تاریخ امروز :8 آذر 1403
استرس-مغزی-چیست

استرس مغزی چیست؟

استرس یک حس آشنا برای تمام افراد میباشد. همه در برهه هایی حتی در روزمره می توانند دچار استرس های مزمن شوند. این استرس میتواند به دلیل تعهدات مختلفی مانند تعهد به خانواده و شغل و خانواده و موارد مختلف باشد. استرس به خودی خود همیشه مضر نیست و هر زمانی که که ما در تهدیدی قرا میگیرم بدن ما با ترشح هورمون و القا حس استرس به این حالت پاسخ میدهد. این کار به دلیل است که بدن برای واکنش های سریع اماده باشد و مغز هوشیار باشد.

ولی مشکل از جایی شروع میشود که این این حس ادامه دار میشود و همیشه همراه فرد همراه است. این امر ممکن است آنقدر ادامه دار باشد که فرد دیگر حتی متوجه آن نشود و حس کند که این حالتی عادی است ولی باید بدانیم که حتی در این حالت نیز تنش ادامه دار میتواند برای بدن مضر باشد. با سایت روانکده همراه باشید. استرس میتواند عوارض زیادی بر روی جسم و روان ما داشته باشد و آن را تحت تاثیر قرار دهد. در اینجا ما چند نمونه از عوارض استرس های مزمن را برای شما آورده ایم

استرس-مغزی-چیست؟

  •   افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های روانی می‌شود

محققان بر اساس تحقیقاتشان دریافته اند که استرس مزمن باعث افزایش احتمال مبتلا شدن به بیماری های روانی مثل افسردگی میشود

·  ساختار مغز را تغییر می‌دهد

طبق تحقیقات  به دست آمده دانشمندان فهمیدند که استرس باعث بهم ریختن قسمت سفید خاکستری مغز میشود

·  سلول‌های مغز را از بین می‌برد

به گفته دانشمندان استرس به صورت عمده می تواند سلول های مغزی را از کار بیندازد و باعث تغییر اساسی در هیپوکامپ مغز شود.

·  مغز را کوچک می‌کند

استرس میتواند باعث کوچک شدن قسمت هایی از مغز شود که در تنظیم متابولیسم و حافظه در ارتباط هستند

·  به حافظه شما آسیب می‌رساند

استرس با برهم زدن تمرکز می تواند موجب تاثیر در یادگیری و حافظه شود

علاوه بر این، استرس همیشه یک تجربه منفی نیست. در حالی که استرس بیش از حد می تواند مضر باشد، سطح معینی از استرس در واقع می تواند مفید باشد. این به عنوان “eustress” شناخته می شود و به نوع استرسی اشاره دارد که ما را به اقدام و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی مان ترغیب می کند.

کلید مدیریت استرس یافتن راه هایی برای مقابله موثر با آن است. استراتژی های مختلفی وجود دارد که می تواند برای مدیریت استرس مفید باشد، از جمله:

درمان-اختلال-شخصیت-پارانویید بیشتر بخوانید: درمان اختلال شخصیت پارانویید

ورزش: نشان داده شده است که فعالیت بدنی منظم باعث کاهش استرس و بهبود خلق و خو می شود.

تکنیک‌های آرام‌سازی: تکنیک‌هایی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا می‌توانند به کاهش تنش عضلانی و تقویت آرامش کمک کنند.

حمایت اجتماعی: صحبت با دوستان یا اعضای خانواده در مورد عوامل استرس زا می تواند به کاهش استرس کمک کند.

مدیریت زمان: یادگیری اولویت بندی کارها و مدیریت موثر زمان می تواند احساس بیش از حد و استرس را کاهش دهد.

استرس مغزی چیست؟

درمان شناختی-رفتاری: این نوع درمان می تواند به افراد کمک کند تا الگوهای فکری منفی را که به استرس کمک می کند، شناسایی و تغییر دهند.

علاوه بر این استراتژی‌ها، تمرین منظم مراقبت از خود بسیار مهم است. این به معنای مراقبت از خود هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی است. داشتن یک رژیم غذایی سالم، خواب کافی و انجام فعالیت هایی که از آنها لذت می برید، همگی می توانند به کاهش استرس کمک کنند.

همچنین مهم است که تشخیص دهید چه زمانی ممکن است به کمک حرفه ای نیاز باشد. اگر استرس در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می کند و نمی توانید آن را به تنهایی مدیریت کنید، ممکن است کمک گرفتن از یک متخصص بهداشت روان مفید باشد.

در نتیجه، استرس یک پاسخ طبیعی به فشار و خواسته هایی است که بر ما تحمیل می شود. در حالی که مقدار معینی از استرس می تواند مفید باشد، استرس مزمن می تواند اثرات منفی بر سلامت جسمی و روانی داشته باشد. استراتژی‌های مؤثر مدیریت استرس، مراقبت از خود و کمک حرفه‌ای در صورت لزوم همگی می‌توانند در مدیریت استرس و ارتقای رفاه کلی مفید باشند.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *