تاریخ امروز :7 آذر 1403
اختلال رفتاری هیجانی چیست؟

اختلال رفتاری هیجانی چیست؟

از دیگر اختلالات موجود در برخی از افراد می توان به اختلال رفتاری هیجانی اشاره کرد. اختلال رفتاری هیجانی بر توانایی فرد برای شاد بودن، کنترل احساسات و توجه در مدرسه تاثیر می گذارد.

اختلال هیجانی

اختلال عاطفی و رفتاری یک اصطلاح است که در آن چندین تشخیص متمایز (مانند اختلال اضطراب، اختلال افسردگی، اختلال نافرمانی و غیره) قرار می گیرند. به این اختلالات «اختلال عاطفی» و «چالش عاطفی» نیز گفته می شود. افراد دارای معلولیت (IDEA)، کودکان مبتلا به اختلالات عاطفی و رفتاری یک یا چند مورد از این پنج ویژگی را نشان می دهند:

  • ناتوانی در یادگیری که با عوامل فکری، حسی یا سلامتی قابل توضیح نیست.
  • ناتوانی در ایجاد یا حفظ روابط بین فردی رضایت بخش با همسالان و معلمان.
  • انواع رفتار یا احساسات نامناسب در شرایط عادی.
  • یک حالت عمومی فراگیر از ناراحتی یا افسردگی.
  • تمایل به ایجاد علائم فیزیکی یا ترس های مرتبط با مشکلات شخصی یا مدرسه.

همان طور که در تعریف IDEA مشهود است، اختلالات عاطفی می توانند در حوزه هایی فراتر از احساس عاطفی بر فرد تاثیر بگذارند.

علائم اختلال رفتاری هیجانی

علائم اختلال رفتاری هیجانی عبارتند از:

  • اعمال یا احساسات نامناسب در شرایط عادی
  • مشکلات یادگیری که ناشی از یک عامل سلامتی نیست.
  • مشکل در روابط بین فردی، از جمله روابط با معلمان و همسالان
  • احساس کلی ناراحتی یا افسردگی
  • احساس ترس و اضطراب مربوط به مسائل شخصی یا مدرسه

علل به وجود آمدن اختلال رفتاری هیجانی

علل به وجود آمدن اختلال رفتاری هیجانی

هیچ کس علت یا علل واقعی اختلال عاطفی را نمی داند، اگرچه چندین عامل مانند: وراثت، اختلال مغزی، رژیم غذایی، استرس و عملکرد خانواده پیشنهاد شده و به شدت مورد تحقیق قرار گرفته است. تحقیقات زیادی هر روز انجام می شود، اما تا به امروز، محققان متوجه نشده اند که هیچ یک از این عوامل عامل مستقیم مشکلات رفتاری یا عاطفی باشد.

به گزارش NAMI، بیماری ‌های روانی می ‌توانند افراد را در هر سن، نژاد، مذهب و درآمد مبتلا کنند. علاوه بر این: بیماری های روانی نتیجه ضعف شخصی، فقدان شخصیت یا تربیت ضعیف نیستند. بیماری های روانی قابل درمان هستند. اکثر افراد مبتلا به یک بیماری روانی جدی می توانند با شرکت فعال در یک برنامه درمانی فردی تسکین علائم خود را تجربه کنند.

بر اساس CDC  (مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری)، تقریبا 8.3 میلیون کودک (14.5٪) در رده سنی 4 تا 17 سال والدینی دارند که با یک مشاور یا کارکنان مدرسه در مورد مشکلات عاطفی یا رفتاری کودک صحبت کرده اند. نزدیک به 2.9 میلیون کودک برای این مشکلات دارو تجویز شده است.

انواع اختلال رفتاری هیجانی

همان طور که اشاره کردیم، اختلال عاطفی یک اصطلاح رایج برای تعدادی از اختلالات روانی مختلف است. بیایید نگاهی کوتاه به برخی از رایج ترین آن ها بیندازیم.

اختلالات اضطرابی

همه ما هر از گاهی اضطراب را تجربه می کنیم، اما برای بسیاری از افراد، از جمله کودکان، اضطراب می تواند بیش از حد، مداوم، به ظاهر غیرقابل کنترل و طاقت فرسا باشد. ترس غیرمنطقی از موقعیت های روزمره ممکن است درگیر باشد. این سطح بالای اضطراب یک علامت هشدار قطعی است که نشان می دهد فرد ممکن است به اختلال اضطراب مبتلا باشد.

اختلال اضطرابی یک اصطلاح کلی است که در واقع به چندین ناتوانی متمایز اشاره دارد که ویژگی اصلی ترس غیرمنطقی را به اشتراک می گذارند: اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، اختلال وسواس فکری – اجباری (OCD)، اختلال هراس، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلال اضطراب اجتماعی و فوبیای خاص.

انواع -رویکرد-روانششناسی بیشتر بخوانید: انواع رویکرد روانشناسی

اختلال دو قطبی

همچنین به عنوان بیماری شیدایی – افسردگی شناخته می شود، اختلال دو قطبی یک وضعیت پزشکی جدی است که باعث نوسانات خلقی چشمگیر بیش از حد بالا یا تحریک پذیر به غمگین و ناامید می شود و سپس دوباره برمی گردد، اغلب با دوره هایی از خلق و خوی طبیعی در بین آن ها. تغییرات شدید در انرژی و رفتار با این تغییرات خلقی همراه است.

اختلال رفتاری

اختلال رفتاری

اختلال سلوک به گروهی از مشکلات رفتاری و عاطفی در جوانان اشاره دارد. کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال در پیروی از قوانین و رفتاری که از نظر اجتماعی قابل قبول هستند، مشکل زیادی دارند.

اختلالات اشتها

اختلالات خوردن با افراط در رفتار خوردن چه زیاد یا خیلی کم یا احساس ناراحتی شدید یا نگرانی در مورد وزن یا شکل بدن مشخص می شود. زنان بسیار بیشتر از مردان در معرض ابتلا به اختلال خوردن هستند.

بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی دو نوع شایع از اختلالات خوردن هستند. بی اشتهایی عصبی با گرسنگی از خود و کاهش چشمگیر وزن مشخص می شود. پرخوری عصبی شامل چرخه ای از پرخوری و سپس استفراغ یا پاکسازی است. هر دوی این اختلالات به طور بالقوه تهدید کننده زندگی هستند.

پرخوری نیز به عنوان یک اختلال خوردن در نظر گرفته می شود. با خوردن مقادیر زیاد غذا مشخص می شود، در حالی که احساس می کنید نمی توانید مقدار یا آن چه خورده شده را کنترل کنید. برخلاف پرخوری عصبی، افرادی که پرخوری می کنند معمولا بعد از آن با استفراغ یا استفاده از ملین ها پاک نمی شوند.

اختلال وسواس فکری عملی

اغلب به عنوان OCD شناخته می شود، اختلال وسواس فکری – اجباری در واقع یک اختلال اضطرابی در نظر گرفته می شود (که قبلا در این برگه اطلاعات مورد بحث قرار گرفت). OCD با افکار مکرر و ناخواسته (وسواس) و یا رفتار های تکراری (اجبار) مشخص می شود.

رفتار های تکراری (شستن دست ها، شمارش، چک کردن یا تمیز کردن) اغلب با این امید انجام می شود که از افکار وسواسی جلوگیری شود یا آن ها را از بین ببرند. با این حال، انجام این به اصطلاح «آیین ‌ها» تنها تسکین موقتی را فراهم می‌ کند و انجام ندادن آن‌ ها به طور قابل توجهی اضطراب را افزایش می‌ دهد.

اختلالات روانپریشی

اصطلاح دیگری است که برای اشاره به اختلالات روانی شدید که باعث تفکر و ادراک غیرطبیعی می شود استفاده می شود. دو مورد از علائم اصلی هذیان و توهم هستند. هذیان ها باور های نادرستی هستند، مانند فکر کردن به این که کسی علیه شما نقشه می کشد.

توهم ادراکات مانند: شنیدن، دیدن یا احساس چیزی که وجود ندارد. اسکیزوفرنی یکی از انواع اختلالات روان پریشی است. درمان اختلالات روان پریشی از فردی به فرد دیگر، بسته به اختلال خاص درگیر، متفاوت خواهد بود. بیشتر آن ها با ترکیبی از دارو ها و روان درمانی (نوعی مشاوره) درمان می شوند.

درباره “اختلال رفتاری هیجانی ” بیشتر بخوانید:

3 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *