تاریخ امروز :7 آذر 1403
آیا استامینوفن کدئین اعتیاد آور است ؟

آیا استامینوفن کدئین اعتیاد آور است ؟

در حقیقت از رایج ‌ترین و مرسوم ‌ترین روش‌هایی که سبب کنترل درد های خفیف می شود؛ مصرف نمودن داروهایی است که در آنان کدئین وجود دارد. همه ما ها به هنگام درد های ضعیف بدن و یا نیز دندان درد و حتی موقع سرفه کردن از دارو هایی مثل استامینوفن، ایبوپروفن و داروهایی از این قبیل بهره گرفته ایم.

لازم به ذکر است کدئین یک مسکن نسبتا ضعیف بوده که به منظور تسکین دادن درد های این‌ چنینی عموما تجویز می گردد اما به موجب در دسترس بودن و فروش آزاد این مسکن، این امکان وجود دارد تا افراد در بهره گیری از آن زیاده ‌روی کرده و به آن اعیتاد پیدا کنند. در ادامه این مطلب از روانکده قصد داریم شما را با موضوع اعتیاد به کدئین، عوارض مصرف آن و نیز طریقه ‌ترک این مسکن اعتیاد آور بیشتر راهنمایی نماییم.

عوارض داروی استامینوفن کدئین

همانگونه که می دانید؛ از داروهایی که در آن از کدئین بهره گرفته شده است؛ قرص استامینوفن است. همانطور که بالا ذکر گردید؛ ارائه این قرص بواسطه داروخانه نیازی به تجویز پزشک ندارد و در دسترس تمامی افراد است.

آیا استامینوفن کدئین اعتیاد آور است ؟

شاید در گام اول فرد سوء مصرف‌کننده باشد اما بعد از مدتی مقدار کدئینی که بدن دریافت می‌ نماید؛ جوابگوی دردهای شخص نبوده و مجبور می گردد مقدار بیشتری از این قرص را با هدف کم کردن درد استفاده نماید.

مطلب مرتبط: آیا ملاتونین اعتیاد آور است ؟

در حقیقت این روند تا آنجایی ادامه پیدا می کند که فرد بیمار از یک سوء مصرف‌کننده به یک مصرف‌کننده دائمی ‌تبدیل می گردد و شخص به کدئین این قرص دچار اعتیاد می شود.

 در حقیقت کدئین این قرص است که به عنوان مخدر محسوب شده و برای فرد وابستگی بوجود می آورد.

موقعی که فرد بیمار شروع به مصرف کردن بیش از اندازه این قرص نمود؛ مصرف آن برای بیمار عوارضی را به همراه خواهد داشت. از مهم ترین عوارض قرص استامینوفن کدئین می توان به کهیر، تهوع و استفراغ، توهم، یبوست، کاهش دمای بدن، خواب آلودگی، تعریق، تپش قلب، تنگی نفس، سرگیجه و کاهش اشتها اشاره نمود.

مدت زمان ماندگاری استامینوفن کدئین در بدن

لازم به ذکر است بر حسب مقدار مصرف و عوامل دیگر، ماندگاری کدئین در بدن متغیر است اما در حالت کلی در اغلب افراد ماندگاری کدئین در بدن به مدت 48 ساعت بعد از آخرین زمان مصرف است که این مورد با تست ادرار قابل تشخیص نیز هست.

البته همانگونه که قبلا بدان اشاره گردید؛  در صورتی که فرد، مصرف‌کننده دائمی ‌این قرص ‌ها باشد؛ این امکان وجود دارد تا نتیجه تست‌ها حتی تا یک هفته نیز مثبت باشد و کدئین در بدن دارای ماندگاری باشد. به علاوه اینکه از آخرین زمان مصرف تا 21 ساعت بعد از آن مصرف کدئین از بزاق دهان نیز قابل تشخیص است.

بعضی از عوامل نیز هستند بر ماندگاری کدئین در بدن موثر می باشند. از مهم ترین این عوامل می توان به مقدار مصرف مایعات و غلظت ادرار، مدت زمان مصرف کدئین، متابولیسم و فاکتورهای جنسیتی، بیماری‌های کلیوی و کبدی، وزن مصرف کننده و بیمار و مقدار آخرین مصرف کدئین پیش از انجام آزمایش اشاره نمود.

روش های ترک اعتیاد و وابستگی به کدئین

اعتیاد به کدئین را با روش های ملموسی می توان درمان کرد که در ادامه به شرح آن می پردازیم.

ترک کردن به صورت بستری

گفتنی است اعتیاد به این ماده مخدر در بعضی از افراد آنقدر شدید است که با توجه به تشخیص پزشک متخصص، بعضی از افراد احتیاج به بستری و سم‌ زدایی پیدا می‌کنند.

آیا استامینوفن کدئین اعتیاد آور است ؟

مطلب مرتبط: آیا کلونیدین اعتیاد آور است ؟

بیشتر بخوانید: نام قرص های نعشه کننده

در حقیقت در این روش، فرد در داخل کلینیک برای مدت زمان معینی که بواسطه پزشک معالج مشخص گردیده است؛ بستری می‌ گردد و در حین این بستری شدن نیز فرآیند سم ‌زدایی از بدن بیمار انجام می شود.

همچنین در حین بستری نیز کادر درمانی به صورت تمام وقت در کنار بیمار خواهند بود تا از بابت مشکلات و سختی‌هایی که امکان دارد به موجب سم‌زدایی برای فرد بوجود آید؛ مشکل خاصی پیش نیاید و سم‌زدایی در بهترین حالت ممکن و با فشار بسیار پایین برای شخص انجام گردد.

درمان به صورت سرپایی

لازم به ذکر است در این روش درمان دیگر هیچ احتیاجی به بستری شدن نیست. در حقیقت این روش درمانی اغلب مناسب آن دسته افرادی هست که به ماده مخدر کدئین اعتیاد زیادی پیدا نکرده ‌اند و در عین حال بدنشان نیز به این ماده وابستگی پیدا نکرده است و اغلب دلیل مصرف آنان به موجب وابستگی روحی و روانی است.

در این روش درمانی بیمار به کلینیک مراجعه نموده و با بهره گیری از مشاوره ‌های مشاورین، فرآیند ترک اعتیاد را آغاز می کند. گفتنی است در اکثر این افراد اعتیاد به شکل روانی و بر حسب عادت است و افراد قادرند با یک مشاوره صحیح، به آسانی این ماده مخدر را کنار گذاشته و ‌ترک نمایند.

به علاوه اینکه در این روش به این دلیل که شما دیگر بستری نمی‌ شوید؛ قادر می باشید به فعالیت‌ های روزمره و زندگی خود برسید و تنها در زمان مشخص شده مشاوره در کلینیک حضور به عمل می آورید که این ساعت حضور نیز قابل تنظیم است و شما می‌توانید بر حسب امورات زندگی خود، مناسب ‌ترین زمان را به منظور مشاوره انتخاب کنید.

مدت زمان ترک استامینوفن کدئین

لازم به ذکر است این مدت زمان به مقدار مصرف شخص و نیز به روش سم‌ زدایی وابسته است. در حقیقت

هرچقدر مقدار مصرف شخص بیشتر باشد؛ طول سم زدایی فرد مصرف کننده نیز طولانی ‌تر خواهد بود.

همانگونه که ذکر شد؛ مدت زمان‌ترک استامینوفن کدئین به نوع روش سم‌زدایی نیز وابسته است. چنانچه سم‌زدایی به روش‌ترک ناگهانی باشد که در اصل سریع ‌ترین روش به منظور‌ ترک است مدت زمان ‌ترک را کوتاه کرده اما این امکان وجود دارد تا شخص را دچار مشکل کند.

گفتنی است بهترین روش ‌ترک کدئین، ‌ترک این ماده مخدر به شکل تدریجی است. شاید در این روش مدت زمان طولانی تری صرف گردد؛ اما احتمال بازگشت به مصرف را کم می‌ نماید و از بروز خطرات احتمالی نیز جلوگیری به عمل می آورد. در حقیقت ‌ترک اعتیاد به شیوه تدریجی ممکن است از یک هفته تا چندین ماه به طول بیانجامد که بستگی به مقدار درگیری شخص با این مخدر دارد.

آیا استامینوفن کدئین اعتیاد آور است ؟

مطلب مرتبط: آیا ژلوفن اعتیاد آور است ؟

نتیجه گیری 

در این مقاله درباره داروی داروی پر کاربرد آستامینوفن و مورد اعتیاد بودن آن صحبت کردیم و تمام مزیای و معایب آن را مورد بررسی قرار دادیم. شما چه نظری درباره این دارو دارید و معمولا چه مواقعی از این دارو استفاده میکنید؟

نظرت خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین برایدریافت مشاوره می توانید با روانکده در تماس باشید

درباره “آیا استامینوفن کدئین اعتیاد آور است ؟” بیشتر بخوانید:

4 یک نظر

  1. روح الله جلیلی پاسخ

    سایت کاملی دارین. همیشه درگیر معنی طرحواره درمانی و انواع طرحواره ها بودم

  2. عباس توفیق پاسخ

    متسفانه انقدر جرایم بدتر زیاد شده که بچه ای مثل من که پدر و مادر دو قطبی‌داره رسیدگی نمیشه

  3. جمشید سبزواری پاسخ

    سلام وادب ممنون ا زشما امیدوارم همواره موفق و در همراهی با نسل جوان راعنما باشید درودبر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *