تاریخ امروز :7 آذر 1403
آلگوفوبیا یا ترس از درد چیست؟

آلگوفوبیا یا ترس از درد چیست؟

آلگوفوبیا ترس از درد است. این در افراد مبتلا به سندرم درد مزمن رایج است که ممکن است از بازگشت درد یا بد تر شدن آن بترسند. بیشتر افراد می توانند ترس ناشی از درد را با ترکیبی از روان درمانی، ورزش و مواجهه درمانی مدیریت کنند. آلگوفوبیا یک ترس شدید از درد فیزیکی است. در حالی که هیچ ‌کس نمی‌ خواهد درد را تجربه کند، افراد مبتلا به این فوبیا با فکر درد، احساس نگرانی شدید، هراس یا افسردگی دارند. اضطراب آلگوفوبیا همچنین می تواند شما را نسبت به درد حساس تر کند. بیشتر در افراد مبتلا به سندرم درد مزمن شایع است. نام ‌های دیگر این بیماری عبارتند از «ترس ناشی از درد» و «اضطراب درد».

آلگوفوبیا چقدر رایج است؟

ترس ناشی از درد در افراد مبتلا به درد مزمن شایع است. یک مطالعه نشان می دهد که نیمی از افراد مبتلا به کمردرد نسبت به درد خود احساس ترس بالایی دارند. درد مزمن بین 20 تا 50 درصد از مردم در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و یکی از شایع ترین دلایل مراجعه افراد به یک مشاور است. حدود 67 درصد از افراد مبتلا به درد مزمن دارای یک بیماری روانی مانند اضطراب یا افسردگی هستند.

چه چیزی باعث آلگوفوبیا می شود؟

ترس و اضطراب ناگهانی ما را از موقعیت های خطرناک محافظت می کند. اگر ما یک خرس را ببینیم، طبیعی است که احساس ترس کنیم و بخواهیم فرار کنیم. اما افراد مبتلا به درد مزمن ممکن است به عنوان اقدامات محافظتی دچار ترس و اضطراب مداوم شوند.

آن ها از فعالیت ها یا موقعیت هایی که فکر می کنند باعث درد بیشتر یا بد تر شدن درد آن ها می شود اجتناب می کنند. همان مواد شیمیایی در مغز شما که ترس و اضطراب را تنظیم می کند، نحوه درک شما از درد را نیز تنظیم می کند. بنابراین عدم تعادل شیمیایی می تواند باعث ایجاد هر دو مشکل شود.

چه کسانی در معرض خطر آلگوفوبیا هستند؟

آلگوفوبیا می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد، اما در افراد مسن مبتلا به سندرم درد مزمن شایع است. انواع رایج درد مزمن عبارتند از:

  • درد های مرتبط با سرطان
  • سردرد.
  • درد التهابی (درد ناشی از عفونت یا اختلالات خودایمنی).
  • درد های اسکلتی عضلانی، مانند کمردرد یا آرتریت
  • درد نوروژنیک (درد ناشی از اعصاب آسیب دیده یا اختلالات سیستم عصبی).
  • درد ناشی از آسیب بافتی مانند رگ به رگ شدن، سوختگی یا کبودی.
  • درد روانی (درد مربوط به عوامل روانی).

علائم آلگوفوبیا چیست؟

علائم آلگوفوبیا چیست؟

افراد مبتلا به آلگوفوبیا ممکن است چرخه زیر را از درد و اضطراب نشان دهند:

انواع -رویکرد-روانششناسی بیشتر بخوانید: انواع رویکرد روانشناسی

  • فاجعه سازی: اگر کسی بد ترین نتیجه ممکن را در هر موقعیتی تصور کند، فاجعه رخ می دهد. اگر آلگوفوبیا دارید، ممکن است درد را به عنوان یک تهدید درک کنید. به عنوان مثال، یک فعالیت ساده مانند دریافت نامه ممکن است خطرناک به نظر برسد. اگر در راه رسیدن به صندوق پستی زمین بخورید و پای تان بشکند، ممکن است درد شما را از کار کردن و کسب درآمد باز دارد.
  • هوشیاری بیش از حد: شما به تهدید درد با تمرکز شدید روی آن واکنش نشان می دهید. ترس شما ناشی از پیش بینی درد است، نه تجربه درد. در هر سناریویی ممکن است پتانسیل درد را مشاهده کنید. شما فعالیت های بی ضرر یا احساسات بدنی را با درد مرتبط می دانید.
  • اجتناب از ترس: از فعالیت ‌ها یا حرکاتی که فکر می ‌کنید می ‌توانند باعث درد شما شوند اجتناب می ‌کنید. برخی از افراد دچار کینزوفوبیا (ترس از درد ناشی از حرکت) می شوند که از بهبود یا توانبخشی آن ها جلوگیری می کند. اجتناب می تواند منجر به ناتوانی بیشتر، افزایش درد یا سایر مشکلات سلامتی شود. همچنین می تواند بر توانایی شما برای عملکرد در مدرسه، محل کار یا موقعیت های اجتماعی تاثیر بگذارد.

همچنین ممکن است افراد مبتلا به الگوفوبیا با فکر درد دچار حملات پانیک ناگهانی شوند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • لرز
  • سرگیجه و سبکی سر.
  • تعریق بیش از حد (هیپرهیدروزیس).
  • سوء هاضمه (ناراحتی معده).
  • تپش قلب.
  • حالت تهوع.
  • تنگی نفس.

آلگوفوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص آلگوفوبیا به خصوص در افراد مبتلا به سندرم درد مزمن دشوار است. مشاور شما سعی می کند ترس شما از درد را از درد واقعی که تجربه می کنید متمایز کند. ارائه جزئیات تا جایی که می توانید در مورد دردتان بسیار مهم است. مشاور شما در مورد احساسات شما درباره درد می پرسد.

مشاور شما ممکن است از آزمونی به نام مقیاس علائم اضطراب درد (PASS) برای ارزیابی شدت الگو هراسی شما استفاده کند. این آزمون از شما می‌ خواهد که پاسخ ‌های خود را به جملاتی مانند «وقتی درد دارم درست فکر نمی ‌کنم» یا «درد باعث تهوع من می ‌شود» رتبه ‌بندی کنید. مقیاس رتبه بندی از 0 (هرگز) به 5 (همیشه) می رسد. پرسشنامه های دیگر می توانند سطح اجتناب شما یا وجود حرکت هراسی را ارزیابی کنند.

مشاور شما ممکن است الگوفوبیا را در شما تشخیص دهد اگر:

  • از فعالیت‌ ها یا موقعیت ‌هایی که فکر می ‌کنید می‌ توانند باعث درد شوند اجتناب کنید.
  • با فکر کردن به درد، ترس یا اضطراب بیش از حد ایجاد کنید.
  • ترس از درد را برای 6 ماه یا بیشتر تجربه کنید.
  • به دلیل ترس از درد، کیفیت زندگی خود را کاهش دهید.

آلگوفوبیا چگونه مدیریت یا درمان می شود؟

آلگوفوبیا چگونه مدیریت یا درمان می شود؟

مشاور شما ممکن است درمان های زیر را برای ترس ناشی از درد توصیه کند:

  • درمان شناختی – رفتاری (CBT) : CBT بر کمک به شما در تغییر طرز فکرتان در مورد درد تمرکز دارد. مشاوران ممکن است به شما در مورد عوامل ایجاد درد و نحوه پردازش درد توسط مغز شما آموزش دهند. این اطلاعات می تواند به کاهش خطر درد کمک کند.
  • مواجهه درمانی: این نوع درمان به تدریج شما را در معرض فعالیت ها یا حرکاتی قرار می دهد که قبلا از آن ها اجتناب می کردید زیرا معتقد بودید که باعث ایجاد درد می شوند. برای مثال، انجام لیفت پا های سبک ممکن است به شما کمک کند ترس از درد پا را غلبه کنید.
  • ورزش و فعالیت بدنی: افزایش تدریجی سطح فعالیت و ورزش ممکن است به کاهش ترس از درد کمک کند. ورزش می تواند مواد شیمیایی را در مغز افزایش دهد که خلق و خوی شما را بهبود می بخشد و به شما کمک می کند تا درد را به طور موثر تری مدیریت کنید.

 

درباره “آلگوفوبیا یا ترس از درد ” بیشتر بخوانید:

به این مقاله امتیاز دهید

1 یک نظر

  1. احسان سبحانی پاسخ

    ___اجتماعی 0٪___________
    جستجوگر60%_____________قاعده مند۳۳.۳۳٪___________جسور و سازنده۱۰٪____________
    هنری۸۳.۳۳٪________واقع گرا۸٪______________
    سلام وقت بخیر…نتیجه تست من این شد
    من امسال میرم دهم و چند روز پیش انتخاب رشته کردم من از قبل دلم میخواست برم تجربی ولی چون قبول نشدم باید بین علوم انسانی و کامپیوتر یکی رو انتخاب میکردم و ازاونجایی که من اصلا آدم اجتماعی نیستم و از رشته انسانی هم خوشم نمیومد رفتم کامپیوتر میخوام بدونم این رشته برام مناسب هست یا نه؟؟؟و اینکه من به کارای هنری خیلی علاقه دارم و استعداد هم دارم ولی بعد از یه مدت ازش زده میشم مثلا اگه خودم به تنهایی بخوام یه هنری یاد بگیرم با اینکه میتوونم ولی یکم بعدش بی حوصله میشم و حتما باید یه استاد یا مربیی بالاسرم باشه تا کارمو خوب انجام بدم….
    ممنون میشم راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *