تاریخ امروز :7 آذر 1403

با افراد خسیس چگونه باید رفتار کرد؟

افراد خسیس یکی از سر سخت ترین افراد در جامعه هستند که می توانند مشکلات زیادی را برای خود و دیگران به وجود می آورند. این افراد برای بسیاری از افراد به خصوص فروشندگان مشکل ایجاد می کنند و با ندادن هزینه کامل موجب اذیت و ازار می شوند. همچنین افراد خسیس موجب آزار و اذیت افراد خانواده می شوند . در این از سایت رواشناسی روانکده شما را با این موضوع که چگونه با افراد خسیس رفتار کنیم آشنا می کنیم. با ما همراه باشد.

خسیس کیست؟

بخل نقطه مقابل سخاوت است. به طوری  که یک شخص سخاوتمند آزادانه بخشش می کند  و در مقابل یک فرد بخیل از بخشش کردن حتی ذره ای از دارایی های خود اجتناب می کند.حتی بهتر است بدانید حتی کلمه بخشش این گونه افراد را  سخت ناراحت کننده می کند. در بیشتر مواقع منظور از خساست وجه ی مالی دارد. یعنی فرد راضی نیست یک ریال از دارایی های خود را حتی برای خود خرج کند.

افراد خسیس بیشتر از خودشان مراقب پول ها سکه ها ، طلا هایشان هستند. این افراد حاضر هستند خودشان آسیب ببینند ولی یک ریالی از داراییشان کم نشود. بهتر است بدانید طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه کوئینزلند استرالیا افراد خسیس استرس و اضطراب بیشتری نسبت به دیگر افراد تحمل می کنند. این افراد بیشتر اوقات ضربان قلب بالایی دارند، فکر آشفته و پر از مشغله دارند که چگونه می توانند هزینه ها را کاهش دهند.

افراد خسیس عاشق پول گرفتن هستند حتی برایشان فرق نمی کند که پولی که گرفته اند قرضی است و باید پس دهند. این افراد بیشتر با پس دادن پولی که قرض گرفته اند دارند و در اخر یا پول را پس نمی دهند و یا بنا به دلایلی بی ربط پول کمتری به کسی که از او پول قرض گرفته است می پردازد.

خسیس کیست؟

بهانه بیشتر افراد خسیس در خرج کردن صرفه جویی است اما بخل مساوی با صرفه جویی نیست. صرفه جویی استفاده هوشمندانه و کارآمد از زمان، انرژی و منابع است، و در مقابل خساست گونه ای ترس است ، ترس از تمام شدن، نداشتن، کم شدن . افراد خسیس نه تنها خودشان را بلکه خانواده ، دوستان، افرادی که از آن ها خرید می کنند و …. را عذاب می دهند.

دلایل علمی ایجاد خساست در افراد

با توجه به مطالعات و تجربه های روانشناسان بیشتر افراد خسیس در کودکی در خانواده ای فقیر بزرگ شده اند و این موضوع سبب شده است آن ها در زمان حال  دچار ناامنی مالی شوند. چرا که آن ها در گذشته دائماً شاهد نگرانی اعضای خانواده خود در مورد پول بوده اند. بنابراین ناامنی مالی یک فرد خسیس ممکن است واقعی و یا قابل درک باشد. حتی اگر یک فرد ممکن است پول زیادی داشته باشد و همچنان در اعماق خود احساس ناامنی کند. از این رو خساست را نوعی بیماری روانشناسی نیز می دانند که این بیماری ممکن است در برخی افراد با مراجعه به تراپیست معالجه شود.

دلایل علمی ایجاد خساست در افراد

چه رفتاری با افراد خسیس داشته باشیم؟

حال سوال اصلی اینجاست که ما چه رفتاری باید با اراد خسیس داشته باشیم؟ پاسخ به این سوال قدری دشوار است چرا که افراد با یکدیگر متفاوت هستند برای این منظور بایستی همه چیز را از ریشه و بن حل کنید.

برای مثال اگر در شرف ازدواج هستید قبل از ازدواج شخص مقابل خود را با انواع روش ها امتحان کنید ، اگر عاشق فرد بودید و این موضوع برایتان بی اهمیت بود بایستی بگوییم این اشتباه است چرا خساست یکی از دلایل اصلی طلاق در میان زوج ها است به گونه که ممکن است عشق و علاقه شما به دلیل خساست طرف مقابل یک شبه بر باد رود.

اگر پس از ازدواج متوجه خساست همسر خود شدید همسرتان را به یک تراپیست معرفی کنید و پس از ان به فرد فرزند آوری باشید چرا که فرزندان ما بایستی در رفاه کامل رشد کنند و با خساست های نا بجا نباید جلوی رشد فرزندانمان را بگیریم .

بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین مرکز روانشناسی کودکان در تهران

نکته مهم : یک نکته جالب توجه وجود دارد و آن این است، اگر فردی پول خود را صرف چیز های بی مصرف نمی کند و هر ماه یک جفت کفش نو و…. نمی خرد فرد خسیسی نیست بلکه این فرد آینده نگر و هدفمند است و پول، انرژی و از همه مهم تر زمان خود را صرف خرید چیز های بی مصرف نمی کند . دقت کنید که این موضوع را با خساست اشتباه نگیرید. همچنین نداری افراد سطح پایین را نیز با خساست اشتباه نگیرید.

چه رفتاری با افراد خسیس داشته باشیم؟

خسیس فردی است که نیاز های ضروری شما را نادیده گرفته و نمی خواهد پول های خود را صرف چیز های ضروری کند.

اگر با شخص خسیسی دوست هستید و این فرد از شما تقاضای پول کرد بایستی به دو نکته توجه کنید اول اینکه به این موضوع فکر کنید که پول شما ممکن است هیچ وقت پس داده نشود و دوم این که به سختی پول خود را از طرف مقابل دریافت کنید.

و در آخر سعی کنید اگر فردی در اطرافیان شما از بیماری و شخصیت خسیس رنج می برد حتما او را پیش روانشناس برده و کمک

حال او باشید.

دیگر مطالب

تست روانشناسی چیست؟

افسردگی روان پریشی یا سایکوسیس چیست؟

انواع سبک های یادگیری

کلام اخر

در این مطلب از روانکده به برسی چگونگی رفتار با افراد خسیس پرداختیم.. شما می توانید با مطالعه این مطلب در به سوالات خود پاسخ دهید. امیدواریم این مطلب نیز همانند سایر مطالب سایت برای شما عزیزان مفید واقع گردد.

2.5/5 - (56 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *