وظیفه ی تربیت و پرورش فرزندان همیشه بر عهده والدین او است و شا به عنوان پدر و مادر باید مسئولیت تربیت فرزند را بر عهده بگیرید و زمانی که پای نظم و تربیت در میان باشد تربیت فرزند تمام زندگی شما را در بر می گیرد و شما هم در مقابل انتظار دارید فرزند شما حرفتان را گوش دهد و اگر این کار را نکند والدین ناراحت و نگران این رفتارشان می شود.
برای بسیاری از والدین این سوال پیش می آید که دلیل حرف گوش نکردن پسرم چیست؟ چیکار کنم پسرم حرفمو گوش کنه؟ در این مقاله از سایت روانکده به بررسی بیشتر این سوالات خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
- 1 چرا پسرم حرفم را گوش نمی کند؟
- 2 راه های تربیت فرزند
- 3 درباره “چه کار کنم پسرم حرف گوش کنه؟” بیشتر بخوانید:
- 3.1 پسرم اصلا حرف گوش نمیده نی نی سایت
- 3.2 علت حرف گوش نکردن نوجوان
- 3.3 طریقه رفتار با کودک حرف گوش نکن
- 3.4 بچه هایی که خیلی اذیت می کنند
- 3.5 چه کار کنم پسرم حرف گوش کنه نی نی سایت
- 3.6 حرف گوش نکردن کودک 2 ساله
- 3.7 هنگامی که بچه ها از ما اطاعت نکرده یا حرف گوش نمیدهند در حقیقت از چه رفتاری استفاده میکنند
- 3.8 دخترم اصلا به حرفم گوش نمیده
چرا پسرم حرفم را گوش نمی کند؟
همانطور که گفتیم والدین مسئول تربیت فرزند خود هستند اما باید راه های درست آن را بدانند در غیر این صورت با نا فرمانی از طرف پسر خود رو به رو می شوند اما چرا فرزند شما با حرف شما لجبازی می کنند؟ این کار او به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.
در خواست غیر معقول شما
یکی از دلایلی که فرزند شما با حرفتان لجبازی می کند این است که از دست دستورات و خواسته های غیر معقول شما به سطوح آمده است زیرا شما هر روز حرفتان را تکرار می کنید، با او بحث می کنید و نق می زنید. هرگز با فرزند خود به گونه ای رفتار نکنید که گویی او کارگر یا پادوی شما است.
لحن نادرست در زمان حرف زدن با فرزند
در صورت نداشتن لحن درست و منطقی با کودکان قطعا با نا فرمانی و عصبانیت کودکان رو به رو خواهید شد و اگر به اون نوع حرف زدنتان ادامه بدهید علاوه بر این که تبدیل به یک الگوی نادرست در تربیت او خواهید شد به لجبازی و نا فرمانی او اضافه خواهد شد.
بر سر او فریاد می زنید
بیش تر والدین زمانی که می بینند فرزند خود به حرفشان گوش نمی دهد یا با او لجبازی می کنند بر سر او فریاد می زنند و این کار نتیجه ی عکس می دهد پس ما به شما توصیه می کنیم با فرزند خود با لحن آرام و مهربانانه تر صحبت کنید
وقتی پدر و مادر با تُن و آهنگ صدای مهربانانه و آرام تری صحبت می کنند بچه ناخودآگاه بیشتر تمایل پیدا می کند که گوش دهد.
بیشتر بخوانید: اختلال رفتاری هیجانی
راه های تربیت فرزند
مهم ترین روش در تربیت فرزند داشتن صبر و شکیبایی در رفتار با او است سعی کنید که در رفتار خود عشق داشته باشید و انضباط را به خوبی به او یاد دهید همچنین یکی از ضرورت های تربیت فرزند، کنترل خشم است در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر راه ها و روش های تربیت فرزند خواهیم پرداخت
بیشتر بخوانید: بررسی تیپ شخصیتی مجری
برای سخن گفتن با او هم سطح او قرار بگیرید
پدر و مادر ها باید این را بدانند که جرف زدن با کودک زمانی که شما ایستاده اید و او نشسته است تاثیر بسیار کمی دارد به همین دلیل به شما توصیه می کنیم در زمانی که با فرزند خود حرف می زنید یا خودتان بنشینید یا او را بغل کنید تا بتوانید به صورت مستقیم به چشمان او نگاه کنید و کاری بکنید که توجهش به صورت کامل به شما جلب شود.
به حرفی که زدید عمل کنید
طوری رفتار و عمل کنید که کودک بداند زمانی که شما حرفی را زده اید اجرا خواهید کرد و تهدید یا قولی ندهید که نتوانید آن را اجرا کنید به عنوان مثال اگر به او بگویید اگر برادرت را بزنی نیم ساعت در اتاقت حبس خواهی شد و زمانی که او این کار را کرد شما هم به حرفی که زده اید عمل کنید.
نکته: با همسر خود هماهنگ باشید تا او روش های تربیت شما را خراب نکند.
بیشتر بخوانید: آیا استامینوفن اعتیاد آور است ؟
اخطار دادن
زمانی که فرزند شما کار بدی انجام داد قبل از تنبیه و یا تغییر در وضعیت و موقعیت او، به فرزند خود اخطار بدهید همچنین زمانی که او مشغول بازی با عروسک یا دوستش است به یک باره او را صدا نزنید به او اخطار دهید به عنوان مثال بگویید (می خواهیم به خانه برویم، زمانی که صدایت کردم وسایلت را جمع کن و دست هایت را بشور تا برویم).
احساسات خود را کنترل کنید
گاهی اوقات به جای خشونت و رفتار عصبانی باید آرامش خود را حفظ کنید، نفس عمیق بکشید و تا 10 بشمارید. اساساً تربیت یعنی آموزش رفتار صحیح به کودکان، اما اگر شما عصبی یا احساساتی باشید نمیتوانید آموزش را به طور مؤثر انجام دهید. همه کودکان به راهنمایی برای شناخت رفتار پسندیده نیاز دارند، مهارت در ایجاد قوانین و محدودیتها، همکاری بیشتری از جانب کودکان برای به ارمغان میآورد.
کلام آخر
در نتیجه برای این که با پسر شما به حرفتان گوش دهد باید با لحن صمیمانه و مهربانانه با او حرف بزنید شما هم می توانید تجربیات خودتان در مورد روش های درست تربیت فرزند برای ما در سایت روانکده کامنت کنید.
خیلی عالی بود ممنونم🌺🌹
بسیار عالی بود
با سلام و خسته نباشید پیشنهادی داشتم برای دوره درآمد دلاری که ممکنه خیلیا دنبالش باشن از جمله خودم ، “صادرات خُرد” اینکه محصولات غذایی دست ساز(ارگانیک و امثالهم) ، محصولات کشاورزی ، صنایع دستی و… رو چطور میشه به خارج از کشور به فروش رساند و کسب درآمد ارزی کرد. ممنون