یکی از بالا های خانمان سوز اعتیاد است. اعتیاد به مواد مخدر و دارو هاست که می تواند یک زندگی را به کل نابود کند. فردی که مخدر مصرف می کند کم کم کنترل و هوشیاری اش را از دست می دهد.
همچنین با مصرف زیاد این مورد فرد دچار سرخوشی حداکثر می شود در نتیجه زمانی که مصرف را کنار می گذارد، علائمی او را در بر می گیرد که می توان متوجه شد که فرد اعتیاد دارد و ترامادول مصرف می کند یا خیر. در ادامه این مطلب با روانکده همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
فهرست مطالب
اعیتاد به مواد مخدر
یکی از بیماری هایی جوز دسته پیش رونده ها به حساب می آید می توان به مواد مخدر به خصوص ترامادول اشاره کرد. یعنی اثراتی که این دسته از مواد روی بدن انسان می گذارد رفته رفته بیشتر می شود. هر چه قدر نیاز به مصرف و کشیدن در فرد افزایش می یابد به طبع آن تهیه و مصرف آن هم افزایش می یابد.
ترامادول چیست ؟
ترامادول در حقیقت یک داروی اپیویید بوده که با اسامی تجاری پیرالژین، بایومادول، ترامادل، ترامد و ترامال به بازار عرضه می گردد و یک داروی ضد درد می باشد که با هدف تسکین درد های متوسط تا شدید تجویز می گردد.
در اصل این دارو بواسطه شرکت آلمانی گروننتال در دهه 1970 میلادی با اسم تجاری ترامال ساخته گردید و این شرکت گروننتال در سال های بعد حق تولید ترامادول را به شرکتهای گوناگونی در سرتاسر دنیا واگذار نمود.
لازم به ذکر است ترامادول همچون مورفین عمل نموده و در مغز به گیرندههای اپیوئیدی متصل و سبب بوجود آمدن تسکین می شود؛ اما برخلاف ماده مورفین سبب هوشیاری و در نتیجه فعالیت بیشتر می گردد و به احتمال زیاد از علت های گرایش مصرف کنندگان به مصرف این ماده مخدر، همین ویژگی می باشد.
مطلب مرتبط: آیا گل اعتیاد آور است
به گونه ای که اکثر مراجعان به کلینیک های ترک اعتیاد، همین سرخوشی و هوشیاری را دلیل مصرف خود اعلام نمودن. ضروری است تا ترامادول را با دقت زیاد و در کوتاه مدت مصرف نمود؛ چراکه اغلب دانشمندان بر این باور می باشند که مصرف طولانی مدت این دارو سبب عفونتهای شدید معده و یا حتی سرطان دستگاه گوارش می گردد.
هشدار هایی در ارتباط با مصرف ترامادول
گفتنی است ترامادول دارویی به شدت اعتیاد آور بوده و حتی مصرف نمودن بیش از اندازه آن می تواند خطر مرگ به همراه داشته باشد. به علاوه اینکه قادر است سبب رخ دادن مشکلات تنفسی شدید و کشنده شود. با هدف پیشگیری از این مشکلات عموما پزشکان این دارو را در کمترین دوز و طی یک دوره کوتاه مدت برای بیمار تجویز می نمایند.
همچنین مصرف این دارو با الکل و سایر داروهای خواب آور دارای عوارض به شدت خطرناکی می باشد. لازم به ذکر است مصرف این دارو در دوران بارداری بسیار خطرناک بوده و امکان متولد شدن نوزاد ناقص وجود دارد. به علاوه اینکه مصرف این دارو برای کودکان زیر 12 سال ممنوع بوده و نباید این دارو برای این گروه سنی استفاده شود.
همچنین افراد ما بین 12 الی 18 سال نیز نباید این دارو را پس از برخی جراحی ها همچون برداشت لوزه استفاده نمایند. در عین حال برای نوجوانان 12 تا 18 سال که چاق می باشند یا مشکلات تنفسی دارند؛ توصیه می گردد استفاده نشود.
مطلب مرتبط: یک سی سی متادون چند گرم تریاک است؟
بیشتر بخوانید: چه چیزهایی باعث طلاق میشود؟
علائم رفتاری مصرف کننده ترامادول
پیش تر در باره علادم ظاهری فردی که ترامادول مصرف کرده را مورد بررسی قرار دادیم اما در این بخش می خواهیم به علائم رفتاری آن بپردازیم.
معتادان به ترامادول احتمالاً زمان زیادی را بین حالت بیداری و خماری می گذرانند و رفتار آن ها معمولا رابطه مستقیمی با بر طرف شدن وابستگی آن ها به مواد مخدر دارد. مصرف ترامادول سبب اختلالات اضطرابی و پرخاشگری و گوشه گیری در بیمار می شود.
مصرف مواد مخدر می تواند منجر به افسردگی شدیدی شود. در حقیقت ، مصرف کردن طیف گسترده ای از اختلالات و مشکلات سلامت روان را به وجود می آورد و امکان دچار شدن فرد به آن افزایش میابد.
مواد مخدر حافظه کوتاه مدت را مختل می کند. به گونه ای که مصرف بیش از حد سبب می شود فرد مصرف کننده شب گذشته را به کلی فراموش کند و آن را به خاطر نیاورد. در پایان ، ممکن است این مشکلات موقتی تبدیل به مشکلات دائمی شود و همیشه ماندگار شود. از سایر مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر می توان به مواردی همچون اختلالات جنسی مانند اختلال نعوظ در مردان اشاره کرد.
تاثیر مواد مخدر در روانشناسی
مواد مخدر بر عملکرد مغز، خلق و خو، تفکر و رفتار تأثیر می گذارد که به همین دلیل ترامادول یا در کل مواد مخدر را می توان جزو بیماری های روانی نیز حساب کرد .
برای بسیاری از افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند سرگرمی و سر خوشی بی نظیری را برای آن ها فراهم می کند. اما این تازه شروع کار است. ترامادول به سیستم عصبی آسیب می رساند و به راحتی رفتار را تغییر می دهد. در برخی موارد، منجر به درد عاطفی و آسیب جسمی می شود که سبب بروز پریشانی و ناراحتی زیادی می شود
مطلب مرتبط: چگونه نوشیدن الکل را ترک کنیم؟
روش های درمان اعتیاد
اعتیاد به ترامادول مانند اکثر اعتیاد های دیگر قابل درمان است و با پیشرفت علم و فناوری رفته رفته راه و روش های درمان افزایش می یابد اما اولین قدم در حوزه ترک اعتیاد تمایل صادقانه به ترک آن است.
بعد از آن باید مرحله سم زدایی و خماری از ترامادول شروع شود که مشکلات جسمی و روحی متعددی را با خود به همراه می آورد. اما بعد از پایان این مراحل که معمولا به آن مرحله توان بخشی هم می گویند. رفته رفته با زندگی روزمره خو می گیرد و به آن عادت می کند
نتیجه گیری
در این مقاله درباره مواد مخدر و ترامادول صحبت کردیم و مواردی را بیان کردیم که به راحتی می توان فهمید که فرد ترامادول مصرف کرده است یا خیر. نظر شما در این باره چیست آیا در دور اطراف شما فردی وجود دارد که مواد مخدر مصرف کرده یا کشیده باشد؟ نظرات و تجربیات خودتان در علیرضا نیکنم با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
♥️♥️♥️♥️
سلام من دانشجوی ارشد روانشناسی هستم در حال حاضر.البته من میخوام تا مقطع دکتری ادامه بدم. ایا میتونم عضو بشم؟البته رشته کارشناسی من مغایر با این رشته هست.