که ندارید تمرکزکنید، به چیزهایی که دارید نگاه کنید و آنها را در یک دفتر خاطرات سپاسگزاری یادداشت کنید. با انجام این تمرین یاد می‌گیرید بیشتر به خوبی‌هایی که در حال حاضر وجود دارد توجه کنید و به این ترتیب دیدگاهتان مثبت می‌شود و تمرکزتان به جنبه مثبت زندگی معطوف می‌شود.

مطلب مرتبط: چگونه افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنیم؟

تجربیات خوب زندگی را مرور کنید

  • تجربیات خوب زندگی را مرور کنید

تجربیات زندگی می‌توانند باعث قدردانی شوند و نیازی نیست این تجربیات بزرگ و خاص باشند؛ مثلا خرید می تواند موجب ایجاد هیجان شود، اما هر چه بیشتر خرید کنیم، کمتر هیجان زده می شویم. در واقع ذهن ما در فرآیندی به نام عادت سازی گرفتار است و ما به داشته‌ها و کارهایی که انجام می‌دهیم عادت می‌کنیم و برای قدردانی از آنها باید آنها را دوباره ببینیم!

  • نقاط قوت شخصیت خود را فعال کنید

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که از نقاط قوت خود آگاه هستند و از آنها زیاد استفاده می‌کنند؛ 18 برابر بیشتر از افرادی که شناختی از توانایی‌های خود ندارند یا آنها را به کار نمی‌برند؛ شکوفا می‌شوند و شادتر هستند.

مطلب مرتبط: تجسم خلاق چیست؟

زندگی خود را بدون یکی از داشته‌هایتان تصور کنید

  • زندگی خود را بدون یکی از داشته‌هایتان تصور کنید

از میان داشته‌های زندگی‌تان مثل سلامتی، امنیت، دارایی، تعطیلات، محله امن، حمایت دیگران یا موفقیت شخصی؛ یکی را انتخاب کنید و زندگی خود را بدون آن تصور کنید. در اینصورت چقدر زندگی شما متفاوت خواهد بود؟ احساسات خود را توصیف کنید. حال دوباره روی لحظه حال تمرکز کنید و احساس خود را نسبت به آن داشته و موهبت دوباره ارزیابی کنید.

حذف ذهنی یک رویداد مثبت می تواند بدیهی گرفتن چیزها را که ذهن مستعد آن است؛ متعادل کند و موجب شود رضایت بیشتری از زندگی داشته باشید.

کلام آخر

در این مقاله از روانکده راه‌هایی برای تمرین قدردانی از داشته‌ها به شما آموختیم. همچنین زندگی کردن در لحظه حال، دست برداشتن از مقایسه خود با دیگران، پذیرش خود، شفقت با خود و وقت گذراندن با عزیزانتان از دیگر را‌ه‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند بیشتر قدر داشته‌هایتان را بدانید.

4.7/5 - (32 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *